Inlägg från: Anonym (T) |Visa alla inlägg
  • Anonym (T)

    Äldre vill inte isolera sig

    Jag kan tycka att det är ett lite själviskt beteende. Det handlar inte bara om dem, det handlar ju lika mkt om att vården ska räcka till alla, dvs även till deras barn och barnbarn. Olyckor och sjukdomstillstånd utöver corona kommer fortsätta att inträffa och det är ju från denna vård resurser kommer tas bara för att Olga 92 prompt inte kunde stanna hemma.

  • Anonym (T)
    Elin P skrev 2020-03-23 12:40:59 följande:

    Mina föräldrar är gamla och är definitivt i riskgrupp. De vägrar hålla sig inne utan lever på som vanligt. Jag har förstås försökt prata med dem och erbjudit mig att handla osv men de vill absolut inte det. I deras fall handlar det om att de hellre tar risken att fortsätta som vanligt än det negativa som det innebär att sitta inne och isolera sig. Mamma säger ofta att hon inte är rädd för att dö heller. För henne är det värre än döden att inte få komma ut och tex handla som hon vill. Man får ju respektera det. Är deras eget val.


    Nej, jag kommer aldrig kunna acceptera att människor gör ett medvetet val som kommer kunna utgöra fara för mig och mina nära.
  • Anonym (T)
    Elin P skrev 2020-03-23 13:20:30 följande:

    Hur menar du att hon bidrar till att andra dör? Om hon ej är förkyld men går ut. Möjligen kan hon bidra till sin egen död.


    Så hon skulle alltså inte ta upp sjukvårdens resurser om hon blev riktigt dålig menar du?
  • Anonym (T)
    Elin P skrev 2020-03-23 14:03:49 följande:

    Jo fast förhoppningsvis inte på bekostnad av att andra dör.


    Andra kommer naturligtvis att bli lidande och dö om inte vården fungerar, och alla de äldre som läggs in för vård eftersom de varit ute trots myndigheternas uppmaning att hålla sig inne bidrar till detta.
Svar på tråden Äldre vill inte isolera sig