Hjälp mig minska matkostnader
90% av alla som jag har hjälpt med matkostnaderna har ingen plan och det är därför pengarna försvinner. Så börja plannera. En enkel plan att starta med är den gamla krogmenyn:
Måndag chark
Tisdag fisk
Onsdag färs
Torsdag soppa&pannkaka
Fredag kött i bit /kyckling
Lägg till lördag och söndag. Modifiera efter tycke och smak.
Men det är ett sätt, det går så klart att modifiera.
Nästa tips är 1:2-grytor. Dvs om du gör en gryta (eller köttfärssås av något slag) så ska du ha dubbelt så mycket grönsaker som du har kött. Grytor är för övrigt väldigt bra i allmänhet rent ekonomiskt, i alla fall om du har ett utbud av billigare köttdetaljer.
Har du plats hemma så är att handla mycket på extrapris ett bra sätt, men har du inte plats så har du inte plats. En del trivs även med att handla ofta istället för sällan. Det är också oftast så man får tag i kort-datum-varorna.