Inlägg från: Solblomma30 |Visa alla inlägg
  • Solblomma30

    3 månaders förstoppad

    Hej! Vi har haft samma problem med vårt barn. Hon åt bara ersättning och blev också förstoppad från och med tre månader. De råd vi fick från BVC och läkare var att bebisen måste bajsa minst var tredje dag, och helst varje dag. Men om bebisen inte har bajsar på dag tre så måste man ge lavemang hemma. Till oss rekommenderade de Resulax som ska svida mindre än Microlax. Anledningen till att man måste ge lavemang minst var tredje dag om bebisen inte bajsar är för att det kan bildas stora klumpar av bajs i tarmen annars, vilket såklart inte är bra alls.

    Vi fick också veta att vi skulle ge Laktulos varje dag, vi började med 1,5 ml per 100 ml ersättning en gång om dagen men det fungerade inte. Vår tjej började bajsa först när hon fick ca 6 ml per 100 ml ersättning en gg om dagen. Sen fick vi långsamt öka dosen efterhand. Det är inte farligt att ge Laktulos, det enda som kan hända är att bebisen blir lös i magen och då får man minska ned på dosen tills anföringen är normal i konsistensen.

    Som någon skrev kan man ge Forlax, i pulverform, som är mer effektivt, men det får man ge först från sex månaders ålder så ni måste nog börja med Laktulos.

    Du skriver att ni ger bebisen lösare mat, är det gröt eller liknande du menar? Jag tänkte bara så att ni inte blandar ersättningen tunnare, det är nämligen väldigt farligt för bebisen. Det kan leda till obalans i salthalten i kroppen och vara dödligt.

    Hoppas att det löser sig för er snabbt, bokstavligen, så jobbigt med förstoppade barn!

Svar på tråden 3 månaders förstoppad