Inlägg från: amandakollb |Visa alla inlägg
  • amandakollb

    Letrozol, PCO

    akalei skrev 2020-08-27 15:02:28 följande:

    En uppdatering från mig, var idag på VUL efter andra försöket med trippeldos. Är idag på CD12 och VUL visade en blåsa på 13mm så det ser peppar peppar ut att va på gång, håll tummarna!! Förra cykeln hade jag VUL några dagar senare i cykeln så svårt att jämföra.

    Ska på återbesök på måndag och då kan de antingen se att den släppt av sig själv eller om den är tillräckligt stor för Otrivelle. (Eller om den inte växt till sig :S Men gyn verkade inte va så orolig för det.) Men vi får väl gå hem och börja säkra upp så länge :p


    yey gud vad kul att höra :D låter ju jättebra med 13mm på cd12 tycker jag! hejaheja blåsan att det växer till sig så du kan ta ovitrelle nästa vecka! håller tummarna! 
  • amandakollb
    MiniNin skrev 2020-08-29 14:08:43 följande:

    Fick aldrig mens när jag var yngre. Har bara haft mens naturligt två gånger som vuxen så troligtvis bara ägglossning två gånger. Klassikt pärlband på äggstockarna och högt AMH, ca 17. Blodprov visar högt testosteron. Mycket acne i tonåren och som ung vuxen, inte så mycket nu. Övervikt runt magen sen jag var 20 år och all övervikt sitter där. Ökad behåring i ljumskar och mellan underliv och navel samt ökad behåring (ljusa men många hårstrån) på kinder och överläpp. Högt blodtryck och har alltid upplevt mig stressad (tills jag fick utmattning).

    Man kan ha PCO utan att nödvändigtvis ha problem med varken ägglossning eller menscykel. Med PCOs däremot brukar man ha symptom i kombination.


    Wie snart testdags, inte många dagar kvar! Hur mår du, känner du några symtom? :D kommer du vänta med att testa till onsdag eller testa tidigare?
  • amandakollb
    MiniNin skrev 2020-08-30 13:10:58 följande:
    Hej! Jag mår bra men har definitivt symptom på nåt! Molande och ömt i magen, ibland svag mensvärk. Svullen känsla, främst på kvällen. Brösten upplevs något större och känns tyngre på något sätt.

    Kommer inte testa tidigare. Det är nästan så att jag vill vänta lite extra men nu är det bestämt med onsdag så då blir det onsdag.

    Vilket test har ni upplevt bäst? Är det ett digitalt eller stickor, typ Testlagret eller RFSU?

    Hur mår du annars? Hur långt gången är du nu? KUB är inte heller långt bort :)
    låter ju lovande! är tempen fortf hög? :) okej då får du uppdatera på onsdag direkt du har testat :D 

    jag har bara haft testlagrets graviditetestest och de tycker jag har funkat super :) 

    jag mår bra! trött på dagarna så sover oftast två gånger på dagen, samt uppsvälld mage fortf. men har blivit jättenojig nu, har ju fortsatt tempa och tempen har hållit sig jämn och hög runt 36,8 hela tiden men igår och idag sjönk den en del.. dock har jag läst på flera sidor att den ska sjunka i slutet av första trimestern då moderkakan tar över och man inte producerar lika mkt progesteron men blir ändå supernojig :( nä låt denna vecka gå snabbt så jag får ett nytt ultraljud och kan se om allt är bra! 
  • amandakollb
    MiniNin skrev 2020-08-30 13:10:58 följande:
    Hej! Jag mår bra men har definitivt symptom på nåt! Molande och ömt i magen, ibland svag mensvärk. Svullen känsla, främst på kvällen. Brösten upplevs något större och känns tyngre på något sätt.

    Kommer inte testa tidigare. Det är nästan så att jag vill vänta lite extra men nu är det bestämt med onsdag så då blir det onsdag.

    Vilket test har ni upplevt bäst? Är det ett digitalt eller stickor, typ Testlagret eller RFSU?

    Hur mår du annars? Hur långt gången är du nu? KUB är inte heller långt bort :)
    gick in i vecka 12 i lördags, glömde svara på de! så sista veckan i första trimestern
  • amandakollb
    akalei skrev 2020-08-31 16:42:14 följande:

    Återbesök med VUL idag, blåsan hade växt till sig till 21mm så fick Otrivelle som jag ska ta idag. Så himla glad och lättad att trippeldos funkat 2ggr i rad nu, det kan ju inte va en slump utan kroppen verkar faktiskt reagera. Nu är det bara att sexa och hålla tummarna :)


    men wow!! sjukt bra ju :D ba o mysa på nu då ;) 
  • amandakollb
    MiniNin skrev 2020-08-31 17:44:39 följande:
    amandakollb skrev 2020-08-31 08:42:03 följande:

    gick in i vecka 12 i lördags, glömde svara på de! så sista veckan i första trimestern


    Jomen, det är den ju. Ovanför 'linjen' fortfarande men den har gått upp och ner lite. Se bild. Idag hade jag den lägsta tempen på många dagar och märkte lite rosa på fingret när jag checkade tappen (som jag gör varje dag och registrerar i appen) så blev direkt lite besviken, att nu får jag snart mens. Men har inte märkt något vid toabesök idag och har fortfarande samma känsla i magen som jag haft många dagar nu. Har även läst att tappen kan bli extra känslig. Så jag håller ut. Det är snart testdag :)

    Jag kommer köra ett test från Testlagret och ett från RFSU på onsdag. Känns säkert.

    Men oj, tiden har verkligen gått supersnabbt! Vecka 12 redan! Snart i din andra trimester :) Ser fram emot din uppdatering från KUB nästa vecka!

    Hur trycker du in två sovstunder på dagen? Jobbar du hemifrån? Hur har ni gjort med omgivningen, jobb, vänner osv, har ni berättat än eller väntar ni till efter KUB?
    ja jättesnabbt har det gått faktiskt! jag jobbar hemifrån, har gjort sen i mars och det är så skönt nu faktiskt, så hinner lätt två powernaps om dagen :D 

    nja har berättat för närmaste vänner, familj och släkt, men bekanta och kollegor hade jag typ velat vänta med tills bebisen är född haha, men det kanske blir lite svårt. men tänker mer att jag berättar när man träffar folk och det verkligen syns. kommer inte lägga ut på sociala medier iaf. 
  • amandakollb
    MiniNin skrev 2020-09-01 13:51:28 följande:

    Hej, allihopa!

    Tempen gick ner ytterligare lite idag och efter lunch (i affären av alla ställen) började en kraftig mensvärk krypa sig på som sakta men säkert tog över hela kroppen på typ 10 min och jag blev alldeles kallsvettig. Väl hemma på toa (efter en kämpig färd hem) så upptäcktes en vattnig men klar blödning. Mens :(

    Så nu ligger jag nerbäddad med kraftig mensvärk som ilar som satan ner i benet och tycker synd om mig själv. Att det inte var vår tur nu :(

    Enligt läkaren skulle jag ta ett graviditetstest trots blödning så har kontaktat kliniken och inväntar svar om ifall jag ska ta ett test idag eller vänta tills imorrn då jag kan ta ett med morgonurin. Tanken är ju att jag ska börja med Menopur-sprutor direkt på cd 1 om det går, annars funkade cd 2 eller cd 3 också bra (beroende på när på dagen/veckan den kom).


    åh nej typiskt :( ta hand om dig <3 bädda ned dig och slå på någon mysig film. nästa omgång blir er tur!! 
  • amandakollb
    akalei skrev 2020-09-01 16:34:41 följande:
    Verkligen bra timing att bli gravid nu med allt hemmajobb :) Mycket lättare att hålla det hemligt :) Så himla galet vad tiden går, att du kommit så långt redan :) :)
    ja verkligen!! alltså helt galet skönt att kunna jobba hemifrån, som du säger, så mycket enklare att hålla det hemligt! 

    vill bara att det ska bli den 8e sep så jag får göra kub och se att allt är bra. sen ska jag försöka sluta oroa mig så mkt!! tänker hela tiden på att den dött därinne :( 
  • amandakollb
    akalei skrev 2020-09-02 15:52:47 följande:
    Förstår att det är nervöst men det kommer gå bra!!! Nu har du ju kommit förbi de värsta veckorna!!! Och 8 sept är ju jättesnart :)
    akalei skrev 2020-09-02 15:58:23 följande:

    Blir inte riktigt klok på när man bör sexa i förhållande till Ovitrelle. Vet att det har diskuterats tidigare i tråden. Vi körde dagarna innan, sen tog jag sprutan måndag eftermiddag och fick till det måndag och tisdag kväll. Tror ni det räcker eller borde vi försöka få till det onsdag kväll också? Ingen av oss är så sugen idag, men har lite dåligt samvete om vi typ missar chansen?



    ja sant, ska försöka tänka så!! :)

    gällande ovitrelle, jag tror att jag var en som fick sen ägglossning av ovitrelle, typ 2 dygn efter (baserar det på tempökningen) så nu tredje omgången skippade vi att ha sex samma dag som sprutan och hade istället dagen efter sprutan och dagen efter det! men det ska ju generellt funka att ha sex typ 5 dagar innan så jag tror absolut det borde räcka med måndag och tisdag om ni inte orkar idag =) 
  • amandakollb
    akalei skrev 2020-09-02 20:58:31 följande:
    MiniNin skrev 2020-09-02 16:55:22 följande:

    Vi fick råd att ha sex två dagar innan, samma dag och sen två dagar till efter sprutan. Jag tog sprutan en söndag så vi hade sex fredag, söndag, måndag och skulle egentligen få till det på tisdagen också men det gick inte ihop sig så vi hade sex på onsdagen istället.

    Jag tror ABSOLUT att det ni redan gjort kommer räcka gått och väl! Bara njut av "a job well done" ikväll :)


    Tack för svar! Jag tror vi nöjer oss med det vi gjort. Så här med facit i hand började vi lite väl tidigt eftersom vi inte visste om äl skulle bli naturligt i helgen eller om jag skulle få Ovitrelle. Om det inte tar sig denna gång kanske vi får justera schemat lite :)
    ja det tycker jag ni gör helt rätt i :) när beräknar du bim? :D
Svar på tråden Letrozol, PCO