• Dr Nail

    Sydkoreas sätt att hantera Corona

    Det handlar om grundläggande samhälleliga skillnader. I Kina och även i Sydkorea är man inriktad på PROBLEMLÖSNING, i Sverige är det istället SKADEMINIMERING som är inställningen.

  • Dr Nail

    I Sverige hör man istället det bisarra skitsnacket om "flockimmunitet" och annat skadligt trams, istället för att göra saker som faktiskt fungerar. För det är uppenbart (via Sydkoreas och Kinas exempel) att det faktiskt går att stoppa spridningen om man vidtar åtgärder.

    Här kan vi inte ens stänga skolorna i tid, utan måste stå och vänta på det oundvikliga.

  • Dr Nail
    Disa35 skrev 2020-03-23 10:45:05 följande:

    Men enligt experter på området, både svenska och utländska, är barn inte i riskzonen, så varför då stänga skolor? Då är det bättre att gå till skolan och inte träffa mormor och morfar på ett tag/om man har symptom.

    Och om Kina hade tagit tag i det här från början, istället för att jaga efter den nu avlidne läkaren som försökte varna, då hade vi sannolikt inte suttit i den här soppan.


    Barn kan fortfarande bli sjuka och smitta vuxna. Det är mycket vi inte vet, men vi vet garanterat att i kris och i krig är det ALLTID bättre att överskatta hotet än motsatsen. I Tyskland är det nu förbjudet för två personer att vara närmare än två meter ifrån varandra utanför hemmet. Här är det bara en tidsfråga innan vi stäger våra skolor, men det måste som vanligt gå åt fanders innan Sverige är moget för att agera.

    Kina har naturligtvis problem. Hade de till att börja med stängt eller sanerat sina j-a "wet markets" så hade vi inte suttit i den här soppan. Med det sagt, de agerar.
  • Dr Nail
    Anonym (Trötter) skrev 2020-03-25 19:08:49 följande:

    Ja Kina är verkligen ett föredöme som skapade skiten och sedan mörkade det.

    Att de sedan har helt andra förutsättningar att stävja ett utbrott genom att ge dem som inte lyder ett nackskott är jag rätt glad att vi slipper.


    Skapade? Nu blir det sådär konspirationsteoretiskt. Mörkade? De som fick beröm av WHO om sin öppenhet och samarbetsvilja i denna kris (till skillnad från SARS).

    Nackskott? Nej, men de lyckades bygga ett jättesjukhus på EN VECKA, och det enda vi "slipper" här är möjligheten att kunna få tag på ett munskydd sedan början av året.
  • Dr Nail
    Anonym (Trötter) skrev 2020-03-30 16:15:38 följande:

    Nordkorea kanske har lyckats ännu bättre, kanske vore något?


    Ja, om de lyckats, varför inte?? Sen vet vi inte mycket om situationen där, så det är svårt att dra lärdomar.
  • Dr Nail

    Generellt betyder snabbare (och hårdare) åtgärder även snabbare ekonomisk återhämtning. Inte bara Korea, titta på Kina.

  • Dr Nail
    Anonym (Trötter) skrev 2020-04-04 09:16:44 följande:

    Såg att Nigeria verkar ha en bra modell också. Soldater som patrullerar och skjuter ihjäl folk som bryter mot utegångsförbudet. Kanske kan vara nåt?


    Men funkar det då? Allt som funkar är bra, allt som inte funkar är motsatsen. Har ingen aning om spridningen i Nigeria, faktiskt...
  • Dr Nail
    Disa35 skrev 2020-04-04 11:54:38 följande:

    Spridningen i Brasilien är rätt maffig, men där har man också en lösning; fasta och bönedag


    ...och en president som uppmanar att ta viruset som en man och inte som en pojke. Bör vara tvärtom egentligen, för barn är inte en riskgrupp :\
  • Dr Nail
    slirren skrev 2020-04-09 18:37:44 följande:

    Spännande med alla kinatroll på forumet som tycker att Sverige borde vara en diktatur som tar krafttag mot sin befolkning.


    Kan lika gärna vara tysktroll....dansktroll (!)....kanadatroll....ska jag fortsätta?
  • Dr Nail
    slirren skrev 2020-04-11 14:37:48 följande:

    Det är givetvis inte bara Kina som har stränga regler, även om det finns skillnader. Till skillnad från er så tycker jag dock inte att det är värt att förvandla Sverige till en diktatur för att spara några liv i kampen mot ett virus.

    Om man är väldigt förtjust i det styrelseskicket så går det kanske att flytta?


    Att förändra ett politiskt system i grunden är en sak; krishantering är nåt annat. Tänk på att vi (i Sverige) just nu befinner oss i den värsta krisen sedan Andra världskriget.
Svar på tråden Sydkoreas sätt att hantera Corona