• Anonym (Undeae)

    Barnen ska lägga sig 18

    Jag och pappan är inte överens om när barnen ska lägga sig. Det handlar om ett behov av egentid på kvällarna och en önskan att barnen ska lägga sig vid 18. De behöver inte somna då, utan kan ligga och se på film, läsa osv, bara de håller sig i sängen.

    Vad säger ni? Barnen är hemma på heltid och det blir väldigt intensivt om dagarna.

  • Svar på tråden Barnen ska lägga sig 18
  • Anonymm20
    Anonym (Undeae) skrev 2020-03-25 15:46:21 följande:

    Men det går ju inte, han jobbar.


    Då får han ta en promenad efterjobbet och ha sin egentid. Du tar promenad när han har kommit hem och får din egentid.

    Det verkar som att ni/du inte vill hitta en bra lösning på problemet.
  • Anonym (Mamma till 2-åring)
    Anonym (N) skrev 2020-03-25 15:23:58 följande:

    Några skriver att 18 är för tidigt för alla åldrar. Det beror ju helt på när man kliver upp på morgonen!! Vi måste åka hemifrån kl 6.10 för att hinna till fritids till 6.30 så jag kan vara på jobbet kl 7. Alltså lägger mina barn sig 18.30 för att orka. 7 åringen är pigg på morgonen medans 10 åringen är jättetrött och skulle behövt sova längre. Alltså går det heller inte att dra vid ålder, det är individuellt hur mycket sömn man behöver och när man kliver upp.


    Håller helt med att det är individuellt. Min tvååring sover mellan 18 och 06 varje natt och det är ju 12 h hon behöver nattetid så senare än 18 hade inte gått. Jag har dock svårt att se att en 10-åring har ett behov att sova kl 18.
  • Anonym (N)
    Anonym (Mamma till 2-åring) skrev 2020-03-25 16:20:00 följande:

    Håller helt med att det är individuellt. Min tvååring sover mellan 18 och 06 varje natt och det är ju 12 h hon behöver nattetid så senare än 18 hade inte gått. Jag har dock svårt att se att en 10-åring har ett behov att sova kl 18.


    Min 10 åring lägger sig som sagt 18.30 och de kliver upp 5.30. Och han är svårväckt och trött. Så han hade utan problem kunnat lägga sig kl 18. Men 7 åringen är pigg och uppe direkt kl ringer. Så en 10 åring kan ha mer behov av sömn än en yngre. Det är individuellt. Jag har tex behov av 9 timmars sömn medans min sambo sover 6 timmar.
  • Anonym (Undeae)
    Anonym (.) skrev 2020-03-25 16:11:39 följande:

    När kommer han hem?


    Han är hemma hela tiden, sitter i ett eget rum.
  • Annita

    Det nya i er situation är att pappan jobbar hemifrån nu? Men barnen har alltid lagt sig 18? Eller? Jag har lite svårt att förstå upplägget.

  • Anonym (Jag)

    Beroende på när de somnar så tycker jag att det är helt ok att de ligger och tar det lugnt i sängen en timme innan. Vi har tre barn och efter läxor, middag, fritidsaktiviteter och socialt digitalt umgänge med kompisar (spel / snapchat / FaceTime etc) så ser vi till att de borstar tänderna och lägger sig i sängen ca en timme innan de ska sova. Då får de inte spela eller snacka med kompisar utan då är det film eller böcker som gäller för att varva ner innan sovdags.

    Men för oss börjar den timmen runt 8, halv 9, och så somnar de ungefär en timme senare. De är 10, 10 och 13.

    Så om dina barn normalt somnar vid 7 tycker jag att det är ok, men om de är vakna längre tycker jag att det är för tidigt. Speciellt för 10-åringen låter det väldigt tidigt.

  • Mitsu8

    Det är 3 år mellan mina barn och jag tycker och tror att det är viktigt för barn att ha olika lägg tider. 
    Kan förstå om ni har svårt att hitta egen tid och förstår att man längtar tills de är i sängen om man är hemma på heltid med dem.
    Vad tycker din man är mera rimlig tid? om du är hemma med dom så kan han kanske ge dig egen fast barnen är hemma och vakna?

  • Anonymm20
    Anonym (Undeae) skrev 2020-03-25 16:50:58 följande:

    Han är hemma hela tiden, sitter i ett eget rum.


    Då kan han ta en promenad med egentid mitt på dagen om det passar bättre.
Svar på tråden Barnen ska lägga sig 18