Inlägg från: boshab |Visa alla inlägg
  • boshab

    BF november 2020

    Hej och grattis till alla som plussat! :)

    Har försökt med första barnet i ett år och tänkt att det inte kommer att gå. BIM-3 idag och ett väldigt positivt test imorse. Kan fortfarande inte förstå det. Känner inte av nåt direkt, har ju aldrig varit gravid iofs så vet ju inte hur man känner, sen är det ju väldigt tidigt. :)

    En anledning till att jag testade var för att jag denna månad knappt haft pms-symptom. Brukar annars få det ganska direkt efter ÄL.

    Preliminärt bf är 9/11 iaf :) Hur gör ni, när ringer ni till hälsocentral?

  • boshab

    Hade tänkt vänta att ringa bm till nästa vecka men ringde och bokade in ett besök om 3 veckor iaf :) Hur gör ni?

  • boshab
    Wifey. skrev 2020-02-28 15:57:25 följande:

    Jag väntar nog 2-3 veckor innan jag ringer, pga mitt tidigare missfall så vågar jag nog inte nu direkt.


    Förstår det. Jag hoppas att det går vägen för dig denna gång. Jag tänkte ju vänta, samtidigt har jag lite tjorv på jobbet så ville kunna välja tider bättre. Har rätt att gå till MVC under arbetstid, men innan man vill berätta...
  • boshab
    Sanlin90 skrev 2020-02-28 16:57:27 följande:

    Jag ribgde i måndags v 4+0 då jag inte har någon sköldkörtel och det kan påverka värden och grejer så dom blev jättenöjda att jag ringde så tidigt så fick ta blodprov i veckan redan!

    Idag kom tider för en föreläsning, inskrivning och första ultraljudet på posten ????


    Okej! Lät på bm jag pratade med att det var "bra" att jag ringde "tidigt" och förklarade även att man inte kan påverka missfall m.m. och hade lite positiva ord att säga vilket kändes bra.

    Shit! Fort det gått men kul! Vet att de ska börja med tidiga ultraljud i mitt landsting och hoppas innerligt att de har infört det! Glömde fråga...
  • boshab
    Sanlin90 skrev 2020-02-29 08:13:08 följande:

    Jag räknade ut att ul är i v. 13 jag tror det är det som hänger ihop med kub testet.


    Okej! Får inte ta KUB i mitt landsting då jag inte är i risk. Tycker det ska vara lika vård i hela Sverige... Funderar dock på att ta NIPT, får dock bekosta det själv och det går ju på 5500. Vi har inte bestämt oss än :)
  • boshab
    eifos89 skrev 2020-03-01 10:23:21 följande:

    Hej tjejer..

    jag lämnar igen då jag började blöda igår kväll. Kom en flod i morse och testet visade betydligt svagare.. :(

    Lycka till alla!


    Åh nej vad tråkigt :( Kan inte ens tänka mig. Kramar <3
  • boshab
    Linn29 skrev 2020-03-01 10:37:26 följande:

    Hej allihopa, är ny här och vill gärna vara med och följa allas fantastiska resa. Så kul att hitta en grupp som man kan följa då man letat väldigt länge och de flesta man hittat är ca fem-åtta år gamla. Vill först säga, Grattis till alla som plussat. Väntar själv mitt första barn. Plussade för första gången någonsin för bara några dagar sedan och beräknad förlossning är 8:e November. Känner inte riktigt av några symptom än förutom lite ömt längst ut på brösten och ökad hunger, vet ej om det är bra eller dåligt. Hur känner ni er och vad upplever ni för slags symptom?

    Mvh Linn29


    Hej, välkommen och grattis! Låter liknande som mig, har bf 9 och plussade den 27/2. För första gången nånsin med! Har tagit fyra gravtest, min sambo frågade om jag kunde ta ett till imorse bara för att det ska sjunka in haha.

    Jag får små små slängar av illamående ibland. Inte så farligt att jag inte kan äta eller så pass att jag kräks. Lite molande värk i livmodern. Fylliga men inte jätteömma bröst. Och så lite mindre roliga - flytningar och hård i magen haha.. brukar aldrig ha "problem" med min mage så och vet inte om det beror på graviditeten men kopplar det till det.

    Hur gör ni med kosttillskott? Vad äter ni? Jag tar folsyra och Omega-3. Funderar på att börja med något samlat "gravidtillskott" men vet inte om det är onödigt? :)
  • boshab
    Linn29 skrev 2020-03-01 15:04:57 följande:

    Va själv tvungen att ta ett femtal olika tester för att se om det verkligen stämde, haha. Testade dagen efter och plusset va ungefär lika starkt som dagen innan. Tror ni att om man testar ett test imorgon och att plusset ökat?


    För mig har testet blivit starkare, framför allt kom det snabbare fram. Tog första för 3 dagar sen. Tog ett imorse för att min sambo ville det haha. Några sekunder efter att jag doppat stickan började teststrecket färgas :)
  • boshab
    Issax93 skrev 2020-03-06 09:39:58 följande:

    När har ni tänkt berätta för famil o de närmaste?


    Har berättat för min bästa vän och min bror. Skulle vilja berätta för sambons familj men hela hans familj är inte hemma så vi får vänta två veckor :) Min familj blir senare, typ i v.14.
  • boshab
    Nemiia skrev 2020-03-06 13:18:00 följande:

    Hej! Jag har skrivit till personen som startat fb-grupp men inte hört något. Är det någon här som är med som kanske skulle vilja bjuda in mig?


    Har också skrivit! Vill också bli med om nån kan skicka inbjudan. :)
  • boshab
    Wifey. skrev 2020-03-08 10:06:26 följande:

    Hej alla.

    Började blöda igår så troligtvis ett missfall. Var jättejobbigt då men nu känns det faktiskt helt okej (har väntat på denna dag sedan jag plussade så kom inte som en chock) så nu är det bara att ta nya tag och försöka igen. Lycka till alla ni andra, hoppas ni får era bebisar i november och lycka till till mig inför nästa graviditet. <3


    Hemskt ledsen för er skull :( Beklagar. Skönt att det låter som att du är redo för nya tag. Stort lycka till <3
  • boshab
    tsivkojs skrev 2020-03-27 14:10:30 följande:

    Var hos barnmorskan idag och hon sa att ingen anhörig kommer att få vara med på ultraljud , kub test eller något möte alls innan förlossningen pågrund av Corona :( är det så för er också? Min sambo fick vända i dörren när vi kom.


    Har redan varit på inskrivning hos bm med min sambo och då sa hon inget. Det enda är att jag inte får göra tidigt ultraljud pga corona, de har ställt in det. Ska till bm igen om 2 veckor plus göra NIPT i april och inget har sagts om att sambon inte får följa med. Bor dock i Norrbotten och vi är ju efter med någon vecka skulle jag tro...

    Blev väldigt ledsen över att jag inte fick göra ett ultraljud men vet att jag får göra RUL. Så himla tråkigt och "orättvist" men det är ju en speciell situation som råder just nu så man kan inte annat än att acceptera det. :/
Svar på tråden BF november 2020