Inlägg från: Anonym (Ny sjukdom) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Ny sjukdom)

    Corona: Ändra fokus helt?

    Jag gissar att vi kommer ändra fokus både en och två gånger närmaste decenniet p g.a Coronan. Det är oansvarigt att gissa om hur Coronan kommer fara fram över världen.

    Exakt dödlighet är verkligen inte fastställd och verkligen inte om hur Coronan kommer påverka dem som varit sjuka och återhämtar sig. Just nu vet vi ju väldigt lite. Vi har statistik från Kina och Italien som faktiskt inte ens är ett halvår gammal kring ett helt nytt virus.

    Vem vet vad som kommer hända framöver.

    Att lära folk tvätta händerna och inte peta sig i ansiktet är fungerande till viss gräns. Effektivt, men fortsatt kommer Coronan smitta.

    Att isolera alla i riskgruppen är otroligt svårt eftersom 13-20% av alla över 80år har ett omfattande omsorgsbehov och behöver mycket hjälp i vardagen. 25-35% har behov av och kommunal hjälp i hemmet. (Siffrorna är hämtade från Boverket)

    Ska dessa låsas in på annan plats, eller tänker du att det nog fungerar där de befinner sig nu?

    Vem ska se till att samordna allt detta? Och vilken lagstiftning har du tänkt ska tillämpas?

    Vad händer med alla som inte visste att de tillhörde en riskgrupp? Och alla med otur och god hälsa som ändå drabbades av en djup lunginflammation som kräver intensiv-vård? Ska vi låta dem stryka med?

    Du får naturligtvis tycka att den Svenska strategin att inte stänga skolor är kallsinnig. Personligen tycker jag att de argument som presenterats är väldigt vettiga. Och väldigt mycket lättare att genomföra än dina idéer!

    Mitt i en pandemi kan ingen leva som vanligt. Och som land behöver vi försöka hitta ett sätt som fungerar. Ekonomin är inte sönderslagen p.g.a politiska beslut utan p.g.a en farsot!

Svar på tråden Corona: Ändra fokus helt?