• Fre 26 jun 2020 12:44
  72326 visningar
  3231 svar
  3231
  72326

  Letrozol, PCO

  MiniNin skrev 2020-06-26 11:40:16 följande:

  Vissa FSH-sprutor är nog knepigare än andra med tror också det är så. Menopur som jag ska få nästa omgång ska nog vara lite bättre för oss med högt AMH, vad jag har förstått. Varför kan jag inte svara på dock...

  Vilken cykeldag är du på nu? Tror du att man väljer att framkalla mens innan du får starta på ny kur Letrozol?


  Aha, oj det är verkligen en djungel detta! Håller tummarna för att Menopur funkar bättre för dig :)

  Är ?bara? på CD18 idag men gyn tyckte igår liksom ändå att det va kört och ville inte boka upp några mer VUL, typ... Då var ju tanken att börja om med Provera i typ augusti (när de har öppnat igen). Men får se vad de säger på nya stället i nästa vecka. :)
 • Sön 28 jun 2020 17:30
  amandakollb skrev 2020-06-28 10:48:16 följande:

  Uppdatering från mig: tog alltså ovitrelle sent i onsdags, cd 13, och har haft sex tisdag, torsdag fredag lördag. Kurvan ser bra ut tycker jag med höjning så började med lutinus imorse vilket jag ska ta morgon och kväll varje dag fram till testdag. Tänker bim fredag 10e juli, 16 dagar efter ovitrelle. Nu håller jag alla tummar och tår att det blir tredje gången gillt!! :)


  Heja heja! Hoppas det är er tur denna gång :)
 • Sön 28 jun 2020 17:31
  Russin112 skrev 2020-06-28 12:53:16 följande:

  Hej! Det gick så bra som de kunde gå :) allt ser ut att vara ute, skall ta ett gravtest (som jag fick av kliniken som är extra känsligt) om 11 dagar om testet är negativt skall jag vänta i 19 dagar för att sedan börja med prover och sen trippeldos letrozol igen.

  Jag känner mig hoppfull. Läkaren sa de att ?nu har ni kommit mer än halvvägs, nu vet ni att ni kan bli gravida? och de är precis de jag försöker tänka. Det får bli en semester utan stressen med alla vul och den ständiga väntan och oron för att sedan börja på en ny kula om ca en månad :D


  Åh va skönt att höra att det går efter omständigheterna bra. Låter som en jättebra plan med lagom mycket vila innan ni kör igång igen. Och det är ju helt sant att nu vet ni att det funkar. Hoppas du får en vilsam och härlig sommar :)
 • Mån 29 jun 2020 10:48
  amandakollb skrev 2020-06-28 20:33:16 följande:

  Yey! Hoppas så jäkla mkt! Men känns typ redan som att det inte kommer gå, vet inte varför jag har den känslan.

  Är du taggad på onsdag?:)) fortsätter ni ha sex typ varannan dag?


  Jo jag förstår vad du menar, man försöker typ skydda sig från besvikelse genom att hålla nere förväntningarna? Men du får ju bra ÄL nu så förr eller senare kommer det ju funka :)

  Ja jag ser fram emot onsdag med spänning :) hoppas verkligen det blir lika bra som det kändes.

  Nä vi har inte orkat/velat köra på så mycket... upplever att det tär ganska mycket på relationen när man behöver köra så schemalagt och eftersom sannolikheten att jag skulle ha ÄL nu är så mikroskopisk känns det typ inte värt det :/
 • Mån 29 jun 2020 14:54
  amandakollb skrev 2020-06-29 11:11:50 följande:

  ja verkligen! jaaa jag hoppas ju det.. men har börjat tänka mer och mer att jag ångrar så mycket att vi inte gjorde äggledarspolning i början av utredningen, tänk om jag har stopp och det inte kommer att funka med letrozol?! :( har du gjort spolningen?

  nä jag fattar verkligen! jag tycker också det tär på relationen, ibland har det typ blivit dålig stämning för att jag vill ha sex för att säkra upp och min sambo inte är så sugen..


  Jag har inte gjort någon äggledarspolning ännu. Får se om det blir aktuellt framöver. Om det slutar med IVF vilket känns allt mer sannolikt (allt jag läser tyder på att man ofta inte svarar så bra på Letrozol med mina värden) så spelar det ju inte så stor roll antar jag ^^

  Förstår hur du menar, man vill liksom få ok på att det inte är något annat som stökar så att man inte kör på med Letrozol jättelänge och sen visar det sig att det va nåt annat problem liksom. Vi håller iaf på att kolla upp så att allt ser ok ut hos min kille så att inte jag sitter och proppar i mig hur mkt hormoner som helst helt i onödan.

  Är detta din tredje eller fjärde gång med Letrozol? Om det är 20% chans varje gång så kommer det ju statistiskt sett i genomsnitt ta ett antal gånger innan man lyckas så du är ju fortfarande inom ramen för det förväntade/normala :)

  Men om du är orolig kanske du kan göra spolningen om inte detta försök tar sig? Hur funkar det, måste man göra det vid ett visst tillfälle? Och det kan väl inte va så himla vanligt att ha stopp... eller?
 • Mån 29 jun 2020 14:56
  JesFon skrev 2020-06-29 14:04:09 följande:

  Hoppar in här om det är okej.. försökt att bli gravida sedan juli förra året, men fick aldrig igång min mens efter ppillerstopp. Sökte hjälp i januari tror jag det var och fick primolut-nor för att framjalla en blödning.. sedan fick vi vänta och vänta. Redan från början har min gyn misstänkt pcos men inte fastslagit att detta är orsaken till att jag inte får ägglossning eller mens. Denna månad har jag ätit provera och letrozol. Var på vul dag 12, och hade då en blåsa på ca 13mm. Var tillbaka idag dag 15 och det verkar inte som om blåsan växer nå mer.. hörde inte vilket mått hon tog idag men hon uttryckte att det inte gett resultat :( ska tillbaka på fredag då dag 19 och håller alla tummar och tår att blåsan ska ha vuxit till sig och att jag bara är en late bloomer;) men blir så ledsen och frustrerad!

  Jag har en dotter sedan innan på 7år och har varit gravid tidigare så när jag var yngre fungerade min kropp trots oregelbunden mens. Nu verkar ingenting fungera :'(

  Följs gärna åt för att dela erfarenheter och se andras resa då man känner sig väldigt ensam i sådana här lägen.


  Välkommen :)

  Vissa får sen ägglossning av Letrozol så håller tummarna för att det ser bra ut på fredag för dig :)
 • Mån 29 jun 2020 17:38
  amandakollb skrev 2020-06-29 15:04:41 följande:

  exakt! hade varit skönt att veta att det inte är något annat problem liksom.. man gör spolningen direkt efter mens, så man inte råkar spola bort något ägg typ :) jag ska kolla med min läkare efter sommaren (de stänger nu om två veckor) om jag får göra spolningen ändå. 

  det är min tredje omgång, så det är sant, vi får hoppas att det tar sig inom kommande månader. så jäkla segt att det ska ta sån tid bara haha! 

  läste precis att det är typ runt 10% av de som har problem med att bli gravida som har stopp, så inte jättevanligt! och jag har inte haft klamydia, ingen endometrios, eller operationer som kan göra att man får stopp. har ju varit gravid en gång förut också (vilket var anledningen till att läkaren inte tyckte vi behövde göra spolningen). men frågan är ju om stopp kan uppkomma senare? det var ju trots allt 7 år sedan.. 


  Just det, men om du varit gravid förut så känns det ju som ännu mindre risk att det skulle va stopp, för det skulle ju bara varit om något hänt sen dess :) eller om du typ har stopp i ena. Men båda känns ju sjukt osannolika oavsett :)
 • Mån 29 jun 2020 17:44
  JesFon skrev 2020-06-29 15:25:25 följande:

  Tack för välkomnandet! Jag fyller 32 i augusti.

  Denna gång fick jag en enkeldos men hon sa att går det inte vägen nu så ska jag ta dubbel nästa gång. Jag antar att jag kommer behöva äta en till kur provera för att framkalla blödning igen innan. Gyn har nämnt äggledarspolning så ska se om det blir aktuellt för mig! Det jag däremot reagerat på är att hon så snabbt tar upp ivf.. ska man vara så så är denna månad det första "riktiga" försöket att få igång ägglossningen och hon menar på att om jag inte blivit gravid under sommaren att ivf då är alternativet? Är det så krasst?


  Om man får ägglossning på Letrozol brukar man köra det åtminstone ett halvår innan man går vidare. Ivf är ju både dyrare (för en själv eller skattebetalarna haha) och mer invasivt så dumt att gå dit i onödan. Vet ju inte exakt hur din gyn formulerade sig men ibland så är de mer proaktiva med att få iväg remiss till ivf verkar det som, och det är ju bra för då blir det lite mindre väntetid. :)

  Du fick väl ändå en om än lite liten blåsa på enkeldos bara så det låter ju ändå som att du reagerar på letrozolen, förhoppningsvis får du fina resultat med ökad dos :) får jag fråga om du vet hur ditt amh ligger till?
 • Mån 29 jun 2020 17:46
  MiniNin skrev 2020-06-29 16:44:45 följande:

  Min man fick lämna spermaprov direkt i samband med vår första Letrozol-kur. Kliniken menade på att det var nödvändigt för att veta att vi ens hade chans att lyckas på egen hand (om jag nu hade fått ägglossning). Vi tyckte det var så bra för mannen är ju MINST lika viktig att utreda som kvinnan. Jag tycker det är bra att ni kollar upp din sambo så ni vet vad ni har att 'spela med'!


  Ja det känns superbra att få det kollat, så man inte kämpar i ett år med ägglossning och sedan visar det sig att det inte fungerar hos honom heller, liksom. Så jätteglad att de föreslog att testa även det såpass tidigt :)
 • Mån 29 jun 2020 17:56
  MiniNin skrev 2020-06-29 16:33:33 följande:

  Hallå tjejer!

  Håller tummarna för dig inför onsdag, akalei!

  Välkommen, JesFon! Tänker att IVF inte nödvändigtvis behöver vara dumt att ta upp tidigt i processen. En del behöver ställa sig i kö och ibland kan behandlingen visa att IVF trots allt är det bästa valet. I mitt fall har jag en stor äggreserv som gör att jag är svårstimulerad. Letrozol har inte funkat för mig och sprutor har gett effekt men alldeles för bra effekt så fått avbryta. Jag försöker tänka att även om vi inte 'kan skapa barn naturligt' så är det ingens fel utan bara så det är och oavsett väg så är ju vårt barn målet. <3

  Idag hade jag telefontid med min läkare. Hade ju lämnat blodprov för insulin/glukos/smitt innan midsommar och alla prover visade sig vara bra och/eller normala.

  Även om insulin-värdet var okej så bedömde läkaren att Metformin kunde vara bra för mig då jag har lite övervikt (ca 6-7 kg) och det skulle inte direkt stjälpa hormonerna utan snarare tvärtom. Så det börjar jag på imorrn! Tror det blev 3×500mg.

  Eftersom smittproverna var okej så är vi nu även redo för IVF om det skulle bli aktuellt vid nästa stimulering.

  Har varken fått mens eller fått positivt graviditetstest så planen framöver är att vänta in spontan mens fram till 15 juli, alltså två veckor till. Det fanns ju faktiskt slemhinna som behöver komma ut någon gång! Kommer den spontant så är det bra och då ger vi det fyra veckor och ser om kroppen fattar grejen och att jag ägglossar/får mens på egen hand innan stimuleringsstart. Kommer det ingen mens på fyra veckor ska vi framkalla blödning med Primolut-Nor och därefter stimulering med Menopur-sprutor. Tid för stimuleringsstart är oklart för den här planen.

  Om mensen däremot inte kommit tills 15/7 så börjar jag på Primolut-Nor för att framkalla den då. Brukar få mens på tredje dagen efter avslutad kur så borde bli cd 1 runt 27/7. Så då är det direkt start av stimulering med Menopur-sprutor i slutet av juli!

  Så en plan A och en plan B som känns tryggt och bra. Så tacksam!!! Plan A hade känts bra för då hade vi gett kroppen tid och möjlighet att sköta sig själv och kanske en chans att försöka hemma med ev. egen ägglossning. Men plan B känns bättre tidsmässigt, att vi inte spiller någon tid att vänta in utan bara kör på vilket är allt man vill i detta läget. Vi får helt enkelt se vad det blir om/när mensen dyker upp...


  Vad skönt att dina värden såg bra ut! Och bra med plan a och b som känns bra. De har ju som du säger olika fördelar :)
Svar på tråden Letrozol, PCO
Logga in
Bli medlem