Inlägg från: amandakollb |Visa alla inlägg
  • amandakollb

    Letrozol, PCO

    MiniNin skrev 2020-10-31 14:19:30 följande:

    Glad halloween, allihopa! Hoppas ni har en fin helg <3

    Min testdag är egentligen på måndag men hade en sån STARK KÄNSLA i kroppen i torsdags kväll. Hade ju små blödningar förra helgen och under veckan kom muntorrheten, en annorlunda mensvärk och ömt-ont i svanken. Jag kan inte förklara det men hela jag kände att jag skulle testa tidigt. Och det var positivt! På Ovitrelle+14, ÄL+13! Vårt tredje försök. Tredje gången gillt <3 Nu hoppas vi med allt vi har att allt går vägen...


    Åh gud vad glad jag blir, STORT JÄKLA GRATTIS!! :D måste kännas helt fantastiskt! Så kul att det blev tredje gången gillt för er med!! Ååh hur känns de? Hur mår du?<3
  • amandakollb
    MiniNin skrev 2020-11-02 20:42:06 följande:
    Russin112 skrev 2020-11-01 21:13:23 följande:

    Så glad för er skull!

    Hur tog din partner det?:D<3

    Ja precis, jag tog sprutan i torsdags så jag ska väl testa runt den 13de.


    TACK <3 Det är verkligen den sjukaste men underbaraste känslan. Är så tacksam för att min kropp klarat det här "hindret", att den KAN bli gravid liksom. Tredje gången gillt, det verkar vara den magiska siffran för många. Hoppas på fler såna!

    Jag gjorde ju testet flera dagar i förväg utan att berätta för min man och när jag fått plusset så la jag det som bakgrundsbild på hans dator så när han steg upp och skulle sätta igång och jobba på morgonen så såg han det. Hans första reaktion var ju att det inte var dags ännu, att kunde det verkligen stämma till 100%? Men han blev ju överraskad och glad! Tillfreds också över sin "prestation", haha! Vi ser båda fram emot den här resan nu och håller verkligen allt vi har att detta ska gå vägen. Vi önskar ju bara ett barn så vi får frossa i alla tankar och känslor :)

    Jag mår bra! Tycker mig känna en del symptom, bl.a en hel del i svanken/höfterna redan, en öm och trött känsla. Är nog inte jättestark i min rygg vanligtvis så kanske därför. Annars är det en annorlunda mensvärk som jag känner av till och från, lite ömma och tunga bröst, muntorrhet som stör mig och att jag lätt får vallningar. Är tacksam för detta så här tidigt ändå, att man får känna att något händer i kroppen. Så länge illamåendet håller sig borta för det är ju världens hemskaste :/

    Idag fick jag ett superstarkt positivt på stickorna jag använt och även ett fint plus på Clearblue (ville ta ett som inte var stickorna bara för att). Hörde av mig till min klinik som inte återkommit men tänker att vi får boka in ett tidigt ultraljud när vi hörs. Tror att det blir under v. 48. För visst väntar man helst tills man gått 7 hela veckor? 7+ någonting, för att vara på den säkra sidan? När har ni som är gravida gjort ert tidiga ultraljud?
    åh så fantastiskt!! så glad för er skull :) skönt också när man ser att strecket blir starkare och starkare. 

    vi gjorde tidigt ultraljud i v 8 (7+3 tror jag det var) och då kunde man se tickande hjärta och en liten klump och tror de brukar säga att man helst ska avvakta till iaf vecka 7-8 innan tidigt ultraljud. säg till när de ringt upp och ni bokat in ett! 

    skönt att du mår bra <3
  • amandakollb
    MiniNin skrev 2020-11-03 11:32:52 följande:
    Russin112 skrev 2020-11-03 10:28:29 följande:

    Förstår känslan, svårt att greppa. Efter alla tårar och all smärta är det äntligen er tur! Det förtjänar ni verkligen!! <3

    Som Amandakolb skriver så rekommenderade de mig att inte komma förens vecka 7-8, helst gå hela vecka 7. Vore ju bara "onödig oro" att komma dit för tidigt och så kan de inte se hjärtslag än.


    Jag har fått en tid den 27/11 kl. 14.00! Då har jag enl. beräkningarna gått 7+6. Nu är nedräkningen igång till nästa delmål. Hoppas, längtar och tänker positivt!
    wihoo låter ju superbra!!:) åh gud så spännande, ska bli kul att följa!

    hur tänker ni med att berätta för familjen, vill ni vänta eller vill ni berätta snart? :) 
  • amandakollb
    MiniNin: Tredje försöket med Menopur. Ovitrelle 16/10. Positivt graviditetstest 30/10 (Ovitrelle+14). Tidigt ultraljud 27/11 (är då i vecka 7+6).

    Russin112: Letrozol Tripplados. Ovitrelle 29/10. Gravtest 13/11.

    Vicki89: Letrozol dubbeldos, andra försöket, vul på cd12, 26/10. (Hur gick det för dig?)

    amandakollb: gravid v. 22 (blev gravid på 3e omgången dubbeldos letrozol+ovitrelle), rul 22/10, väntar en flicka.

    akalei: Gravid v11 på andra omgången trippeldos Letrozol+Ovitrelle (tredje ÄL totalt sett). Väntar både på kallelse till KUB-UL och kallelse till utredning av cellförändringar.
  • amandakollb
    akalei skrev 2020-11-03 14:49:13 följande:
    Wow är du i vecka 22 redan!!! Hjälp vad tiden går fort - när det gäller andras graviditeter alltså ;)
    ja det går supersnabbt! tyckte de första veckorna gick så segt men efter typ v 15 så har det gått undan =) du har ju också kommit långt! 
  • amandakollb
    MiniNin skrev 2020-11-03 17:00:17 följande:
    Jag har redan berättat för mina närmsta vänner, min mamma och på jobbet. Jag vet att alla gör olika, många väntar till efter KUB osv. men det har känts bäst för mig att berätta redan nu för dem.

    Mina närmsta vänner har båda barn och de har varit ett sånt otroligt stöd genom hela processen så det var självklart att berätta för dem. Min mamma längtar så efter barnbarn (vi har inga barn i familjen alls) och på något sätt känner jag att detta fört oss närmre varandra vilket jag verkligen behövt med min mamma (av olika anledningar).

    Hade helst velat vänta med att berätta för min chef och kollegor men då jag varit på så många VUL så har det varit omöjligt att hitta på ursäkter varje gång. Så det blev att jag berättade för chefen tidigt att vi försökte och då blev det ganska naturligt även när vi plussade. Har olika relationer till kollegorna (jobbar på förskola) så vissa har vetat att vi försöker medan andra inte vetat. Men nu när jag plussade så kändes det bäst att berätta för alla istället för några få. På det sättet kanske de har överseende med och förståelse för när man mår uselt sen.

    Min man har stöttat mig i mitt beslut att berätta för de jag önskat men med hans vänner och familj så kommer vi försöka vänta tills efter KUB. Man vet ju inte hur länge man kan "gömma sig", särskilt inte under julen när man oftast träffas på middag och så. Det brukar aldrig bli stora slältkalas varken i min eller min mans familj men små gatherings brukar det bli där under juldagarna. Vi får se hur vi gör detta året med Corona och allt. Men det är vår plan.

    När fick du göra KUB? Hur långt gången var du då? Jag läste att man gör blodprovet efter 9 fulla veckor och sen ultraljudet tidigast 11+5. Var det så för dig? För mig skulle det innebära ultraljud tidigast på julafton :/
    alla gör på sitt sätt och om det kändes bra för dig/er så ska ni såklart göra så :) låter jättefint då du/ni fått sånt bra stöd! jag har jobbat hemifrån sen i mars och hade inte berättat för någon att vi ens försökte så var väldigt lätt att "dölja" för alla, men om vi hade berättat om resan för vänner och familj så hade jag nog också absolut berättat för dem =) j

    ag tog blodprovet i v. 10 och gjorde kub i v 13 (12+3), och detta bokades in när jag varit på inskrivningen i v.9 :) har du bokat inskrivning? om du bor i sthlm så bokas kub in på inskrivningen om jag inte har helt fel :) 
  • amandakollb
    MiniNin skrev 2020-11-10 15:59:39 följande:
    För mig går det bra. Är i vecka 6 (5+3 enl. ägglossning) och känner mig gravid. Mensvärk till och från under dagarna, svullna och ömma bröst, muntorrhet/törstig när det minst passar och tröttare än vanligt. Tacksamma symptom än så länge ändå! Räknar ner till tidigt ultraljud 27/11 (då 7+6) och därefter inskrivning 2/11 (då 8+4). Remiss till KUB är redan skickad då vi önskar göra det. Hoppas och tänker positivt framåt.

    Håll ut! Vilka test använder du? Jag testade med Testlagrets och Babyplan och de visade olika starkt på Ovitrelle+14. Medans Babyplan var tydligt så var Testlagret PRECIS så man såg strecket. På Ovitrelle+17 var det superstarkt på Babyplan och Clearblue. Så ge det några dagar till! Men jo, inte konstigt att du blir lite tokig av allt. Kram på dig!
    åh härligt att höra att det går så bra! och skönt att både kub och inskrivning är bokade :) 
  • amandakollb
    Russin112 skrev 2020-11-10 18:07:59 följande:
    fredag men en liten blödning kom nu i samband med världens mensvärk så jag kan sluta hoppas på denna månad... 
    nej vad tråkigt att höra :((( skickar massa styrkekramar <3 
  • amandakollb
    akalei skrev 2020-11-20 15:14:54 följande:

    Hej på er! Tyvärr inte så rolig uppdatering från mig denna gång.

    Jag fick tyvärr väldigt dåligt resultat på KUB med mycket hög risk för kromosomavvikelser då fostret hade bredare nackspalt än önskvärt. Övriga värden (blodprov, näsben synligt, tillväxt osv) var dock bra så det är bara nackspalten som är avvikande. Jag har nu gjort moderkaksprov och väntar nu på resultat från det. De ska göra två olika analyser, en snabbare för de vanligaste kromosomfelen (får svar om ca en vecka) och en utförlig för alla kromosomer (tar en vecka till). Om det ser bra ut så verkar det som om man får ett utökat UL då nackspalten även kan vara en indikation på strukturella missbildningar (hjärtfel, gomspalt, klumpfot, eller annat, många av dessa går att operera som tur är).

    Har under senaste dagarna pendlat mellan chock, apati, ett svart hål och ibland lite försiktig optimism. Har läst allt på hela jävla internet - varenda tråd, varenda forskningsrapport, all statistik, osv. Finns inga svar. Håller på att bli lite knäpp. Får sådan jävla ångest vid tanken på att detta kanske inte går bra och att behöva börja om från början.

    Har samtidigt läst många solskenshistorier här på FL och även läkaren på Huddinge sa att ibland så ser det ut så även på helt friska bebisar. Så det är ju inte helt kört ännu. Men vågar typ inte hoppas :( Samtidigt orkar jag inte ens tänka tanken att det inte går bra för då känns det som att jag ska gå sönder.

    Ja tankarna är lite överallt som ni förstår och väntan är helt fruktansvärd :( Lär väl sitta hela nästa vecka spyfärdig och stirra på telefonen för de kommer ringa om det är ett dåligt besked, annars kommer resultatet upp i en portal.

    Fan att det ska vara så jävla svårt att få en bebis alltså :/


    Men nej så himla tråkigt att höra:(( jag har också läst flera solskenshistorier om bred nackspalt men som sen inte visat sig vara något farligt! Håller verkligen tummarna<3 kan inte föreställa mig hur jobbigt de måste vara. Har du någon att prata med? Massa kramar! <3
  • amandakollb
    MiniNin skrev 2020-11-20 13:02:29 följande:

    En lång vecka kvar till det tidiga ultraljudet! Är nu i 6+6 och sedan en vecka tillbaka har jag (utöver annat) fått lätt åksjuka och illamående vilket lett till att kroppen önskar en hel del kolhydrater. Inte lätt på LCHF så har behövt lyssna på kroppen, ställa om och äter väldigt liberalt nu.

    Fick reda på idag att min klinik (efter en lång period med generösa besöksregler) ställt om och inte tillåter partner på ultraljud. Känns skittråkigt. Hoppas på att få med en bild hem i alla fall.

    Hur går det för er andra?

    akalei, hur gick KUB?

    Russin112, startat ny kur?

    Anonym1Ha, testat än?

    Vicki89, var det mens så du ska starta om?


    Inte länge kvar till ultraljudet, så spännande! Jag tycker också de är riktigt tråkigt att inte partner får vara med, men han har fått va med på FaceTime och har fått bilder o filmer med mig hem, hoppas du också får de!

    För mig går det bra, v 24 nu och magen växer och känner mycket sparkar, hon är väldigt livlig! Tycker tiden går sjukt sakta just nu dock, vill bara att tiden ska gå fort!
Svar på tråden Letrozol, PCO