• Anonym (Förskollärare)

    Håll era barn hemma! Corona

    Skolorna vägrar stänga. Föräldrar kommer och lämnar sina barn. Barnen står där på gården och någon måste ju ta hand om dom! Det gör att alla lärare, fritidspedagoger, förskollärare och barnskötare kommer gå till jobbet oavsett om vi är sjuka eller inte. Barnen behöver ju omsorg. Vem ska ta hand om dom om vi är hemma?

    Vi i denna yrkesgrupp är förkylda året om, av uppenbara skäl. Vi jobbar alltid förkylda och vi kommer göra det nu med. Eftersom man inte längre testar för covid-19 i Stockholm kommer vi inte få veta vilka av oss som är normalt förkylda och vilka som sprider Corona på arbetsplatsen.

    Flera av mina kollegor mår sådär, som vanligt. Jag är snorig med lite halsont, som vanligt. Vi mår precis som alltid! Så vi går till jobbet, som vanligt, för barnen väntar på oss.

    Snälla, ni som kan, ha era barn hemma! Då kanske vi kommer kunna stänga skolorna och bromsa smittspridningen.

  • Svar på tråden Håll era barn hemma! Corona
  • Anonym (Undrar bara)
    Anonym (Personal) skrev 2020-03-13 10:33:07 följande:

    Inte alltid.

    Men ja de skickas hem ifall det är något, i de flesta fallen.

    Tyvärr har jag lite mesiga kollegor.

    Kan även tycka att chefen borde skicka mejl till alla föräldrar om att hålla sina sjuka barn hemma.


    Men var bor du där de inte gjorde det än!!?? Alla hos oss har fått brevet om det.
  • ttr

    Lägg inte skulden på andra. Gör det du måste. Känner du dig sjuk - stanna hemma.

  • Anonym (Personal)
    Anonym (Undrar bara) skrev 2020-03-13 10:58:03 följande:
    Men var bor du där de inte gjorde det än!!?? Alla hos oss har fått brevet om det.
    Kommunen har ju skickat hem.

    Men min chef borde kanske skicka ett förtydligande då vi får dit sjuka barn.

    Skåne.
  • Anonym (Undrar bara)
    Anonym (Personal) skrev 2020-03-13 11:21:13 följande:

    Kommunen har ju skickat hem.

    Men min chef borde kanske skicka ett förtydligande då vi får dit sjuka barn.

    Skåne.


    Ja det måste dem!
  • Anonym (Personal)
    Anonym (Undrar bara) skrev 2020-03-13 11:43:55 följande:
    Ja det måste dem!

    JA!


    Och det görs inte,

  • Anonym (Fskl.)

    Varje kommun har tagit fram egna riktlinjer för vad som gäller just nu..i " min" gäller nu att inga barn får komma till skolor/fsk. Om de är förkylda , har luftvägsymptom och /eller feber. Barnen måste ha varit symptomfria minst 48h innan de får komma igen- de enda restriktioner vi normalt har efter sjukdom är att barnen ska ha haft en ferberfri dag innan de får komma tillbaka. Precis som övriga förskollärare i den här tråden är även jag förkyld mer eller mindre året om och går till jobbet hostig o snuvig så länge jag inte har feber... Eftersom det dels ofta inte får sättas in vikarier...vi måste ju spara.. Och dels spelar karensdagen in det ska vi inte sticka under stol med.. 98% av mina förkylningar kommer från jobbet..snoriga barn som iof är feberfria och med nöd o näppe orkar med dagen , hostar rakt ut i min mat /i mitt ansikte , snorar på mina kläder och delar snällt med sig... Jag älskar mitt jobb och man får så mycket tillbaka av barnen- de är de som gör att man orkar trots dåliga arbetsvilkor och låga löner MEN jag skulle önska att ALLA föräldrar höll sina barn hemma när de är sjuka o gärna även den där extra dagen så de hinner bli ordentligt friska innan de kommer tillbaka , inte bara nu när coronaviruset härjar utan HELA året, att de precis som vi skulle gå mer på allmäntillståndet och inte stirra sig blind på febertermometern. Jag vet att de flesta föräldrar har samma press på sig som vi har att komma tillbaka så fort som möjligt, man hör kollegornas tysta suck när man ringer för att man är sjuk/vabbar eftersom man själv känner samma suck när man själv är den som tar emot samtalet ... Men samtidigt...förskoleåldern de år barnen är som mest sjuka ( o bäst på att smitta ner sina kompisar) är en så kort period! Ja ekonomiskt är det tuffare under dessa år...men när barnen väl börjat skolan så minskar vabbandet rejält för de flesta o när barnen kommit upp i 2-3 :an är de dagarna som i förskolan var nästan varje vecka kanske någon enstaka dag varannan var tredje månad... Och hjälpa vi alla åt så kommer de även minska rejält i förskoleåldern också. Själv är jag idag hemma med hosta o snuva och även mitt ena barn som även han är lite snorig ..normalt sätt hade jag gått till jobbet idag och även skickat mitt barn till f-klass..men ska jag kunna neka föräldrar att lämna förkylda barn till förskolan måste jag ju också själv följa dem

  • Anonym (Undrar bara)
    Anonym (Personal) skrev 2020-03-13 11:48:35 följande:

    JA!

    Och det görs inte,


    Fast du själv säger att du är sjuk men går till ditt jobb på förskolan.

    Det är FEL.
  • Anonym (Undrar bara)
    Anonym (Fskl.) skrev 2020-03-13 11:58:04 följande:

    Och dels spelar karensdagen in det ska vi inte sticka under stol


    Du vet väl att från 11 mars får vi inte karensavdrag, jyst så att man ska stanna hemma vid minsta hosta?
  • Anonym (f)
    Anonym (K) skrev 2020-03-13 08:25:03 följande:
    Nej, du är inte frisk. Bara för att du är van vid att ha ont i halsen och vara förkyld, så betyder inte det att du är frisk och ska arbeta. Förstår du inte det själv?
    Grejen är ju att de flesta anställda inom kommunen alltid är lite förkylda. De flesta jobbar ändå, vi har inte särskilt bra lön heller, många klarar sig inte på sjukpenning, om de ens har rätt till det.
Svar på tråden Håll era barn hemma! Corona