Inlägg från: Sockärring |Visa alla inlägg
  • Sockärring

    Buda på en rutten lägenhet

    *LÅNG TEXT MEN LÄS GÄRNA*

    Jag behöver tips och hjälp kring en bostadsrätt som är till salu. Det är visning på söndag och jag o min sambo ska gå! Vi har letat länge och kollat på mååånga lägenheter men inte budat ännu. Lånelöfte är klart och vårt hus är sålt. Denna lägenhet finns i Sveriges fjärde största stad och ligger i en av de mest populära stadsdelar på en fin gata.

    Det är en stor tvåa nästan 70 kvm med öppen spis, det är en gavellägenhet och den ligger på BV. Balkong finns belägen mot innergården men har gatan precis till vänster, ett annat lägenhetshus precis framför och garagenedfart precis under så ingen balkong man äter frukost på i morgonrocken så att säga.

    Lägenheten är ett dödsbo som är i stort behov av renovering, allt utom badrum är original sen 1945 då huset byggdes och det är oerhört slitet. Golv och tapeter har som svartnat av rök eller nåt. Det finns som hål i köksluckor och garderobsdörrar. Kyl och frys samt ugn och spis är sen 80-talet minst och måste bytas det med. Badrummet har ju genomgått stamrenovering och är ok.

    1 995 000 är accepterat pris, bra pris om man ser till läget och vad andra lägenheter sålts för i området. Men ändå dyrt om man ser till skicket på lgh.

    Vi är förstås väldigt intresserade av denna då vi letat efter renoveringsobjekt samt att den ligger ett område som tilltalar oss väldigt mycket men där vi aldrig hade haft råd att köpa en "normal" lägenhet. Avgiften ligger på 3 400 ish vilket varken är billigt eller dyrt, typ standard. Man cyklar ner till city på under 10 minuter och bussen går 300 meter bort.

    Som sagt blir detta den första budgivningen vi ger oss in i, hur ska vi tänka, strategier flr budgivningen? och vilket bud är rimligt att starta med? Vill inte reta upp säljare eller mäklare så är rädd för skambud.. HELP!!

Svar på tråden Buda på en rutten lägenhet