• Sat 29 Feb 2020 19:41
    1418 visningar
    56 svar
    56
    1418

    Coronavirus- vad händer egentligen om skolan stängs ner?

    Idag läste jag en artikel om hur länet jag bor i hanterar Coronaviruset. Mannen som intervjuades sa att de är väl förberedda men att invånarna måste vara beredda på snabba förändringar och att man ska prata hemma om hur man ska göra om skolan och förskolan stängs ned.

    Vad skulle egentligen hända då? Både jag och min man jobbar inom skolan och vi har ett barn på förskola och ett i tvåan. Skulle vi få lön? Om man inte råkar ha en förälder som är lärare, skulle då barnen ha rätt till någon form av digital hemundervisning?

    Alltså jag är absolut inte orolig över detta kommer hända utan är mest intresserad över att veta hur det skulle se ut om man skulle behöva stänga ner skolan

  • Svar på tråden Coronavirus- vad händer egentligen om skolan stängs ner?
  • Sat 29 Feb 2020 20:37
    #4
    Anonym (Göteborgare) skrev 2020-02-29 20:26:03 följande:

    Om min arbetsplats eller barnens skola tvingas stänga pga smittorisk är pengar mitt minsta bekymmer. Kan jag minska risken av ett virus som troligen skulle döda flera av mina äldre släktingar kan jag hemskola mina ungar några veckor helt gratis.


    Självklart är det viktigaste för mig också att smittan inte sprids, jag frågar mest av nyfikenhet. För oss är det ekonomiska inget direkt problem men det finns ju såklart människor som skulle drabbas hårt om lönen uteblev i flera veckor eller månader. Det skulle ju också drabba ex sjukvården, polis och många andra organisationer om personalen behöver vara hemma med sina barn för att skolan är stängd. Hur löser man det?
  • Sat 29 Feb 2020 22:14
    #16
    Anonym (hm) skrev 2020-02-29 21:39:49 följande:

    Jag tror inte någon skola i Sverige kommer stänga ner ärligt talat. Sverige är så rädda för att folk inte ska gå till jobbet, de tänker mer på ekonomin än folks hälsa, så tror jag.

    Annars borde de gått ut med att samtliga från norra Italien sätts i karantän nu efter sportlovet, men det har de ju inte gjort. Det tror jag är av ekonomiska skäl. Alltför många skulle inte kunna gå till jobbet då på två veckor....


    Jag tror inte det heller. Det känns som att det ska extremt mycket till för att det ska ske. Folkhälsomyndigheten råder lärare och elever som varit och rest i länder med stor spridning att gå tillbaka till jobb/skola direkt när de kommit hem om man är symptomfri vilket känns lite märkligt. Hade jag varit och rest på platser där det finns utbredd smitta hade jag velat vara hemma för att skydda andra. Flera har ju fått symptom efter de kommit hem och då kan man ju ha hunnit smitta andra. Så om man inte ens kan säga att de som varit i högriskländer ska hålla sig hemma så känns det långt borta att man ska stänga skolor.
  • Sun 1 Mar 2020 20:00
    #38
    Mascaraklumpar skrev 2020-03-01 10:49:56 följande:

    Nu kom det precis en rapport från WHO om smittspridning från barn. De har tydligen inte hittat ett enda fall där ett barn smittat en vuxen (vad som räknas som barn vet jag inte, har inte hunnit läsa rapporten ännu). Är det så så är det extremt positivt då förskolor och lågstadieskolor kanske inte behöver stänga alls. Äldre barn kan ju klara sig själva hemma.

    Stämmer detta så kommer det bli oerhört mycket enklare för samhället att genomlida en pandemi!


    Jag såg också det. Hoppas verkligen att det stämmer men samtidigt så ställer jag mig något tveksam. Okej att barn kanske inte drabbas lika hårt men att de inte för smittan vidare känns konstigt? Kan det fungera så att vissa individer inte för smittor vidare?
Svar på tråden Coronavirus- vad händer egentligen om skolan stängs ner?