• Anonym (USA)

    Hur länge står ett samhälle ut med restriktioner och karantän?

    Här i USA är ju restriktionerna betydlig hårdare. Förskola och skola är stängt  minst fem veckor till och vi har utegångsförbud  23  till 05. De har ju till och med satt in militären (National Guard) i vissa stater för att hjälpa till.
    Jag tror vi står ut så länge det behövs så länge tillgång till mat fungerar som det skall. Blir det brist på det nödvändigaste så tror jag tyvärr att det blir anarki ganska snabbt. Speciellt då folk redan bråkat om toalettpapper...

  • Anonym (USA)
    Anonym (Hedvig) skrev 2020-03-23 14:13:52 följande:
    Vad är poängen med ett utegångsförbud kl 23 till 05? Då ligger väl de flesta i sängen ändå och de som inte gör det jobbar väl med samhällsnyttiga funktioner som ändå måste fungera ex polis och sjukvård. Hur argumenterar myndigheterna för utgångsförbud mellan dessa klockslag? Uppriktigt nyfiken.
    Jadu, det är en bra fråga. Det handlar nog i stort om att verka handligskraftiga. Det brukar bli utegångsförbud under orkaner så då tar de väl till det de känner till.
    Kanske de tror att det blir ökad brottslighet. Jag har hört att mindre narkotika smugglas in nu när ingen får resa, så kanske missbrukarna blir desperata, så det kanske handlar om att bekämpa brottsligheten på nätterna snarare än att minska smittspridning?
Svar på tråden Hur länge står ett samhälle ut med restriktioner och karantän?