• Thu 2 Apr 2020 20:19
    27001 visningar
    689 svar
    689
    27001

    Letrozol - följas åt 2020

    Hej jag hoppar in här! :) jag och min sambo har försökt bli gravida sen i somras men har väldigt långa oregelbundna cykler. Vi bokade in en fertilitetsutredning och var på första besöket idag. De tyckte allt såg bra ut men jag har tydligen PCO och svårt att ägglossa av mig själv. Fick provera, dubbelkur letrozol och ovitrelle utskrivna så jag ska börja med första tabletten provera imorgon, så himla taggad!!

    Någon som har tagit provera och kan säga ungefär hur lång tid det tar att få mens efter kuren på 10 dagar? :) tips om när på dygnet man borde ta tabletterna?

  • Fri 3 Apr 2020 08:56
    #60
    Bellanlover skrev 2020-04-02 21:09:33 följande:
    Spännande! Får man fråga vilken del av Sverige ni bor i? Jag Och min sambo har precis blivit nekad/blivit pausad från fertilitetsutredning pga civil-19. Hade precis fått testa min första enkeldos letrozol som ej gav effekt.. tråkigt. Hur kommer det sig att du ska köra dubbeldos leteozol direkt? Så himla olika det är beroende på klinik haha. Men som svar på din fråga, jag får oftast mens inom tre dagar efter sista tabletten provera :) har dock hänt att mensen även kommit ca 7 dagar efter sista tabletterna. Lycka till!!
    Hej, tack för svar! :) 

    Ja jag har läst om vissa kliniker som stänger ned :( jag bor i sthlm och går till en privatklinik och de verkar ha öppet som vanligt. vet faktiskt inte, jag förklarade situationen, och då sa läkaren att jag skulle testa dubbelkur. Kanske för att jag ägglossar så dåligt, har typ mens 3-4 gånger per år. har du regelbundna cykler? 

    Vilken stad/del av sverige bor ni i? 
  • Fri 3 Apr 2020 22:52
    #62
    LucyLoo skrev 2020-04-03 21:26:50 följande:

    Hej!

    Kul att de kommit lite nya!

    Kopiera gärna listan och skriv in er där så har vi lite koll på vad som händer hos alla (om ni vill)

    Jag fick provera utskrivet men tog det aldrig. Jag hade ändå mens, men långa cykler 35-40 dagar. Och var rädd att provera-kuren hämmade ägglossning om man tog den innan ägget lossat.

    Så skippade de.

    Jag bor i Linköping men går privat till en klinik i Motala. Inte hört någon om att hon ska stänga ner.

    Jag äter min sista tablett debbeldos Letrozol imorgon (CD7). Ska på VUL näSta vecka - torsdag (CD 12). Sen får jag Ovitrelle igen när ägget ska släppa.

    Men behöver man pausa då? Sålänge man har letrozoltabletter och kan få några ovitrellesprutor utskrivna så kan man ju ta ägglossningstester? Man måste ju inte gå på VUL till Gyn?

    Trevlig helg!


    Väntade du in mensen ist? Hur länge fick du vänta då? Jag tänkte faktiskt på det också, att det är dumt att börja med provera om det kanske är så att jag får ägglossning av mig själv inom kort men känner att jag inte orkar vänta så jag började med provera ändå.

    Tror att de vill att man ska gå på vul för att kontrollera att det inte är många äggblåsor som är mogna och kan släppa, för då verkar det va många som för sexförbud. Men man kan säkert chansa och köra på ändå om man vill :)
  • Sat 4 Apr 2020 11:34
    #66
    LucyLoo skrev 2020-04-04 08:05:37 följande:

    Oftast ville dom att jag skulle börja äta proverna på CD 15. Men jag visste ju att jag inte ägglossning förens CD 30. Det betydde ju då att jag skulle avbryta min ägglossning.

    Så jag väntade. Men nu när jag kör letrozol så har jag myxlet kortare cykel. Senast ägglossade jag på CD 19-20. Och denna gång äter jag dubbel dos. Så då hoppas jag ägglossning på CD14-15.

    Ja. Dom säger det. Endel får ?sexförbud?. Men många verkar skit i de och köra på ändå? Hellre tvillingar än ingen bebis

    Tror jag hade känt likadant om mina ägg skulle vara stora nu eller många.

    Lycka till med proveran och sen letrozolen.

    Håll oss gärna uppdaterade :)


    Ja exakt, jag känner också så! Skulle ändå vara mysigt med tvillingar :) låter bra, hoppas också på att få mycket kortare cykler nu.

    Hur länge har ni försökt vanligt och försökt med letrozol?:)

    Det ska jag absolut göra! Du med! :)
  • Sat 4 Apr 2020 11:36
    #67
    Bellanlover skrev 2020-04-04 10:24:23 följande:

    Jag går till region Östergötland.. precis dom vill inte att man ska ta letrozolstimulering utan att göra vul pga risk för överstimulering...jag funderar ju dock nu på att köra dubbeldos letrozol på eget initiativ, men problemet då är ju att jag ej har/kommer kunna ta ovitrelle spruta? Är det ett måste om man tar letrozol? Isf är det ju onödigt att testa dubbel letrozol om man ändå är tvungen att ta ovitrelle!:( kliniken kommer ej vilja ge mig ovitrelle då dom pausat verksamheten.


    Det verkar inte va ett måste att ta ovitrelle när du äter letrozol, tycker det tvärtom verkar vara vanligare att man inte får det utskrivet. Så om du ägglossar av dig själv så ska det nog gå bra utan!:) tempar du?
  • Sat 4 Apr 2020 13:04
    #69
    LucyLoo skrev 2020-04-04 12:36:22 följande:

    Vi har en son som precis blev 2 år.

    Han kom på första försöket helt själv på vår bröllopsresa.

    Sen har vi försökt med nr 2 nu i 9 månader på det klassiska vanliga sättet.

    Jag är inne på kur nr 2 med letrozol. Så idag tog jag sista tabletten på andra kuren.

    Och denna gången kör vi dubbel dos istället för enkel.

    VUL på torsdag (CD 12).


    Wow första försöket, måste ha varit jätteskönt! Hur gamla är ni?:)

    Spännande med vul! Vet du om man alltid bokar in till CD 12 eller vad det beror på?
  • Sat 4 Apr 2020 13:38
    #74
    LucyLoo skrev 2020-04-04 13:12:18 följande:

    Haha ja det var galet skönt. Speciellt med tanke på att våra kompisar dagen innan berättat att dom också var gravida. Så våra barn föddes med 1 veckas mellanrum.

    Men hade aldrig trott att det då skulle ta tid med nr 2.

    Jag blir 31 imorgon!

    Gynekologerna brukar vilja göra VUL mellan CD10-12. Beror på att då har letrozolen börjat verka och de vill mäta hur stora folliklarna är. Om det är dags att ägglossa eller om de dröjer några dagar till.


    Gud vad mysigt, drömmen att då samtidigt som ens kompisar. Kul, jag är också 89a, fast fyller 31 senare i vinter.

    Okej de sa bara att jag skulle ringa in när jag får mens så får jag se vilken cd de bestämmer att jag ska komma in. Nu när jag börjar med dubbeldos så kanske de vill kolla hellre tidigare än senare :)
  • Sat 4 Apr 2020 15:49
    #76
    Mammamadde03 skrev 2020-04-04 15:44:08 följande:

    Jag bor i Vingåker och får åka till kvinnokliniken i Eskilstuna, dit brukar jag få åka in för VUL CD 13 eller 14 beroende på när de har tid :)


    Okej tack för svar, verkar som att de flesta får komma cd 12-14 :) hur många kurer med letrozol har du ätit? Får du ovitrelle med?
  • Sat 4 Apr 2020 15:52
    #77
    LucyLoo skrev 2020-04-04 13:12:18 följande:

    Haha ja det var galet skönt. Speciellt med tanke på att våra kompisar dagen innan berättat att dom också var gravida. Så våra barn föddes med 1 veckas mellanrum.

    Men hade aldrig trott att det då skulle ta tid med nr 2.

    Jag blir 31 imorgon!

    Gynekologerna brukar vilja göra VUL mellan CD10-12. Beror på att då har letrozolen börjat verka och de vill mäta hur stora folliklarna är. Om det är dags att ägglossa eller om de dröjer några dagar till.


    Såg längre upp att du också tempar! Ska bli intressant att se hur tabletterna påverkar tempen. Har det blivit något skillnad i temp under de cykler du har ätit tabletter jämfört med innan? Min temp gick upp lite efter jag tagit provera, undrar om det är normalt/vanligt..
  • Sat 4 Apr 2020 20:49
    #80
    Bellanlover skrev 2020-04-04 20:08:11 följande:

    Okej.. tyvärr har jag pco och har varken mens eller ägglossning.... fasen också, tänkte att det kanske skulle gå med dubbeldos letrozol, men jag kanske behöver ovitrelle också. Kommer ändå testa dubbeldos och hoppas på det bästa! Tempar inte.


    Har du aldrig det eller väldigt långa cykler? Kan säkert funka ändå med dubbelkur letrozol tror jag! Jag skulle nog också testa ändå :) hur länge är du pausad?
Svar på tråden Letrozol - följas åt 2020