• Thu 19 Mar 2020 15:09
    355 visningar
    9 svar
    9
    355

    Förgkombos?

    AimHigh skrev 2020-03-13 05:25:21 följande:

    Säg att du har ett barn som är sex år. Hon går i förskoleklass. Hon är gravt autistisk och har därflr en assistent vid sin sida under hela skoldagen.

    Flickan lever i sin egna värld, oerhört svår att kommunicera med.

    När som kan hon välja att dra iväg från skolgården, och av den anledningen bär hon en gul väst, just för att enklare kunna lokalisera henne.

    Säg att detta var ditt barn.

    Ifall det kom fram till dig att personal på skolan, av de som är med på skolgården under rasterna tänker i banor om att det är fel att ha på flickan den gula västen, med motivering "..för att alla ska behandlas lika, ingen ska känna sig utpekad!".

    Som förälder till flickan, hur hade du reagerat? Hade din värdegrund-o-meter gett dig en själslig orgasm av de "schyssta värderingarna" personal som har ansvar för ditt barn har, eller hade du blivit heligt förbannad?

    Ska jag själv på detta så, ja det är så bottenlöst dumt, och är ett utslag av de stolligheterna vänstern kan sträcka sig till när det kommer till deras vilsna visioner om en rättvis och jämlik värld där allas lika värde och annat känslobaserat trams står högst på listan, kosta vad det kosta vill!


    Jag hade blivit heligt förbannad. Att säga att ingen ska få ha gul väst för att inte känna sig utpekad, det är samma sak som att säga att ingen får vara annorlunda. Personalen ska inte försöka dölja att flickan är annorlunda utan lära barnen att det är ok att vara annorlunda.

    Dessutom, flickan har redan en assistent och "lever i sin egen värld", barnen vet redan att hon är annorlunda.

    Om flickan ska ha gul väst på sig el inte, det bestämmer jag som förälder, inte personalen. Avskyr verkligen sån här PK-ism där man tror att allt blir bra bara det sopas under mattan.

    Hade varit en helt annan sak om flickan själv inte velat ha på sig den gula västen för att inte vara annorlunda. Men jag har fått uppfattningen att hon inte leker med de andra barnen och alltså inte bryr sig om vad de tycker.
Svar på tråden Förgkombos?