• Anonym (Kotte)

    Hur Sverige hanterar Corona/ Covid19

    Hur tycker ni att Sveriges styrande myndigheter och regering handskas med corona-epidemin?

    Jag kan inte påstå att jag känner förtroende för dem. De agerar för lite, för sent.

    Och saknar samordnad beredskap för hur sjukvård mm ska agera. Samt saknar sjukvårdsmaterial. Och tar inte till sig de förmaningar andra smittade länder ger oss.

    Corona kommer sprida sig över hela landet. De tar inte längre tester på misstänkt smittade eller smittspårar, vilket tyvärr ändå har fungerat bristfällig ända från början. Till råga på detta ska folk fortsätta gå till jobb och skola och därmed utsätta sig och andra för smitta. Vilket är extra farlig för de i riskgrupper som verkligen borde få stanna hemma.

    De som tillhör riskgrupper bör om de har möjlighet isolera sig själva. Jag börjar undra om inte de styrande ser coronavågen som en utrensning av ekonomisk krävande grupper, dvs äldre och sjuka. Vilket också med största sannolikhet kommer märkas när dessa prioriteras bort till de få intensivvårdsplatser landet har.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2020-05-08 23:50
    Idag är 8 maj. Corona har funnits i Sverige ett tag nu! Många dör varje dag! Sett till antalet folkmängd har vi fler döda än i USA.
    Vårdpersonalen gör ett fantastiskt jobb och kämpar för att rädda smittade som blivit svårt sjuka. Men det har saknats skyddsutrustning.

    De riskgrupper samt deras samboende, som inte kan arbeta hemifrån, väntar fortfarande på att regeringen ska bli färdiga med beslut om ersättning. Så de kan isolera sig utan att gå under ekonomiskt.
    Det är dessa grupper, samt äldre, som råkar mest illa ut när de blir smittade. VARFÖR har inte Sverige skyddat dessa? Det borde vara prioritet 1!
    De har ordnat ekonomisk ersättning till företag och till kulturen, men inte till människor som kan dö om de blir smittade. Människor som kanske inte ens kommer få intensivvård om de behöver, för att de kan komma att sorteras bort till dem.

    Barn som tillhör riskgrupp eller bor ihop med någon i riskgrupp, ska fortsätta gå till skolan. Fast de sällan blir allvarligt sjuka, så får de i stort sett lika stor mängd virus som vuxna när de blir smittade och kan givetvis smitta sin familj som de såklart har nära kontakt med under längre tid. Och sina lärare.

    Äldreboenden och hemtjänst får in viruset, för att det saknas coronatester och skyddsutrystning till personal. Och att det saknas tydliga regler för hur de ska minska smittspridning, som att införa att en grupp personal blir tilldelad en grupp äldre. Så det blir färre personal som träffar enskilda äldre.

    Det glömdes bort att vi har många utlandsfödda som inte talar svenska, och som behöver information om viruset på sitt språk. För att kunna skydda sig och sin familj, och för att minska smittspridningen.

    Vi saknar en samordnad hjälp till de som sitter isolerade, men det har andra länder kunnat införa. Tex kan de anmäla sig via internet om att få hjälp med tex matinköp.
    Här är det som tur är, underbara frivilliga som ställer upp och handlar och hämtar mediciner till isolerade. Om det finns på den ort man bor, vill säga.

    Sjukhus sorterar bort folk till intensivvårdsplatser, även folk som skulle fått intensivvård innan corona. Och detta fast det inte ens är överbelagt.

    Viruset kan smitta innan man fått symptom, har de nu kommit fram till. Men Sverige har inte infört nya restriktioner med denna nya info.
    Men Coronakonstaterad vårdpersonal ska fortsätta jobba om de inte har symptom, vad hemskt när de smittar sjuka patienter, friska kollegor, och sin egen familj, som sedan kan sprida det vidare! Smittar de tex i kollektivtrafiken, i affären? I andra länder ska smittade sätta sig i karantän!

    Det är mycket i Sveriges hantering av detta virus som skulle kunna hanteras effektivare! Att vi har så många döda är ett bevis på att vår sk taktik inte är bättre än övriga världens taktik.
    Min känsla är att Sveriges styrande inte ser människoliv i dödssiffrorna, utan de ser bara siffror. För ser man människoliv som försvinner, borde man göra ALLT för att så få som möjligt blir smittade och dör!

  • Svar på tråden Hur Sverige hanterar Corona/ Covid19
  • Anonym (smile)
    Anonym (Hl) skrev 2020-03-14 23:54:24 följande:

    Ja, det gör jag men som justitieministern själv konstaterade finns möjlighet att göra undantag i exceptionella situationer och det är inget han utesluter.


    Vad har vi för undantagslagstiftning? Har vi ens någon?
  • Anonym (Kotte)

    Eftersom detta är en situation som behöver handskas med kraftfulla åtgärder för att rädda människoliv, så ska inte våra lagar och regler, som funkar i vanliga situationer, få bromsa oss i de åtgärder vi borde ta till nu.

    För som sagt, det handlar om att så få människor som möjligt ska behöva dö av Corona. Samt att färre smittade också ger färre som ev får kroniska besvär av Corona.

    Dessutom vet vi inte om man kan bli smittad igen, och hur det ser ut då. Blir det mildare? Blir det värre, tex om man fått kroniska lungbesvär/ärr i lungorna efter första smittotillfället? Dör fler vid andra smittotillfället, dvs de som tillhörde de tex nästnästnästnäst svagaste från början men som då precis hamnade på överlevar-sidan!

  • Anonym (Kotte)
    Anonym (Hl) skrev 2020-03-14 23:34:54 följande:

    Till skillnad från i andra länder gömmer sig våra makthavare bakom myndigheterna i stället för att fatta egna beslut. Det var pinsamt att lyssna på Morgan Johansson i P1s lördagsintervju när han hela tiden refererade till Folkhälsomyndighetens beslut.

    Självfallet ska man lyssna på experterna men de ger ibland olika budskap och lite ödmjukhet inför att våra grannländer kan fatta informerade beslut kanske skulle vara på sin plats. Folkhälsomyndighetens GD är just nu Sveriges mäktigaste man så man får hoppas att han har rätt.

    Sedan är det skrämmande att kommunerna i Stockholms län varierar så mycket när det gäller beredskap. Stockholms stad verkar sämst av alla. Det finns inga handlingsplaner och man vägrar berätta vilka skolor som har konsterade fall av Corona. Man berövar alltså föräldrarna möjligheten att göra riskbedömningar.

    Så sammanfattningsvis som svar på frågan i TS: USELT.


    Ja nu verkar det som att folkhälsomyndigheten styr hela skutan. Och makthavarna gömmer sig.

    Det borde vara makthavarna som styr och ser till att allt rullar på och vidtar åtgärder. Såklart med att lyssna på folkhälsomyndigheten och andra myndigheter, och WHO samt vad andra länder rekommenderar. Och med hjälp av all denna information bilda en plan för Sverige att handskas med detta.

    Man borde inte låta 1 myndighet styra bekämpningen av Corona, det är absurt.
  • Anonym (Masshysteri)
    Anonym (Sätt på hjärnan och sluta spring som ett får) skrev 2020-03-14 09:06:52 följande:

    Svenska myndigheter hanterar detta världsbäst. Endast en person har dött. En äldre som redan var sjuk.

    Tänk lite. Det är som att ni alarmister helt saknar logisk slutledningsförmåga.

    0,04% har dött i Sverige.

    Vet ni hur många som brukar dö i influensa varje år i Sverige trots att vi har vaccin mot det?

    200 pers.

    200 personer. 200 människor. Varje år.

    Dessutom dör det spädbarn i rs-virus varje år och detta kablas inte ut som skräcknyheter fast vi har en massa spädbarn som svävar mellan liv och död i respirator varenda år med vanligt förkylningsvirus.

    Trots detta skiter alla totalt i att minska smittspridningen av influensa och rs-virus.

    Folk går sjuka till jobbet och lämnar förkylda barn på förskolan.

    Det är helt oproportionerligt att nu plötsligt stänga skolor, gränser och krascha hela världsekonomin så att miljontals människor blir arbetslösa och familjer kan komma bli hemlösa, vi skapar med dessa idiotiska åtgärder en massa sociala och hälsomässiga problem för framtiden och ni str och skriker att Sveriges regering suger och måste göra mycket mer.

    När ni inte ens blinkade åt dom 200 som dog i influensa 2019, 2018, 2017 osv i Sverige.

    Usa som nu stängt sina gränser sa inte ett knyst om att 20 000 amerikaner dött i influensa DENNA SÄSONG. 350 000 (!!!) amerikaner har DENNA SÄSONG blivit inlagda på sjukhus för influensa vilket inte ens har tagits upp i nyheterna för det händer varje år och då bryr sig ingen ett skit. Men när 47 (!) amerikaner dött i Coronaviruset DÅ ska plötsligt gränser stängas, skolor stängas, företag konkas, folk sparkas från jobbet och det ska vara på nyheterna 24/7 och hetsa på den här korkade fårskocken till människor sol bara springer på varenda trend utan att reflektera och tänka efter.


    Bästa inlägget i denna tråd.
  • Anonym (N)
    Anonym (Masshysteri) skrev 2020-03-15 11:38:26 följande:

    Bästa inlägget i denna tråd.


    Förutom att inlägget innehåler mycket felaktiga fakta och felaktig info.
  • Limeblad
    Anonym (Kotte) skrev 2020-03-15 10:26:35 följande:

    Ja nu verkar det som att folkhälsomyndigheten styr hela skutan. Och makthavarna gömmer sig.

    Det borde vara makthavarna som styr och ser till att allt rullar på och vidtar åtgärder. Såklart med att lyssna på folkhälsomyndigheten och andra myndigheter, och WHO samt vad andra länder rekommenderar. Och med hjälp av all denna information bilda en plan för Sverige att handskas med detta.

    Man borde inte låta 1 myndighet styra bekämpningen av Corona, det är absurt.


    Du borde också lära dig om svensk grundlag och hur Sverige styrs. Beklämmande.
  • Anonym (Kotte)
    Limeblad skrev 2020-03-15 12:12:50 följande:

    Du borde också lära dig om svensk grundlag och hur Sverige styrs. Beklämmande.


    Nej det behöver jag inte fördjupa mig i. Men jag vill se mer handlingskraft från de som ska styra Sverige. Och att de inte förlitar sig så pass mycket på folkhälsomyndighten, och istället tar in samlad information och input från fler, bla experter på virus, WHO mm.
  • Limeblad
    Anonym (Kotte) skrev 2020-03-15 15:42:47 följande:

    Nej det behöver jag inte fördjupa mig i. Men jag vill se mer handlingskraft från de som ska styra Sverige. Och att de inte förlitar sig så pass mycket på folkhälsomyndighten, och istället tar in samlad information och input från fler, bla experter på virus, WHO mm.


    Du tror inte att folkhälsomyndigheten tar in precis den infon innan de fattar beslut? Om regeringen skulle gå förbi folkhälsomyndigheten skulle de bryta mot svensk grundlag. Jättelyckat.
  • Anonym (J)

    Regeringen och myndigheterna gör under rådande omständigheter en mycket god insats. Tyvärr måste de nu skjuta till enorma belopp för att bekämpa desinformation som sprids av tyckare överallt. När man igår i Rapport eller Aktuellt frågade en myndighetsperson i Danmark om varför man fattat beslut om att stänga sin gräns lovordade denna Sveriges Statsepidemiolog Anders Tegnell, sade att Tegnell var en erkänt skicklig epidemiolog och att Danmarks beslut om att stänga gränsen var ett politiskt sådant och inte ett ur smittskyddssynpunkt fattat beslut. Alltså, i ditt inlägg fattas massor av väsentlig information och att människor ska gå till jobbet har du bara delvis rätt i. Man har till och med skockat ut ett VMA (viktigt meddelande till allmänheten) om att ALLA SOM ÄR SJUKA SKA STANNA HEMMA. innan du sitter och tycker saker så skaffa dig relevant information och i ärlighetens namn, sluta tyck innan du fattat myndigheternas besked.

  • Anonym (spegel spegel)

    Efter statsministerns presskonferens med 60 minuter babbel istället för en sammanfattning av relevanta punkter:

    Men vad bra att vi inte har de beredskapslager och skyddsutrustning vi borde ha, och litar på att vi kan få nytt material via EU-inköpen.

    Och ingen skolstängning.

    Känns verkligen superbra hanterat. Eller inte.

Svar på tråden Hur Sverige hanterar Corona/ Covid19