Inlägg från: Koncentration |Visa alla inlägg
  • Koncentration

    Är det någon som kan ta emot mitt CV och kritisera mig?

    Hej!
    Vågar någon här ta emot mitt CV och ktirisera mig? Jag tror det är något fel på mitt personligt brev.

    Det enda jobbet jag har varit välkommen till är telefonförsäljare för interjuv. Jag fick jobbet men under utbildningen märkte jag att de tär inget mitt tålamod skulle sträcka ut sig till.

    Resten av arbeten så som lokalvård, butiksmedarbetare och lager har jag aldrig fått någon respons tillbaka för interjuv.

    Vänligen, jag söker i första hand företagsägare som brukar ta emot CV. Jag tror att de skulle notera med snabba ryck vad som är på tok och om jag låter intressant eller inte.

    Så om DU är företagsägare som tar emot CV från och till, så är jag otroligt tacksam om jag kunde få kontakt med dig på PM. Du skulle till och med få hela mitt CV så kan du kritisera därefter.

    Tack på förhand!

  • Svar på tråden Är det någon som kan ta emot mitt CV och kritisera mig?
  • Koncentration
    Gameofthrones skrev 2020-03-23 17:16:27 följande:

    Det är bra att du är i FL men du vet inte vem du tilltar till , från privatpersoner som tycker att ditt CV suger eller du ska skriva såhär, gå till Arbetsförmedlingen, dem är bättre än många här. 

    Allt hänger på vad du söker, vem du inriktar till , alla arbetsgivare söker olika och kan olika saker inom CV. 


    Men det där om att arbetsgivare söker olika och kan olika saker inom CV. Jag får ju inte ens vara välkommen på interjuv av alla ställen jag sökt. Det är jämnt om att de har gått vidare till andra kandidater.

    AF tar väl inte emot CV och kritiserar en via nätet. De vill att man skall gå dit och kolla. Jag har gjort det förut, några gånger. Jag mådde inte bra av det av olika anledningar. Jag pluggar idag och vill inte spendera min energi på dem.
  • Koncentration
    ankan6 skrev 2020-03-23 19:59:29 följande:

    Jag rekryterar ibland och får ta emot en hel del cvn. Ett generellt tips att vara konkret. Beskriv vad du kan och varför och sväva inte iväg allt för mycket på personliga saker som ingen egentligen har nytta av.

    Alltså, om du söker jobb i kassa hade jag exempelvis velat läsa att du är grym på att skapa snabb, personlig kontakt med människor du möter i vardagen för att du har vana av det från någon tidigare erfarenhet (behöver inte vara tidigare jobb, kan vara inom en hobby, skolan osv). Jag bryr mig inte om vad du gillar att göra på fritiden, om det inte är så att du kan lyfta fram positiva egenskaper och erfarenheter från den hobbyn.

    Vilka egenskaper brukar andra ge dig beröm för? Vad uppskattar du själv för egenskaper hos de personer du möter inom yrket?

    Var självsäker, positiv och konkret.

    En annan sak är att korrekturläsa ett antal gånger eller låta någon se över cvt åt dig. Det behöver inte vara fantastisk läsning, men slarv- och stavfel gör lätt att hela texten ser ogenomtänkt ut.


    Jag skriver in vad folk brukar ge mig för komplimanger, liksom sådana egenskaper som passar för yrket d.v.s.


    Är du villig att ta emot mitt CV och kritisera mig?

Svar på tråden Är det någon som kan ta emot mitt CV och kritisera mig?