• Anonym (Försk­ollära­re)
    Fri 13 Mar 2020 07:26
    4456 visningar
    203 svar
    +1
    203
    4456

    Håll era barn hemma! Corona

    Skolorna vägrar stänga. Föräldrar kommer och lämnar sina barn. Barnen står där på gården och någon måste ju ta hand om dom! Det gör att alla lärare, fritidspedagoger, förskollärare och barnskötare kommer gå till jobbet oavsett om vi är sjuka eller inte. Barnen behöver ju omsorg. Vem ska ta hand om dom om vi är hemma?

    Vi i denna yrkesgrupp är förkylda året om, av uppenbara skäl. Vi jobbar alltid förkylda och vi kommer göra det nu med. Eftersom man inte längre testar för covid-19 i Stockholm kommer vi inte få veta vilka av oss som är normalt förkylda och vilka som sprider Corona på arbetsplatsen.

    Flera av mina kollegor mår sådär, som vanligt. Jag är snorig med lite halsont, som vanligt. Vi mår precis som alltid! Så vi går till jobbet, som vanligt, för barnen väntar på oss.

    Snälla, ni som kan, ha era barn hemma! Då kanske vi kommer kunna stänga skolorna och bromsa smittspridningen.

  • Svar på tråden Håll era barn hemma! Corona
  • Anonym (Försk­ollära­re) Trådstartaren
    Fri 13 Mar 2020 08:01
    #3
    -2

    Nej, vi stannar inte hemma med förkylningar i skola och förskola för vi är förkylda året runt. Jag är inte mer sjuk nu än annars, inte mina kollegor heller. Men vem öppnar skolan och förskolan på morgonen om vi är sjuka? Ska man försöka ringa in en främmande vikarie som kan komma kl 10 och jobba till kl 13, som inte vet vad barnen heter?

    Så länge barn kommer till skola och förskola så går vi såklart dit för att ta hand om dom, så länge man mår som vanligt. Och vi alla mår precis som vanligt. Lätt förkylda allihopa, alltså.

  • Anonym (Försk­ollära­re) Trådstartaren
    Fri 13 Mar 2020 08:07
    #5

    [quote=80278788][quote-nick]Anonym (K) skrev 2020-03-13 08:05:06 följande:[/quote-nick]Du menar att det är bättre att de som jobbar i vården och omsorgen stannar hemma med sina barn? Så att de som drabbas är de som resdan är inlagda eller är gamla? Eller att sjukvårdspersonalen inte kan jobba?

    Hur tänker du? Att det är bättre att de utsatta blir sjuka än att friska människor får lindriga symptom? Så egoistiskt.

    [/

    Nej, men precis! Jag håller med dig. Jag jobbar i omsorgen och kan såklart inte stanna hemma. Inte mina kollegor heller. Så länge vi mår som vanligt kommer vi att jobba.

  • Anonym (Försk­ollära­re) Trådstartaren
    Fri 13 Mar 2020 08:09
    #8

    Så länge barnen är i skolan och förskolan måste såklart personalen gå dit. Någon måste ta hand om barnen som är där.

    Vi kan inte stanna hemma så länge barnen finns i lokalerna. Uppmanen är förstås till de som KAN hålla barnen hemma, som det står i TS.

    Ni som kan, ha barnen hemma. Jobba hemifrån.

  • Anonym (Försk­ollära­re) Trådstartaren
    Fri 13 Mar 2020 08:10
    #10

    [quote=80278795][quote-nick]Anonym (K) skrev 2020-03-13 08:08:28 följande:[/quote-nick]Varför ska då skolan stänga, ni verkar ju ändå inte bry er om era elevers hälsa?

    Ni säger att ni är i skolan för elevernas skull, men det verkar som att ni för snåla för sjukskriva er och därför hoppas att någon bestämmer att skolan ska stänga istället. [/

    Jag är absolut inte mer sjuk än vanligt! Men om jag sjukanmäler mig, vem ska ta hand om dina barn då tror du? Vi kommer för att ta hand om barnen.

  • Anonym (Försk­ollära­re) Trådstartaren
    Fri 13 Mar 2020 08:15
    #14

    Varför tror ni många andra länderna runt i Europa stängt alla universitet, skolor och förskolor?

    Vi kan inte jobba hemifrån i vår bransch.. Vi kommer alla fortsätta gå till jobbet så länge vi mår precis som vanligt. Vi mår som vanligt.

  • Anonym (Försk­ollära­re) Trådstartaren
    Fri 13 Mar 2020 08:18
    #15
    Anonym (K) skrev 2020-03-13 08:12:02 följande:

    Jag tycker att du ska följa rekommendationerna och hålla dig hemma om du inte mår bra. Att du alltid är förkyld är ingen ursäkt.

    Du tänker helt fel, de friska ska jobba och gå i skolan, de sjuka ska vara hemma. Tråkigt att en lärare förstår bättre.


    Absolut, jag stannar hemma om jag inte mår bra! Men jag mår bra :) Som vanligt.
  • Anonym (Försk­ollära­re) Trådstartaren
    Fri 13 Mar 2020 12:59
    #43

    Senast igår sa min chef att huvudvärk och snuva inte är sjukdomssymptom. Det är vårt allmäntillstånd i förskolan. Vilket han såklart har rätt i.

    Om alla barn var hemma och ingen dök upp i skolan eller förskolan så skulle det stängas. Så länge föräldrar fortsätter att lämna sina barn där så måste såklart vi i personalen ta oss dit.

    Ni som kan va hemma med barnen, snälla var det!

  • Anonym (Försk­ollära­re) Trådstartaren
    Fri 13 Mar 2020 14:43
    #64

    Vad många av er som tror att barnen i förskolan är friska? Minst hälften är snoriga. Vi personal är friskast av alla på plats.

  • Anonym (Försk­ollära­re) Trådstartaren
    Fri 13 Mar 2020 14:50
    #66
    Anonym (S) skrev 2020-03-13 14:40:21 följande:

    Varför tror du att det är ditt jobb att hålla fsk öppen? Om du är sjuk ska du meddela din chef och stanna hemma. Det är din chefs uppgift att bestämma om man ska stänga eller försöka hitta ersättare.


    Det är inte mitt jobb att hålla förskolan öppen. Jag önskar att alla kunde stängas. Jag har aldrig sagt att jag är sjuk heller? Jag är inte sjuk, därför går jag till jobbet. Precis som alla mina kollegor också gör.
Svar på tråden Håll era barn hemma! Corona