• Mon 26 Oct 2020 08:29
  93573 visningar
  3231 svar
  3231
  93573

  Letrozol, PCO

  Vicki89 skrev 2020-10-24 23:50:25 följande:

  Lycka till på måndag, hoppas att det har hänt grejer tills dess! Jag ska också på ultraljud på måndag (cd12). Jag tycker att det känns mycket den här gången, kommer bli förvånad om det inte finns en stor äggblåsa på vänster äggstock, för jag tycker att det spänner och värker där. Är bara rädd att det känns mycket av fel anledning -typ överstimulering. Någon annan som tycker att det brukar spänna och värka i äggstockarna när man tar letrozol?


  Spännande, då är vi bara en dag ifrån varandra (jag är på CD 13).

  Jag kände som attans i fredags, var säker på att mitt experiment med 4 tabletter skulle ha lett till massor med blåsor men nej inte en enda mogen... jag kan tydligen inte lite på mina känningar :/
 • Mon 26 Oct 2020 08:38
  CairoCarro skrev 2020-10-25 00:00:38 följande:
  Åh, jag beklagar verkligen. Det är vidrigt. Jag undrade länge om det var något jag själv hade gjort fel även om man logiskt fattar att så inte är fallet, och nästa gång man blir gravid så kommer det ju definitvt bli en extra stressfaktor, att man är orolig att det ska hända igen :/ 

  Nä, om man räknar bort månaden vi fick missfall plus månaderna då jag inte haft ägglossning så blir det ju inte så mycket kvar, haha. Jag är glad att jag kan få hjälp redan trots att vi inte försökt i ett år än :) Ja, problemet med säkra perioder för mig är att när jag får ägglossning så skiljer det en del på vilken cykeldag, men sedan funkar inte ägglossningtest så bra för mig heller tror jag. Jag misstänker att jag fick utslag för tidigt, har du upplevt samma?

  Åh ok! Men det bådar ju ändå gott för dig också då, att av de två ägglossningarna så tog det sig en gång. Även om utgången såklart är hemsk. När beräknar du att det är dags nästa gång? Hoppas ägglossningen lyckas :)

  samma här... hade sex när vi märkte blodet/missfallet... så nu har både jag och min partner bestämt att när jag blir gravid igen så blir det inget sex de första 12 veckorna, även fast jag egentligen vet att det inte var därför...


  Samma här, äl test visar antingen positivt varje dag eller negativt varje dag så kan inte als lita på dem :P


   


  Ja men visst 1/2 är ju ändå super! Idag är jag på CD 13 och ska in om 2 timmar och kolla om äl är påväg, men jag borde ha äl inom några dagar ifall denna kur har lyckats :) 
  hur ligger du till i cykeln?

 • Mon 26 Oct 2020 11:14

  Uppdatering från mig:

  Cd13 en blåsa på nästan 15

  Återbesök på onsdag för att se att den växt till sig innan ovetrelle

 • Tue 27 Oct 2020 09:35
  Vicki89 skrev 2020-10-27 08:33:44 följande:
  Samma här. :( Hade bara en på 11 mm, så ska tillbaka på fredag. Fick du tid för nytt ultraljud också?

  aah vad trist, men likt mig är du ännu tidig! ge inte upp!


  Jag var där igår (CD 13) och då var den 15 mm, ska dit imorgon igen på CD 15 så får jag förhoppningsvis ovitrelle :)

 • Tue 27 Oct 2020 09:37
  amandakollb skrev 2020-10-26 12:23:25 följande:
  MiniNin skrev 2020-10-22 11:03:27 följande:
  Jadå, tempen gick upp och appen bekräftade ägglossningen i tisdags. Så idag är andra dagar jag inte tempar. Känns konstigt men det är ett bra beslut.

  Åh, du känner sparkar <3 Vad underbart det måste kännas! Och konstigt kan jag tänka mig, samtidigt! Det kommer säkert gå hur bra som helst idag, du får uppdatera efter! Så spännande! Är din partner också med på ultraljudet idag?

  För alla är det där olika. Många lägger ut på sociala medier och tycker det är OK medan andra inte gör det. Man ska göra det som känns rätt för en själv. Har ni barn i släkten/bekantskapen redan eller är detta första?
  min sambo fick inte vara med på plats men han var med på facetime :) 

  ååh det gick så bra! allt såg superfint med bebis och inga avvikelser alls. behåller samma bf så tillväxten verkar också stämma. 

  vi bad barnmorskan skriva på en lapp om hon kunde se kön så vi kollade på kvällen tillsammans med våra familjer, och det är en liten flicka som växer där inne <3 

  hur går det för er? :) 
  Wow! Grattis till er lilla tös <3
 • Tue 27 Oct 2020 09:39
  akalei skrev 2020-10-26 21:11:04 följande:
  Åååh så mysigt :) Grattis till lilla tjejen och fina resultat!!! Kändes det ok att ha med sambon på FaceTime? Tycker det är så trist att de inte får vara med, för oss hade nog varit viktigt för att det skulle bli mer verkligt även för min kille :/ Men det är ju inte så mycket att göra åt.

  Här går det bra hoppas jag, är idag i 9+5 men dagarna släpar sig fram... Hur är det möjligt att tiden går så långsamt? Förstår inte hur jag inte kommit längre och det känns som att jag aldrig kommer bli klar :p Men men, en dag i taget... Bättre med illamåendet, dock väldigt känslig för hunger (äter HELA tiden, bokstavligt talat var 1-2 timme) och bröst som är som bomber. På fredag ska jag på återbesök till BM och då ska vi boka in tider för KUB som ju borde bli snart. Ska bli skönt att få det ?avklarat?.

  Väntar också på svar om de där cellförändringarna, nu är det ju 3v sen jag tog vävnadsproven men har inte hört nåt... 2-4 veckor trodde gyn då så hoppas det kommer snart och att jag inte behöver göra nåt just nu.
  Förstår att de är segt, men enligt mig har din graviditet gått superfort haha, känns som nyss du sa att du hade plussat :D

  Jag minns inte var de är du bor men om de är så att du bor i Stockholm och vill ha med din man så får man det på kliniken jag går på! (Eliva clinic) 
 • Tue 27 Oct 2020 09:40
  MiniNin skrev 2020-10-26 12:04:41 följande:
  Härligt att den är på gång! Då hoppas vi på snabb tillväxt till onsdag :)

  verkligen :)


  Hur går det med väntan för dig? har du kunnat tänka bort testdagen eller räknar du minuter? 

 • Wed 28 Oct 2020 14:10
  akalei skrev 2020-10-28 13:37:32 följande:
  Jag har också gått på Eliva Clinic! Var där jag gjorde mitt tidiga ultraljud och då fick min man vara med :) Men sen blev jag hänvisad till vanliga MVC och där verkar det va svårare. Men antar jag kan boka privat om vi vill göra ett extra där han får va med. :)

  Haha jaa känns som att alla andras graviditeter bara flyger förbi :p Men själv går det såååå långsamt.

  Fick svar från vävnadsproverna av cellförändringarna och de har tyvärr blivit värre än sist :( Så väntar nu på kallelse till en mer specialiserad undersökning på Huddinge. Å ena sidan känns det verkligen skit, vill verkligen inte behöva göra någon konisering eller så just nu. Det sägs ju va fine men ändå orolig för ökad infektionsrisk och så. Men å andra sidan känns det såklart bra och tryggt att de följer upp och dubbel- och trippelkollar allt. Och det är ju ännu inte säkert att man behöver göra nåt åt dem.

  Hur gick det för dig på VUL idag? :)

  jaha där ser man! Var det med hjälp av Farnosh som läkare som ni blev gravida? :)


  Oj det var tråkigt att höra, jag beklagar. Jag är tyvärr inte als kunnig inom cellförändringar så vet inte riktigt vad de innebär. Men som du säger så är det ju toppen att dem har koll och trippelkolla! 


  Det gick bra idag, en liten böna på nästan 18 mm :D ska ta ovitrelle imorgon em.

 • Wed 28 Oct 2020 16:45
  akalei skrev 2020-10-28 16:14:24 följande:

  Ja precis gick hos Farnosh! Haha har vi gått på samma hela tiden eller har ni bytt dit nyligen? :)

  Ja, så segt och känner mig lite ensam i det här med cellförändringarna, vill bara ha kallelsen så att jag kan gå dit och få mer svar.

  18 mm grymt ju! Då är det bara att köra nu och hoppas att det är er månad :)


  Men vad sjukt! Vi började gå till henne i maj så även jag blev gravid med hennes hjälp:P

  Finns det inga bra trådar här på familjeliv ang cellförändringar som kanske kan hjälpa dig igenom det?

  Tack :)
 • Thu 29 Oct 2020 18:54
  MiniNin skrev 2020-10-28 21:18:27 följande:
  Det går bra! SÅ bra beslut att varken tempa eller kolla tapp/sekret. Bara är! :) Registrerar vad som känns i kroppen, skriver ner och försöker sen inte att tänka eller hoppas för mycket. Ovitrelle+12 idag. De förra försöken kom mensen på O+16 och O+14 så bävar lite för helgen faktiskt. Testdagen är 2/11 och jag har inte kunnat tänka bort den, men räknar verkligen inte minuter. Tar en dag i taget.

  Grattis till en fin blåsa! Härligt att det blir Ovitrelle imorrn :)

  skönt! nu är det verkligen inte lång tid kvar! Jag hoppas så innerligt att din blödning var en nidblödning och att du nu kommer plussa! 


  Får jag fråga ang tappen, har hört talas om att folk känner på den och kan inte förstå hur det är fysiskt möjligt... når man alltså upp till den med sina fingrar? själv? och vad är det man känner efter? Ursäkta om jag låter helt tappad men är verkligen undrandes. 


  Tack! Känns fantastiskt att få ett till försök :D

Svar på tråden Letrozol, PCO