• Anonym (S)
    Sat 21 Mar 2020 19:55
    3086 visningar
    169 svar
    169
    3086

    Corona: Ändra fokus helt?

    Mascaraklumpar skrev 2020-03-21 19:30:25 följande:

    FoHM borde ordna något slags föreläsningseftermiddag eller liknande i tv så att man på ett enkelt och tydligt sätt kan förklara situationen en gång för alla.

    Även om ANDELEN som blir svårt sjuka bland unga, friska personer är låg, så kommer ANTALET bli enormt stort och det finns inte resurser att hjälpa alla dessa på en gång. Lever vi som är unga och friska på som vanligt så tar det ca 8 veckor innan den största delen av Sveriges befolkning är smittade. Trycket på sjukvården skulle bli hundratals gånger högre än den klarar av.


    Ja, förklara för en som inte förstår. Spela roll hur stor andel eller antal som blir sjuka på samma gång, om det inte är värre än en influensa (dvs riskgrupperna isolerade). På vilket sätt belastar det då sjukvården med säng- och IVA-platser?
  • Anonym (S)
    Sat 21 Mar 2020 20:04
    #6
    mammatill6 skrev 2020-03-21 19:50:44 följande:

    Om vi ska låta viruset härja fritt bland alla som inte är rikdgrupp, vad gör vi då när vi har 5 miljoner sjuka svenskar? Vilka ska då jobba? Även om man inte är riskgrupp behöver en hel del sjukhusvård, betydligt fler än vi klarar. Om riskgrupperna ska träffa varandra, hur ska det å till? Ska de åka kommunalt dit? Taxi?  Som inte körs av nån månniska då så de kan bli smitttade? Vem öppnar dörrarna åt dem när de ska träffa varandra? Så de inte tar på något?

    Viruset har en dödlighet på runt 1%, i Italien där det är mänga äldre i riksgrupp ligger dödligheten på 7-8%. Om 5 milj svenskar blir sjuka har vi 50000 döda? Varför inte göra så?


    Det är ju som en mildare förkylning säger dom så sjukhusvård kommer nog inte behövas så mycket. Att många är hemma sjuka istället för att jobba...tja, nu är vi ju hemma iaf....Det pratas ju om flockimmunitet. Det vore väl jättebra om vi som bara bli som lättare förkylda kan ordna det, så de i riskgrupperna får större chans att klara sig. Så behöver det kanske inte bli så många som 1% ens.
Svar på tråden Corona: Ändra fokus helt?