• Thu 17 Sep 2020 09:39
    105304 visningar
    3231 svar
    3231
    105304

    Letrozol, PCO

    akalei skrev 2020-09-16 15:39:14 följande:
    Skrev fel, menade att 16 aug borde vara 0 och 17 aug 0+1 osv.. om man inte tar hänsyn till när ÄL var. 
    det kommer säkert gå superbra!! :) har du bokat in ett tidigt ultraljud nu? hur länge var det ni hade försökt? har det landat lite nu? 

    gällade hur man räknar, det är lite stökigt! men vet du ungefär hur lång cykel du hade? för tror att om du bara ställer in vilket datum du senast hade mens så räknar alla appar på att man har en cykel på 28 dagar vilket kan bli lite tokigt om man har kortare eller längre :) men annars går det ju bra med ett ungefärligt datum nu för du kommer få mer exakt vid kub och så kan de ändra ytterligare vid rul. 
  • Thu 17 Sep 2020 12:01
    akalei skrev 2020-09-17 10:50:35 följande:
    Hoppas det! Just nu känner jag mig ganska lugn, Inte så mycket oro, är fortfarande i ?fira och vara glad att vi kommit såhär långt?-tankar :) Känns fortfarande overkligt, men man landar väl lite efterhand antar jag :)

    Har inte bokat tidigt UL ännu, tänkte ringa kliniken i början på nästa vecka. När tycker du man ska göra UL? Vill inte göra för tidigt och riskera oklarheter och onödig oro, då väntar jag hellre några dagar extra känner jag.

    Ja grejen är att om jag fyller i senaste mens så tror jag appen bedömer att jag är några dagar längre gången än vad jag egentligen är, eftersom jag hade ÄL först CD18. Spelar ju inte så stor roll egentligen fast jag är just nu lite besatt av den där siten du länkade förut med missfallsrisk per dag, för det är väldigt skönt för mig att se hur snabbt den sjunker varje dag, och då vill jag ju veta så exakt som möjligt :)
    jag förstår det, njut!! :) jag fattade nog inte förrens efter första ultaljudet. eller känns iofs fortf som jag inte fattat det. 

    vi bokade in v.8 (tror det var 7+3), då ska man absolut kunna se något! tror att man kan köra i v.7 också men kör på v.8 om ni vill vara på den säkra sidan :)

    jag tycker också det var väldigt skönt att följa den, risken sjunker väldigt mkt för var dag i början! men okej om du hade äl på dag 18, vet du hur lång lutealfas du har? typ 12 dagar? isåfall fyller du i 30 dagar lång cykel och då är du i 4+2 idag :) men om du har lutealfas på 10 dagar så hade du 28 dagar lång cykel och då är du i 4+4 idag. jag brukar använda nedan sida för att beräkna, och längre ned på den sidan kan du även fylla i ett datum i framtiden och se hur långt gången du är då. tex då jag fick kub ett visst datum så fyllde jag i de och kunde se hur långt gången jag skulle va vid det datumet. även kul att se hur långt gången jg är på min födelsedag och jul tex :P

    https://www.babyhjalp.se/gravid-forlossningsdatum/

  • Thu 17 Sep 2020 15:11
    akalei skrev 2020-09-17 14:40:13 följande:
    Tack för tips om sidan! Använde den för att räkna lite baklänges, uppskattar att befruktningen var 2 dagar efter Ovitrelle och då får jag fram att idag är 4+1 :)
    låter bra :) jag räknade 3 dagar efter ovitrelle men blev flyttad bak 2 dagar så då verkade det som jag hade äl 1 dag efter ovitrelle. men kan ju säkert bli flyttad igen på rul. 
  • Fri 18 Sep 2020 09:16
    MiniNin skrev 2020-09-17 17:00:48 följande:

    Nu är det några som är gravida här i tråden! Hoppas vi snart blir fler. Jag hade liksom gärna joinat det gänget :)

    För mig så visade VUL nummer 3 idag att den större blåsan växt rejält till 21 mm! De mindre såg inte större ut utan hade antingen stannat av eller gått tillbaka så den där större tog verkligen täten. Så jag tog Ovitrelle idag kl. 16.00 så antar att jag får ägglossning imorrn någon gång :) Vi låg i tisdags och tänker köra enligt rekommendation ikväll, imorrn och på lördag. Kommer vara helt slut på söndag :D


    yeey så bra resultat ju!! underbart att det funkade lika bra denna gång =) hahah så är det, ni får vila några dagar efter söndag :D när beräknar du bim? 

    håller så mycket alla tummar och tår på att ni alla joinar snart <3 
  • Fri 18 Sep 2020 09:17
    Anonym1Ha skrev 2020-09-17 20:09:39 följande:
    Du verkar ha sån koll på lite av varje, glad att du hänger med här än!! :)
    vad glad jag blir, kul att du säger det! jag blir lite osäker ibland om det är okej eller inte att jag hänger kvar, men man får säga till om man tycker det är jobbigt <3 
  • Wed 30 Sep 2020 13:46
    MiniNin skrev 2020-09-30 11:16:12 följande:

    Hej!

    Jag har för vana att tempa och precis som förra cykeln kunde jag denna gång bekräfta ägglossningen via min OVY-app och tempen har hållt sig hög. Tills idag när den sjönk 0,3 grader. Förra cykeln sjönk den lite för att sen öka lite igen, sen sjunka igen och då fick jag mens. Fick mens på Ovitrelle+16. Idag är jag på Ovitrelle+13 och det har varit en ännu tydligare kurva och tempsänkning. Så nu gör jag mig redo för mens. Fan :(


    åh tråkigt att du tror att mensen är på g :( men ge inte upp ännu! finns ännu några dagar tempen kan stiga på igen, och som Russin112 säger så fick jag också tempdipp i min cykel jag blev gravid och sen ökade den igen! 

    jag håller iaf fortf tummarna <3 så bra iaf att så många fick till det med ovitrelle och sex osv denna cykel, hejaheja! 
  • Thu 1 Oct 2020 15:54
    MiniNin skrev 2020-10-01 13:44:01 följande:

    Uppdatering från mig: tempen sjönk ytterligare 0,3 grader idag så nu är jag under baseline. Jag blödde rejält (färskt) under sex igårkväll men inget efter och det fick mig att fundera lite men det är ingen tvekan nu. För typ två timmar sen började jag få mensvärk i benet och såg sen ljusrött på pappret på toa. Så mens idag alltså.

    Ska kontakta kliniken under eftermiddagen. Förhoppningsvis kan jag starta med sprutor redan ikväll men det kan vara så att de vill vänta in ett negativt grav-test imorrn bitti och då startar jag imorrn-kväll. Kan det blir tredje gången gillt? Snälla?


    Absolut, här är min tempkurva den gången jag plussa. Så var ju lite upp och ned där! Men tråkigt att den nu åkte ned under coverline :( för mig tog det sig på tredje omgången så jag hoppas så att det gör det för dig med!!:)

  • Thu 1 Oct 2020 15:56
    akalei skrev 2020-09-30 17:32:20 följande:

    Spännande att höra om hur det går för alla, här kommer en liten uppdatering från mig också. Går idag enligt mina beräkningar in i vecka 7 och det verkar ju peppar peppar gå bra än så länge. Känner mig just nu ganska lugn och försöker ta en dag i taget. Mår överlag bra, mest tydliga symptomet är mina bröst som blivit så sjukt pluffsiga och ömma. 

    Ska på tidigt UL på måndag vilket såklart känns nervöst och spännande. Hoppas hoppas hoppas att allt ser bra ut. <3

    Sedan tidigare har jag tyvärr cellförändringar som dock inte varit tillräckligt allvarliga för att behöva opereras bort, men om man blir gravid måste man gå på extra kontroll tidigt i graviditeten (pga att livmodertappen förändras blir det svårt att se senare i graviditeten) så det ska jag också göra nästa vecka. Våndan inför det överskuggar typ nervositeten inför ultraljudet, bläh. Hade inte en så bra upplevelse med vävnadsprovet sist. Läkarna säger ju att det inte alls är någon fara att göra det som gravid men man blir ju ändå nojig och allmänt osugen på att nån ska va där och hålla på, usch. Men får väl bara bita ihop och lita på läkarna, vad ska man göra liksom :) Håll tummarna för att de inte behöver ta några vävnadsprover :)


    Kul med uppdatering! Och så spännande med första ultraljudet, du får uppdatera efter :)) har aldrig haft cellförändringar så kan ingenting om de men hoppas allt ser fint ut <3
  • Mon 5 Oct 2020 11:48
    Russin112 skrev 2020-10-05 09:41:30 följande:

    Fick avslag på ivf idag pga graviditeten i juni. Enligt min läkare räknas inte PCOS som en sjukdom utan samma regler som för ?normala? gäller....


    Åh nej vad tråkigt att höra :( vi får hålla tummarna för att letrozol ska fungera <3 hur känns de?
  • Tue 6 Oct 2020 16:37
    akalei skrev 2020-10-05 12:46:21 följande:

    Uppdatering från mig, idag var vi på tidigt ultraljud och det såg fint ut! Såg både lilla embryot och hjärtslag <3 eller, jag tyckte det var lite svårt att se men både gyn och min kille såg dem :P Det var så mycket på samma gång att jag inte minns hur stort lilla embryot var, men när hon matade in längden i sin räknesnurra fick hon fram att jag är i 6+5 vilket stämmer på dagen med mina egna beräkningar utifrån ÄL så det var skönt.

    Så ofantligt lättad och glad, kanske man vågar hoppas lite nu. Själv mår jag hyfsat bra, märker att jag inte riktigt har lika mkt energi som jag brukar och har mått lite funky men sluppit det värsta illamåendet som en del kan få, så tacksam för det :)

    Nästa anhalt besök om cellförändringar imorgon, håll tummarna för att jag slipper göra några ingrepp :/

    Hänger kvar här lite för att få följa er alla, hoppas på fler plus snart! <3


    kul med uppdatering, och stort grattis till att allt såg så fint ut <3 känner du att du kan slappna av lite mer nu? jag kände typ inte de efter första vul, den var så liten så tänkte hela tiden att det kunde hända något även fast man fått se hjärtat ticka. men försök o njut!! :) skönt att du får må bra också! du får uppdatera efter kollen gällande cellförändringarna. 
Svar på tråden Letrozol, PCO