Inlägg från: SweetJune |Visa alla inlägg
  • SweetJune

    Förskolan tvingar min 5-åring att sitta om han vill kissa, får inte stå.

    Hej,

    Min pojke som är 5 år snart 6 år har aldrig velat kissa på förskolan för dem tvingar honom att sitta.

    Han känner sig äcklad och håller sig. Äcklad att sitta var andra har suttit/bajsat säger han. Nu hämtar jag honom 14 men hans blåsa är så full ofta och jag fick säga till 5-6 ggr på allvar att de får se till att han kissar. De säger att ska han stå upp så vill fler stå upp och det kan komma kiss på ringen. Flickor sitter ner. På hans avdelning är dem 10 st och han har aldrig kissat utanför varken hemma el när vi är ute. Han kan väl torka upp om det skulle komma utanför? Det är en privat förskola och pedagogerna är vänner. Äldre personal som öppnade förskolan ihop så förskolechefen håller med sonens personal såklart.

    Är det ok att sätta upp dessa regler? Min son mår inte bra psykiskt av att sitta ner och hålla sig vill jag verkligen inte.

    Tacksam för råd.

  • Svar på tråden Förskolan tvingar min 5-åring att sitta om han vill kissa, får inte stå.
  • SweetJune

    Min pojke är ett barn och ingen man. Han har ALDRIG kissat utanför sen han var 2 år.

    Ta upp om bacillskräck är en sak men inte mata in mansskit i huvudet, om riktiga män.

  • SweetJune

    Han bajsar varje dag hemma antingen på morgonen eller på kvällen och sitter ner så klart.

    Mina tankar är som "sjuksköterska" skrev. Jag har två andra barn bla en 3-årig flicka o hon sitter ner. Har aldrig hänt att det funnits en droppe efter storebror.

    Jag förstår era tankar att det är ohygieniskt om en pojke kissar på ringen men det kan mkt väl finnas droppe när man reser sig från toastolen. Och ja jag kan jobba mer med bacillskräcken men samtidigt finns det anledning att ha det och kan känner ett väldigt obehag att sitta ner på förskolan.

  • SweetJune

    Igår hämtade jag min pojke vid halv 2 och i bilen säger han: mamma, jag har kissat på förskolan men jag är jättekissig. Jag säger att jag blir inte arg men att han kan berätta sanningen för mig. Han har då inte kissat och hållt sig hela dagen från morgonurinen. Kan tillägga att på hans avdelning är dem 10 barn (bara) men oftast mellan 7-8 barn. Så det är inte att de har jättemånga barn att ha koll på.

    Jag har pratat med båda pedagogerna sedan september typ 6 ggr att han kan inte hålla sig så länge. Så igår blev jag så förbannad och ringde dem från bilen efter hämtning.

    Då säger den ena: jag fick gå ifrån och glömde meddela den andra personalen som kom in. Jag sa även då att det finns ju två ringar på toaletten och lyfter han på bägge så blir det inget på ringen där man sitter o självklart torkar han upp om det skulle komma utanför. Hon påpekade 5 ggr att hon o den andre kissar där o vill inte ha ngn olycka. De har personaltoa på annan våning så varför går dem inte dit på rasterna? Tar alltid ner kaffe till avdelningen så de kanske får minska på det istället!?

    Hon ljög dessutom om "annan personal". Hade åkt o rastat hunden väl som hon gör till lunch. En vän till mig, pappan har jobbat på urologen och han sa följande:

    Det är bevisat att pojkar inte tömmer blåsan lika bra när de sitter ner och kissar. Män behöver stå upp för att tömma helt för att få rätt tryck (kvinnor behöver inte det trycket för vi har ingen prostata i vägen). Risken att X (min son) inte kan tömma blåsan helt om han går och håller sig så länge är stor i framtiden om detta inte stoppas. Han tänjer ut blåsan massor när han håller sig och tillslut går det inte att tömma den ordentligt för blåsan blir ?slapp? om man håller sig för mycket och för länge.

    Tyckte det var galet att de tvingar till att sitta.

  • SweetJune

    Problemen fortsätter. De påminner inte honom, tar upp det varje vecka. Håller sig hela dagen. Om han ska kissa så måste han sitta har dem sagt. Kan jag anmäla förskolan för detta till skolinspektionen?

  • SweetJune

    Problemen fortsätter. De påminner inte honom, tar upp det varje vecka. Håller sig hela dagen. Om han ska kissa så måste han sitta har dem sagt. Kan jag anmäla förskolan för detta till skolinspektionen?

  • SweetJune

    Vet ni om det finns grund för anmälan till skolverket? Räknas detta som en kränkning? Min son är träffsäker o kissar inte utanför men skulle det komma en droppe så vet han att man torkar upp efter sig, spolar osv

  • SweetJune
    Anonym (.....) skrev 2020-05-16 10:57:47 följande:

    Baserat på hur TS skriver så verkar detta ju komma från henne.

    Jag är för att anpassningar ska göras för barn vid behov, men första steget måste ändå vara att man tillsammans med föräldern försöker få det att fungera på det vanliga sättet. Och i detta fallet så upplever jag att det är TS som inte samarbetar för att lösa problemet, hon behöver tala med sonen om att detta inte är farligt, inte förstärka att det är äckligt att sitt ned och kissa. 

    Hon kan även tala med honom om att man kan torka av ringen ordentligt om man vill eller till och med lägga papper men i nuläget hjälper hon till att utveckla en bakterienoja. 

    Vilken är motivation till att inte sitta på en avtorkad ring?

    Klart barnet insisterar om föräldern inte gör sitt och det skadar ju bara barnet i slutändan.

    Att hjälpa barn utveckla tvångsbeteenden redan som barn(att det är äckligt att sitta och kissa men ok att sitta och bajsa går ju liksom mot allt sunt förnuft) är inte att hjälpa


    För det första så kan ni sluta dra slutsater om ni inte vet fakta. Jag har försökt prata med sonen vid flera tillfällen om att sitta ner men sen på förskolan äcklas han då tex barnet innan bajsat o han har inte fått ha dörren stängd osv

    När vi är ute på tex köpcenter låter jag honom få stå upp. Han är väldigt träffsäker och det har kommit utanför 1 gång av 100. Min 3 åriga dotter sitter ner och jag lägger papper i vattnet och på hela ringen.

    Men när jag är på förskolan har jag ingen kontroll men ngt har gjort att han verkligen inte vill sitta ner där och känner sig tvingad. Pedagogerna är som hitlers. Man ska följa deras regler och så är det. De anpassar sig inte efter barnet och det är de som ska få honom att komma sig trygg där. Vill han inte sitta efter flera försök så ska dem låta honom få stå upp men det gör dem inte.

    Men problemet är att han inte kissar alls! Ståendes eller sittandes! Jag ber dem varje vecka om att dem ska påminna honom för jag är rädd att hans blåsa ska explodera eller bli sjuk men se skiter i det! Nu med Corona är dem ute till 95% och i fredags hade varken min 3 åriga flicka eller 6-åriga pojke fått gå in och tvätta händer el kissa. Detta är inte ok! Barn kan inte komma ihåg det själva när de är uppe i varv och bara leker i 5 timmar.
  • SweetJune
    Anonym (Leon) skrev 2020-05-16 14:26:41 följande:

    Säger du åt dina barn när de ska gå och kissa när ni är hemma? Eller varför tycker du att personalen på förskolan ska göra det? Barn går normalt sett på toa när de är nödiga. Enda gången vi påmint var när de pott-tränade (och innan läggdags och resor).

    Äter inte barnen på förskolan? Eller äter alla barnen utan att tvätta händerna först? I så fall finns ju fler problem att ta tag i... :-/

    Vill göra tydligt igen att jag tycker att pedagogerna gör fel som tvingar honom att sitta.


    Hemma kissar han när han är kissnödig och det gör han mycket oftare än på förskolan för där kissar han inte alls. Ett barn ska inte behöva hålla sig i 7 timmar dagtid. Och ja jag kräver att förskolan ska erbjuda/påminna honom om toalettbesök. Detta var inte ett problem tidigare utan det började hända nu sista året när han fick en hitler häxa till förskolelärare. Plötsligt har de flesta barn börjat gråta och hon har själv kallat andra barn för "mesar" för dem gråter mkt. Och nej jag håller inte med er som säger att han måste sitta ner. Man ser till barnets hälsa och välbefinnande.
  • SweetJune
    Limeblad skrev 2020-05-17 08:22:21 följande:

    Och där fick vi förklaringen! Du är en sån person.


    Ja jag är en mamma som låter min son få stå upp om han vill. Speciellt ute på köpcentrum var det oftast finns kiss på ringen. Han vill absolut inte sitta ner där och varför skulle han behöva sitta? Klart jag låter honom få stå om han mår bättre av det.

    För er som nämnde min man så sitter han ner.

    Ni med dålig attityd - håll er utanför tack.
  • SweetJune
    Anonym (Mia) skrev 2020-05-18 08:38:43 följande:

    om det är en privat förskola kan du även höra av dig till kommunen som är tillsynsansvarig. Men kap 8 i skollagen (kränkning och diskriminering) är det Skolverket. Börjar din son på skolan efter sommaren? Jag hade aldrig haft kvar mitt barn på en förskola som inte tar problem på allvar oavsett problem. Be din son att stänga dörren när han går på toaletten på förskolan och sedan stå och kissa. Precis som för alla människor är även barns beteende inne på toaletten en privatsak. Han har all rätt att stå och kissa däremot inte stå och kissa och leka vattenslang. Kommer det utanför med ovilja så är det en olycka precis som att han råkat kissa på sig. Du ska såklart prata med rektorn för förskolan oavsett om de är vänner. En kränkning är det om din son upplever sig kränkt, inte så mycket vad du tycker.


    När jag hämtade dottern 3.5 år häromdagen satt hon på toaletten medan en pojke kissade bredvid och två andra tvättade händerna och andra stod i kö. Barnskötaren; skynda er, det är fler som ska in!

    Är det vanligt att man har det så "öppet"? Trodde hon fick gå på toaletten i lugn och ro själv.
Svar på tråden Förskolan tvingar min 5-åring att sitta om han vill kissa, får inte stå.