• ankan6

    Är det någon som kan ta emot mitt CV och kritisera mig?

    Jag rekryterar ibland och får ta emot en hel del cvn. Ett generellt tips att vara konkret. Beskriv vad du kan och varför och sväva inte iväg allt för mycket på personliga saker som ingen egentligen har nytta av.

    Alltså, om du söker jobb i kassa hade jag exempelvis velat läsa att du är grym på att skapa snabb, personlig kontakt med människor du möter i vardagen för att du har vana av det från någon tidigare erfarenhet (behöver inte vara tidigare jobb, kan vara inom en hobby, skolan osv). Jag bryr mig inte om vad du gillar att göra på fritiden, om det inte är så att du kan lyfta fram positiva egenskaper och erfarenheter från den hobbyn.

    Vilka egenskaper brukar andra ge dig beröm för? Vad uppskattar du själv för egenskaper hos de personer du möter inom yrket?

    Var självsäker, positiv och konkret.

    En annan sak är att korrekturläsa ett antal gånger eller låta någon se över cvt åt dig. Det behöver inte vara fantastisk läsning, men slarv- och stavfel gör lätt att hela texten ser ogenomtänkt ut.

  • ankan6
    Koncentration skrev 2020-03-23 20:17:39 följande:

    Jag skriver in vad folk brukar ge mig för komplimanger, liksom sådana egenskaper som passar för yrket d.v.s.

    Är du villig att ta emot mitt CV och kritisera mig?


    Skriv inte vad folk brukar ge dig för komplimanger, utan använd dig bara av det för att själv förstå vilka dina styrkor är.

    Du kan skicka ditt cv till mig på pm om du vill.
Svar på tråden Är det någon som kan ta emot mitt CV och kritisera mig?