Inlägg från: nernu |Visa alla inlägg
  • nernu

    Äldre vill inte isolera sig

    Läste precis att aftonbladet gjort en undersökning där det visar sig att många äldre skiter i att isolera sig. De har tydligen viktigare saker för sig.

    Man blir ju förgrymmad! Fattar de inte att folk förlorar sina jobb och sina inkomster. Vi sitter hemma och vi håller våra snuviga barn hemma för deras skull. För att det är så himla viktigt att de går på något promöte. Löfven pratade om mer tvingande åtgärder igår. Bring it on!

  • Svar på tråden Äldre vill inte isolera sig
  • nernu
    Anonym (Anonym) skrev 2020-03-23 09:47:00 följande:

    Ja de tror väl att det inte är så farligt osv. Låt dem dö i förtid då.

    Tror det är samma slags människor som lämnar ut sina bankkoder till folk som ringer dem helt random från "banken" och öppnar dörren för främmande karlar.


    Ja nu är det ju inte så enkelt. Utan de kommer ta upp vårdens resurser om de blir sjuka.
  • nernu
    Elin P skrev 2020-03-23 12:40:59 följande:

    Mina föräldrar är gamla och är definitivt i riskgrupp. De vägrar hålla sig inne utan lever på som vanligt. Jag har förstås försökt prata med dem och erbjudit mig att handla osv men de vill absolut inte det. I deras fall handlar det om att de hellre tar risken att fortsätta som vanligt än det negativa som det innebär att sitta inne och isolera sig. Mamma säger ofta att hon inte är rädd för att dö heller. För henne är det värre än döden att inte få komma ut och tex handla som hon vill. Man får ju respektera det. Är deras eget val.


    Och hon har inga problem med att bidra till att någon annan dör heller?

    Hade mina föräldrar gjort så så hade jag rivit upp himmel och jord. Tagit deras bilnycklar och gått och handlat utan att bli ombedd.
  • nernu
    Disa35 skrev 2020-03-23 14:38:56 följande:

    Förstår din poäng, men jag för min del tycker att äldre medverkar så länge de håller avstånd till andra människor, håller sig hemma om de är dåliga och inte stänger in sig i begränsade utrymmen med flera möjliga smittbärare.

    Att vara ute, promenera, påta i trädgården och sådär säger ju experterna är helt i sin ordning - att handla är lite mer vågat, eftersom butiken är en sluten inomhusmiljö och där finns andra som kan smitta en, men även där räcker avstånd ganska långt.

    Nu var det inte mig du citerade, men i alla fall


    Nu tänker jag att folkhälsomyndigheten troligtvis har lite bättre koll på det här med smittspridning än vad du har...
  • nernu
    Elin P skrev 2020-03-23 13:20:30 följande:

    Hur menar du att hon bidrar till att andra dör? Om hon ej är förkyld men går ut. Möjligen kan hon bidra till sin egen död.


    Har du slagit på nyheterna på sistone? Läst en tidning? Hört statsministerns tal till nationen? När din mamma går till affären och blir smittad och så småningom väldigt dålig kommer hon behöva intensivvård. Problemet är att när flera egoister tänker på samma sätt så överbelastas sjukvården och det finns helt enkelt inte resurser att hjälpa alla. Vi stänger ner ett helt samhälle. Tusentals människor ser sin ekonomi braka ihop. Utbildningar blir förstörda. Allt för att skydda äldre och Andra riskgrupper. Men vad gör dom? Jo då går man ut och fikar och handlar för det ska minsann ingen säga åt dom. Fy!
  • nernu
    nihka skrev 2020-03-23 17:14:27 följande:

    Det är inte meningen att äldre ska isolera sig. De ska bara inte utsätta sig själva eller andra för risker Äldre multisjuka ska inte få besök, men de kan vistas utomhus med fördel. Äldre personer som är rörliga och friska kan gott ta sig en sväng ut i naturen, påta i trädgården och träffa andra människor så länge man håller avståndet. Vad det gäller affärer kan de handla på tider då det är lite folk om de bor i områden där smittrisken inte är så stor, annars så får någon handla åt dem.

    Om man är "förkyld" håller man sig hemma oavsett ålder.


    Men hjälp! Ring genast folkhälsomyndigheten och berätta om din analys. De verkar inte ha tagit del av den för då hade de såklart gjort en helt annan bedömning.
  • nernu
    nihka skrev 2020-03-24 00:12:30 följande:

    Äldre uppmanas att undvika folksamlingar. Det ser ju väldigt olika ut runtom i landet och för alla innebär inte alltid ett besök i en affär att möta en folksamling.

    Jag kan inte hitta någon information och rekommendationer från FHM som tar upp morgonen, ytor och butikspersonal.

    www.folkhalsomyndigheten.se/smittskydd-beredskap/utbrott/aktuella-utbrott/covid-19/information-till-aldre/


    Hur kan du länka till en sida där det står:

    För att undvika att bli smittad uppmanar Folkhälsomyndigheten dig som är 70 år och äldre att stanna hemma. Du bör låta bli att åka buss och tunnelbana, handla i butiker eller vistas i lokaler där det finns många människor samtidigt. Ta istället hjälp av anhöriga eller grannar för att t. ex. handla mat. Men gå gärna ut och promenera.

    Och samtidigt skriva att du inte hittar någon information? Det står ju där svart på vitt. Åk inte buss. Handla inte.
  • nernu
    Anonymm20 skrev 2020-03-24 13:11:35 följande:

    Varför ska friska äldre utan förkylning isolera sig?

    Alla, barn, unga, vuxna och äldre, stannar hemma i karantän pm man har minsta förkylningsytmom och isolerar sig vid corona.

    Finns ingen anledning att äldre som är friska ska isolera sig.


    För att de inte ska bli sjuka, ta upp vårdens resurser och slutligen dö. Frågor på det?
Svar på tråden Äldre vill inte isolera sig