Inlägg från: Anonym (myself) |Visa alla inlägg
  • Anonym (myself)

    Tidiga tecken på autism?

    Jag kan inte uttala mig om alla de tecken du beskriver, men minns min dotter när hon var så pass liten och vi gick på en bebismassage, där tanke också var att hålla ögonkontakt med barnet. Tja, min dotter tittade runt omkring - på alal andra barn, deras föräldrar osv, men inte på mig. Och nej - hon har inte autism, det kan jag påstå då hon är 9 år gammal nu

  • Anonym (myself)
    SweeneyTodd skrev 2020-03-26 16:12:33 följande:
    Att hon är nio säger ingenting om man kan ha autism eller inte. Jag fick inte min diagnos förrän jag var arton och sex månader. 

    Jag säger inte att hon har autism, men använd inte att hon är nio som argument.
    Blev kanske lite missvisande - jag menade inte att ålder avgjorde allt utan snarare att det som kanske upplevdes som ett problem i bebisålder har försvunnit helt med åren.
    Får jag fråga, vad fick dig och dina föräldraer att utredas autism? Jag menar, om du känner nu att det var för sent diagnostiserad, så hade du antagligen upplevt problem - vilka var det?
    Våra bekantas son fick diagnos Aspberger när han vår 18 år, men där kan jag förstå varför det tog så lång tid - de bor i England och sonen gick på en boarding school (dvs inte hade dagliga kontakt med föräldrarna för att de skulle uppmärksamma det tidigare).
  • Anonym (myself)
    SweeneyTodd skrev 2020-03-27 08:44:57 följande:
    Det som fick mig att utredas för autism var att jag hade väldigt avvikande beteende under en skolresa. Tappade bort en karta, hittade inte hem, osv. Skolan ville då att jag skulle till BUP. 
    De problem som jag bland annat hade var specialintressen, kunde inte utveckla kamratrelationer under gymnasiet, när jag var liten kunde inte säga R, eller göra en kullerbytta, var vän med andra med NPF i barndomen(barn med autism brukar ofta ha vänner med NPF). Det finns mer, men jag kommer inte ihåg allt. Separat kanske det inte säger så mycket, men om man lägger ihop allt, så framträder en bild.  
    Tack för svaret! Ja, jag förstår, att endast kombination av tecken som visar på autism. Hur gammal är du idag? Har du hittat några knepp som hjälper dig i vardagen?
Svar på tråden Tidiga tecken på autism?