Inlägg från: pherber |Visa alla inlägg
  • pherber

    Gymnasielärare - Hur mycket skrivbordsjobb?

    Jag funderar på att läsa till gymnasielärare (svenska & psykologi) och undrar hur mycket stillasittande, monotont jobb och skrivbordsarbete det innebär?

    Jag har en skada i en axel samt fibromyalgi, vilket gör att jag inte klarar av ett kontorsjobb. Några timmar vid skrivbord i veckan går bra, men inte flera timmar om dagen.

    Det jag behöver är ett omväxlande arbete som inte heller är för tungt. Jag jobbar nu på fritids i lågstadium, vilket funkar bra rent fysiskt. Det är väldigt omväxlande, från att stå och hålla lektioner, gå runt i klassrummet, sitta på mattan och läsa, vara ute på rast, etc. samt max 8 timmar vid skrivbord i veckan.

    Det jag undrar är alltså; hur många timmar om dagen/i veckan är man "fast" vid skrivbordet som gymnasielärare? Och hur fysiskt omväxlande är det i övrigt?

  • Svar på tråden Gymnasielärare - Hur mycket skrivbordsjobb?
  • pherber

    Tack för svaren!
    Höj- och sänkbart skrivbord gör tyvärr ingen skillnad eftersom det framför allt är de monotona rörelserna vid en dator som ställer till det. Hur många undervisningstimmar har ni i veckan?

    Och... är det värt det? Jag har bara erfarenhet av lågstadium och barnen där kan vara extremt jobbiga; uppkäftiga, respektlösa och våldsamma mot lärare. Hur är det egentligen på gymnasium?

Svar på tråden Gymnasielärare - Hur mycket skrivbordsjobb?