Forum Utredning - Planerar barn
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Letrozol, PCO

  Tor 4 feb 10:50 Läst 0 gånger Totalt 3229 svar
  Visar endast inlägg av Anonym (M) - Visa alla inlägg
 • Anonym (M)
  Återställ
  Tor 4 feb 10:50 #2312
  Vicki89 skrev 2021-02-04 08:45:01 följande:

  Inatt kom mensen med besked. Låg vaken säkert en timme med kraftig mensvärk - hade glömt att det var såhär jag hade det innan Letrozolen. Känner verkligen att jag får mycket mindre mensvärk av Letrozol. Så nu börjar jag på kuren i övermorgon!


  Vad skönt! Äntligen!
 • Anonym (M)
  Återställ
  Tor 4 feb 10:53 #2313
  Russin112 skrev 2021-02-04 10:45:07 följande:

  Jag har funderat massor nu i dagarna och jag tror att jag har kommit fram till att det endast får bli ett till försök med letrozol för mig för att sedan ta uppehåll i väntan på ivf i sommar... Jag känner att ett år med den ständiga besvikelsen och sorgen med letrozol räcker gott och väl. Jag vill kunna vara mig själv och inte "hon som försöker bli gravid", vilket jag numera identifierar mig som. 

  Kände att jag behövde skriva av mig lite.


  Åh jag förstår! Jag är bara inne på tredje kuren (snart) och är redan så less! Så förstår att du känner dig utmattad och vill få vara dig själv. 
  Jag känner likadant att det tar så mycket att hålla på med de här.
  Jag tror att de är jättebra att du/ni tar en paus så att ni får vila och bara vara ni innan det är dags för ivf <3. Då är ni förmodligen utvilade och redo att sätta igång och vem vet ni kanske känner er jättepepp då :).
 • Anonym (M)
  Återställ
  Tor 4 feb 10:55 #2314
  Vicki89 skrev 2021-02-03 23:24:18 följande:
  Min läkare har sagt att runt 14-15 mm är på gränsen, då kan de fortfarande gå tillbaka. Men blir de större än så så fortsätter de att mogna, så kan ju vara att ditt ägg återbildades strax efter ultraljudet.

  Tog bara progesteronprov efter första omgången med Letrozol då de hade bekräftat att jag hade en mogen äggblåsa med ultraljud, och har aldrig varit med om att ägget inte har släppt vid någon av de andra behandlingarna heller. :) Men förstår känslan att du inte vill slösa en kur i onödan om det skulle bli så att ägget inte släpper.

  Ja, detta är konstigt med mensen. Var helt säker på att den skulle komma idag, men tydligen inte. Inga tecken på att den är på gång heller...
  Ja exakt det var ju de blåsan gjorde. Dock trodde inte gyn mig men det var innan diagnosen sattes så nu tror hon mig :P.

  Kommer du ihåg hur stor äggblåsan var då?

  Jag kanske kan fråga henne iaf om jag  borde testa utan sprutan en gång och sen ta ett progesteronprov för att se om äl skett.
 • Anonym (M)
  Återställ
  Tor 4 feb 13:57 #2317
  Russin112 skrev 2021-02-04 13:52:06 följande:
  Jag har kört 10 kurer tror jag men endast 7 lyckade kurer varav ett missfall. minns i början att jag redan var less vid tredje kuren så jag har ändå kämpat på länge... Ja men man får ju hoppas det.

  Nu kom det lite blod på pappret (äntligen)så mensen sätter nog igång under dagen. Din har inte dykt upp än? <3
  Ja alltså att du har orkat<3 beundrar det! Riktig krigare!
  Jo men de tror jag :) Kroppen och knoppen får lite vila så är ni fit for fight sedan!

  Åh skönt! Äntligen!
  Nej börjar bli riktigt irriterad på denna mensvärk minus mens. Man kan ju inte låta bli att bli stressad över att "tiden går" i onödan och att man återigen väntar haha.
 • Anonym (M)
  Återställ
  Tor 4 feb 20:43 #2319

  Nu har mensen kommit :)

 • Anonym (M)
  Återställ
  Fre 5 feb 07:29 #2323
  Vicki89 skrev 2021-02-04 21:43:15 följande:

  Skönt ändå! Nya tag för oss alla. För mig återstår det två Letrozol-kurer innan IVF, så hoppas hoppas att det tar sig innan dess!


  Ja så skönt! Blir tablettstart imorgon, du börjar idag va?

  Ja jag hoppas denna gång blir allas vår gång <3
 • Anonym (M)
  Återställ
  Fre 5 feb 09:47 #2326
  Russin112 skrev 2021-02-05 09:05:10 följande:

  Så skönt! Äntligen!


  Sjukt att vi alla fick mensen igår,


  Haha ja snacka om att vi är så synkade!!!
 • Anonym (M)
  Återställ
  Fre 5 feb 09:53 #2328
  Russin112 skrev 2021-02-05 09:51:17 följande:
  Verkligen, jag är dock osäker på om jag ska räkna igår som cd 1 eller idag för blödningen kom inte riktigt igång förens inatt... 
  Jag förstår min kom inte "igång" förrän sent igår kväll. Men jag tänker att jag räknar det som dag 1 ändå även om jag bara hade lite lite blödning på eftermiddagen. 
 • Anonym (M)
  Återställ
  Fre 5 feb 09:54 #2329
  MiniNin skrev 2021-02-04 22:06:58 följande:

  Hej, tjejer!

  Tråkigt att läsa ikapp och förstå att ingen av er tre som nu haft fina ägglossningar blivit gravida. Precis som ni skriver görs allt rätt, enligt konstens alla regler, och ändå blir det inget. Jag kan tänka mig att frustrationen, sorgen och hopplösheten lätt tar över. Har ändå svårt att helt sätta mig in i er situation då det trots allt bara tog oss tre försök att bli gravida men jag beklagar SÅ att ni får kämpa på det här sättet. Både för första barnet och syskon.

  Och till dig Russin112, som startade den här tråden och förde oss alla samman i stöd, förståelse, pepp och glädje... Ett ställe vi kunnat skriva av oss på. Du är en jävla kämpe och all logik säger ju att du borde vara en av oss framtunga gravida med tanke på att den här tråden nästan är ett år gammal nu. Självklarhet ska du och din partner göra vad som känns bäst för er, pausa eller fortsätta. Bara ni tar hand om varann och fortsätter vara starka tillsammans och inte förlorar er i detta. Önskar dig allt positivt med vad ni än väljer att göra och som sagt, den kuren eller kurerna innan en paus kan bli aktuell hoppas jag ger er det plus ni så länge kämpat för <3

  Hoppas innerligt att kommande kurer för er alla äntligen fungerar och att ni får lyckan att bli gravida innan IVF-resan sätts igång. Om inte så blir fallet så vet vi ju att IVF brukar vara en riktig statistikhöjare och på ett eller annat sätt så kommer det där önskade barnet bli till.

  All <3 till er!


  Hej och tack så mycket för dina fina ord<3 och att du tar tid och energi att bry dig om oss som hänger kvar här i tråden! Det är tufft och mycket tuffare än vad jag någonsin hade kunnat ana. Men vi fortsätter hålla hoppet uppe och denna månad är vår månad!

  Kul då är de bara halva tiden kvar snart! Det är skönt att få RUL överstökat så att man har de "gjort". Åh vad spännande med att inte ta reda på kön! Jag är alldeles för nyfiken så jag vill garanterat veta kön haha! 

  Du kanske har moderkakan i framvägg? Då brukar man känna sparkar lite senare.
  Hur känner du inför förlossningen? Är du pepp eller mer åt de rädda hållet? Eller kanske båda?
 • Anonym (M)
  Återställ
  Fre 5 feb 09:58 #2330

  Kanske lite offtopic!

  Men har ni sett reklamen om den nya svenska serien som ska handla om barnlöshet? Alltså ingen dokumentär. Får så jävla ont i magen varenda gång den reklamen kommer upp och de känns som att den reklamen visas HELA TIDEN!

Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll