Inlägg från: Anonym (Sunspot) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Sunspot)

    Sydkoreas sätt att hantera Corona

    Vad som oroar mig är att Sverige hoppas på immunitet, men enligt fall i bland annat Kina har det funnits fall där folk har blivit sjuka en andra gång i civil-19. Så bara för att man får det en gång och överlever innebär det inte att man blir immun.

    Och den där mobilövervakningen, jag läste nyss att den är frivillig. När någon i Sydkorea bekräftas vara smittad erbjuds de att ladda ner en app. I appen rapporterar de sina symptom dagligen, hur de mår, feber osv för att ha allting dokumenterat. Ett alarm ringer om de går utanför zonen av vad som är s k tillåtet.

    Jag såg den här intervjun med en av toppläkarna som har hand om situationen i Korea och han säger väldigt många viktiga saker som Sverige bortser ifrån:





    Se den! Den är extremt givande och jag rekommenderar den starkt!

    Det känns som om Sverige kommer bli körda snart om vi fortsätter såhär.

  • Anonym (Sunspot)
    Anonym (Trötter) skrev 2020-04-04 09:16:44 följande:

    Såg att Nigeria verkar ha en bra modell också. Soldater som patrullerar och skjuter ihjäl folk som bryter mot utegångsförbudet. Kanske kan vara nåt?


    Hur är detta jämförbart med Sydkoreas strategi?
  • Anonym (Sunspot)
    Disa35 skrev 2020-04-05 09:19:13 följande:

    Räcker inte.

    Det finns inte lagstöd i Sverige för att gå fram som i Kina och Sydkorea - eller ens som i våra grannländer. 

    Det är det som är det knöliga med att leva i en transparent, parlamentarisk demokrati - det måste finnas lagstöd för precis allting.

    Och det är därför man mitt i denna soppa vill snabbstifta tillfällig lag som ger regeringen mandat att fatta beslut direkt, utan att gå via riksdagen.


    Jag förstår inte ens hur du kan jämföra Sydkorea med Kina politiskt? Det är ingen diktatur det handlar om och folket har en stark röst för att påverka.

    Vad Sydkorea gör rätt är att de masstestar allt och alla, gratis. Och sen gör man en uppföljning på de som testar positivt. Staten skickar ut comfort packages där följande inkluderas:

    www.boredpanda.com/south-korean-government-care-package/&utm_medium=organic&utm_campaign=organic

    De får pengar för att handla mat och nödvändigheter för online.

    Sydkorea har erfarenhet av mers och sars sedan tidigare och var därför förbereda. I svensk media skryts det mycket om att svenskar litar på staten att rätt val görs, och att staten litar på att svenskar håller sig hemma om de är krassliga. Men i Sydkorea, som är en demokrati, där pratar man riktig tillit. Folket litar på att den sydkoreanska staten gör rätt val genom att agera snabbt och kraftigt. Sydkorea är inte under fullständig lockdown.

    Sverige valde att inte göra något för att de underskattade spridningen (som någon i tråden nämnde tidigare). Sveriges vård går på knäna redan och har inte möjlighet att hjälpa alla.
  • Anonym (Sunspot)
    Anonym (numbers game) skrev 2020-04-15 19:34:01 följande:

    Hela rapporten

    www.medrxiv.org/content/10.1101/2020.04.11.20062133v1.full.pdf

    "Our results predict that Sweden?s healthcare capacity (both for COVID-19 patients and for others) will be rapidly overwhelmed under the current strategy, both through the need to care for COVID-19 patients and because healthcare workers will themselves become ill and unable to work"

    Det BEHÖVER inte bli så som studien förutspår men varför en riskera att det blir så?


    Jag håller fullständigt med dig. Jag är trött på att svenskar struttar runt i internationell media och säger att vi litar på staten, som några sjukt hjärntvättade idioter.
Svar på tråden Sydkoreas sätt att hantera Corona