• Anonym (ett VI)
    Wed 11 Mar 2020 13:19
    1132 visningar
    18 svar
    18
    1132

    Att leva som singel

    Jag har levt som singel i långa perioder och gör det nu, efter flera längre förhållanden på minst 10 år. Jag har känt som du i varje ett av dem efter ett antal år. Längtat ut! Varit avundsjuk på de som varit singlar och haft spännande sexliv och dejtat. Samtidigt som jag de gånger jag varit singel, längtat in i gemenskapen så att säga. Svårt det där...balansen och att vara nöjd...

    Jag är en människa som älskar vara ensam, som har ett rikt egenliv, många intressen vänner osv,  så lider inte av att vara själv som de flesta andra verkar göra. Men jag saknar att vara speciell för någon, saknad, inkluderad. Den speciella tryggheten och självklarheten man bara får i ett kärleksförhållande där man för en ständig dialog, bryr sig om varann och längtar efter varandra fysiskt.

    Sex är nog det jag saknar minst även om det ju är en bonus och en härlig grej iallafall när man är förälskad och rusfylld. Men närheten och att ha någon man kan ringa närsomhelst,  som skulle paddla sig iväg till en mitt i natten om så önskades, och som ville vara en del av ens liv. En visamhet istället för ensamhet.

  • Anonym (ett VI)
    Wed 11 Mar 2020 14:45
    #4
    joni86 skrev 2020-03-11 14:38:28 följande:

    Tack för era svar.

    Min sambo är ganska likgiltig av sig, det verkar vara en del av hans personlighet. Jag får ingen respons liksom. Jag försöker hålla gnistan vid liv, men vill inte bara vara den som försöker.

    Det känns som han sitter vid datorn, gör det han känner för, och jag håller mig på mitt håll och gör mitt. Det känns lite som att förhållandet kan kvitta. Jag har slutat anstränga mig för att han har gjort det och det blir ju en ond cirkel. Och när jag pratar med han blir han antingen sur och det slutar med att jag får ta första steget för att bli sams eller så säger han typ "ok" och så är det som inget hänt.

    Jag är så ostimulerad och uttråkad.

    Älskar vårt hus och våra djur... Vilka känslor ska man följa..


    Tycker din partner verka ha tappat respekten och intresset för ert förhållande. Du borde följa din lust att utforska livet och hitta nån bättre. Kan nog lova dig att det knappast blir bättre med honom. Ställ ultimatum, börja leva ditt liv mer aktivt utanför hemmet, planera för att ta dig därifrån. Vaknar han inte då så lämna.
Svar på tråden Att leva som singel