Inlägg från: Anonym (Ivf) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Ivf)

    IVF och COVID-19 situation

    Om det är viktigt för er att börja IVF nu så sök er privat! De privata klinikerna har som regel öppet som normalt och fortsätter göra ivf. Det kostar lite mer ja, men du säger att det är viktigt för er och det är summor man kan spara ihop om man vill. De privata klinikerna har inte heller någon kö eller väntan på godkännande av remisser osv, bara att sätta i gång direkt. Överväg vad som är viktigt, att få ett barn (och gärna kanske ganska snart och inte när du är över 40?), eller att försöka få det gratis Och allt vad det nu innebär för er. Lycka till!

  • Anonym (Ivf)

    Vilken klinik är det ni siktar på? Ja det stämmer att de flesta landstingskliniker stoppat IVF, det samma vittnar folk om här på FL. Sök er privat.

  • Anonym (Ivf)
    Doris1982 skrev 2020-03-28 15:09:11 följande:

    Sophiahemmet är kliniken, men det är inte viktig . Vi har inte fått någon information om någonting förändringar angående coronaviruset . Först och främst behöver opereras ut en polyp från mig, utan detta det går inte påbörja IVF, men i fredags ringde mig Nacka sjukhuset att sjukvårdspersonal behöver användas för coronakriset . Privatvård kostar över 100.000 kr plus har ingen aning om vad kostar en operation ... det är mycket pengar


    Om problemet alltså främst är operationen och inte ivf-kliniken eller remissen, så kan säkert bara Nacka sjukhuset Svara på när den möjligtvis kan göras. Troligtvis kan de inte ge dig något svar nu, och troligtvis får du vänta några månader iaf pga Corona... Tråkigt verkligen. Men då har inget annat egentligen betydelse utan du får höra med sjukhuset när ni kan komma till operation, troligtvis alltså vänta tills de hör av sig med en ny tid för operation. Sophiahemmet har ju öppet, men de gör knappast polypoperation så det har ingen betydelse, som du säger.

    Förstår att det är jobbigt, men som du säger går operationen inte att göra privat, och då har det ingen betydelse med din ivf-remiss eller landstinget eller kön, utan det är polyp-operationen som är viktig först. Tror ingen kan svara på när en sån sak kan göras, tyvärr går ju Corona först nu. Hoppas ni kommer framåt snart, förstår att väntan känns tung!
Svar på tråden IVF och COVID-19 situation