• Anonym (ABC)

    9-åringen är hjälplös

    Om hon får som hon vill genom att gråta och bli arg är det ju inte så konstigt om hon fortsätter. Min dotter har en kompis som använder gråten som vapen för att få som hon vill och det kommer ju från att hennes mamma slår ut  med händerna och tröstar henne så fort hon lägger till tårarna. 

    Det är ju inget ni kan få bort direkt utan om ni har låtit henne hålla på så här så högt upp i åldern blir det stenhårt arbete för att få bort det. Var tydlig med henne också om att man inte får som man vill/annan behandling bara för att man gråter. Man får hjälp om man förtjänar hjälp och man får saker om man förtjänar saker. 

    Mitt ena barn hade vissa sådana tendenser och då var jag alltid väldigt tydlig med att säga "jag ser att du är ledsen, men du kommer inte få som du vill bara för att du gråter" och också "ok, du kan faktiskt få följa med mig och xxx ändå, men det är inte för att du gråter utan för att jag helt enkelt kom på att det var en bra idé att du gör det."

  • Anonym (ABC)
    Anonym (Ellen) skrev 2020-03-26 12:20:06 följande:
    Hon får inte som hon vill när hon gråter. Bara i sällsynta fall, som med att leta, för hon kan inte konsten att leta. Däremot tycker hon ofta synd om sig själv. Jag är nog lite tuffare än andra och ger inte efter, är lite rädd att hon blivit likadan, varav maktkampen.
    Ja då är det ju svårare, min upplevelse av barn som gråter mycket får väldigt mycket "belöning" för sina tårar (jag var själv ett sådant barn). 

    Då hon är så pass gammal så kanske det fungerar att helt enkelt prata med henne? Att det kan ses som barnsligt av kompisarna att gråta när man inte får som man vill. 
Svar på tråden 9-åringen är hjälplös