• Sjömamma

    Stora Gnäll-tråden om allt vi har fått ställa in pga Corona

    Det är många inlägg på sociala medier, forum mm just nu om att alla bara ska sluta gnälla och tänka på dom som har det sämre, tex Italien. Något man absolut inte får gnälla över är inställda skidresor. För tydligen har skidresa blivit hundra gånger värre än både flygskam och köttskam tillsammans. Alltså den som åker på skidresa är värre än fan och hans moster. De som ens vill åka på skidresa är lika illa och den som är besviken över att skidresan inte blev av är tydligen lika dålig den också.

    Hur hemsk människa man än anses vara så är jag helt säker på att det runt om i landet sitter en massa människor som är djupt besvikna över allt de fått ställa in pga corona-krisen. Utlandsresor, födelsedagar, bröllop mm. Kan vi inte bara ha en tråd där vi får häva ur oss hur fruktansvärt besvikna och ledsna vi är. Både stort som smått.

    Själv har vi beslutat att inte åka på vår årliga skidresa tillsammans med släkten och vi är bara så besvikna. Självklart förstår jag situationens allvar och att jag som person behöver ta mitt ansvar. Och ja, jag vet att det alltid finns någon annan som har det värre, men ändå, åh, vi längtar liksom efter denna resa hela året. Vi har ingen jättebra ekonomi utan vi sparar och lägger undan pengar under hela hösten och våren för att kunna åka. Min dotter älskar att åka skidor och hon pratar om den här resan hela året. Varför ska vi inte få vara besvikna?!

    Så, bara skriv ur er nu allt gnäll över hur alla våra i-landsproblemsgrejer har blivit inställda!

    PS. Ni som stör er på folk som gnäller behöver heller inte gnälla över att vi gnäller.

  • Svar på tråden Stora Gnäll-tråden om allt vi har fått ställa in pga Corona
  • Anonym (bortskämd)

    Låt se:

    Ingen påskresa till Wien
    Ingen sommarresa till Kroatien
    Ingen 50års-baluns för väninnan som hade storsatsat med fin lokal och allt
    Inget födelsedagsfirande med mamma

    Släkting 1 jättelessen för att drömresan till Maldiverna till 50-årsdagen inte blev, ersättningshelgen de hade här hemma istället hann de knappt checka in förrän hotellet konkade, dagen efter. De fick alltså sina två dagar där bara för att de redan hade checkat in när konkursen meddelades.

    Släktingar 2 o 3 tycker jag är daredevils eftersom de har rest runt i Asien sedan februari och förhoppningsvis idag ska komma med det absolut sista flyget från Koh Lanta och sen lyckas ta sig hem. Och nej det är inga oförståndiga ungdomar, de är 70+. De var enda gästerna kvar på sitt hotell senaste veckan och tycker att servicen var fantastisk, och stranden hade de helt för sig själva också... Drömmer

    Släktmöten vi brukar ha är givetvis inställda redan nu, liksom en studentfest.
    Hobbies som involverar andra har vi gett upp på, jag har en grej kvar som vi kör över datorn remote.

    Men jag har ändå inte ett enda problem i världen om jag jämför med många i omgivningen.

    För:

    Släkting 4 och 5 har en åttaåring med elakartad cancer som genomgår behandling och måste flyttas mellan städer/sjukhus dagligen för olika rehab- fatta vilken ångest för viruset de har?


    Släkting 6 och 7 står bostadslösa då bygget av deras nya lgh blivit försenat, och är därför tillfälligt inneboende hos 4 och 5, som redan är en fyrbarnsfamilj i en normalstor villa, där även cancerpatienten ska kunna hållas isolerad. Nu har de fått sitt datum flyttat igen, pga corona.

    Släkting 8 som knappt fyllt 40 har senaste två veckorna varit inlagd på sjukhus tre gånger för operation, påföljande blodpropp respektive allvarliga biverkningar av blodförtunnande och nu när vi inte trodde det kunde bli värre har hennes bror dött på ett förfärligt sätt i en olycka. Förutom det är 8 och 9 tillsammans förvaltare/godman åt två gamlingar som inte klarar sig längre och en annan släkting som är alkoholist.

    Jag håller tyst och uppskattar det jag har så länge det varar.

  • Anonym (iii)

    Jag tycker att jag i så fall vill gnälla på folk som gnäller! Flört

    Jag har fått ställa in mitt planerade 50-årsfirande som skulle vara om ca en vecka. Hade bjudit alla gäster till en restaurang men har fått bordlägga det. Hoppas det går att genomföra i höst i stället. 

    MEN jag gnäller inte över det, jag tänker inte ens att det är bittert eller ledsamt. Jag löser det senare helt enkelt. 
    Jag är i så fall mer oroad över att någon jag känner ska dö av coronan, inte för att jag måste flytta på en fest. 

    Så jo, jag "gnäller" lite på att det finns sådana här gnälltrådar, eftersom jag inte tycker att någon borde behöva dem. Klart man kan sucka hemma vid köksbordet men det borde väl räcka? 

  • BeautifulLiz

    Jag skulle varit på konsert i helgen, den är nu framflyttad till en vardag i höst och jag har avbokat av olika anledningar. Det funkar helt enkelt inte då.

    Har en resa bokad om en dryg månad och kan inte avboka förrän UD avråder för då får jag inga pengar tillbaka. Oroar mig (förmodligen i onödan) att de inte ska avråda vidare för jag vill verkligen inte åka men vill heller inte förlora en stor summa pengar.

    Hade sett fram mot en stor fest i påsk men den är bara att glömma.

  • Anonym (Tinderdejtande?)

    Ställa in Tinderdejtande och få dras med en KK som älskar SD? Resten av våren? Hela jäkla sommaren? Han går mig på nerverna som fan. Spelar hårdrock och bjuder på makaroner med falukorv.  Det är den nivån han är på.

  • Anonym (bortskämd)
    Anonym (Tinderdejtande?) skrev 2020-03-29 16:00:09 följande:

    Ställa in Tinderdejtande och få dras med en KK som älskar SD? Resten av våren? Hela jäkla sommaren? Han går mig på nerverna som fan. Spelar hårdrock och bjuder på makaroner med falukorv.  Det är den nivån han är på.


    Ny dildo och takeaway låter som en bra lösning? Skrattande
  • Anonym (E)

    Bröllop, bröllopsresan (USA i fyra veckor) och nu riskerar även sommarsemestern att dras in eller minskas kraftigt eftersom vi är överbelastade.

  • Tow2Mater

    Blir ingen resa till släkt i sommar, inställd fotboll för pojken, och misstänker det blir inga besök på nöjesparken och äventyrsbadet (gissar de dessutom kommer hålla stängt) som jag redan betalat säsongskort för heller. Men tycker faktist sett i det stora hela med vad som pågar att jag inte har varken behov eller rätt att gnälla om det!

  • Anonym (I)

    En härlig liggvecka med mitt ex gick åt skogen pga corona. Nu sitter vi isolerade på varsitt håll och är sexuellt frustrerade. Vet inte när vi kan ses nu heller ????

  • Sjömamma
    Anonym (Tinderdejtande?) skrev 2020-03-29 16:00:09 följande:

    Ställa in Tinderdejtande och få dras med en KK som älskar SD? Resten av våren? Hela jäkla sommaren? Han går mig på nerverna som fan. Spelar hårdrock och bjuder på makaroner med falukorv.  Det är den nivån han är på.


    Åh, nej, vilket öde :( jag förstår att du gnäller :)
  • Sjömamma

    Nu har det ju ändå smugit sig in såna som vill gnälla på gnällarna i tråden....men jag bjuder på det. Ni måste väl få gnälla lite ni också ; )

    Meningen med min tråd är inte att det ska vara en tävling i vem som har det värst. I så fall skulle vi väl alla förlora lätt bara av att bo i Sverige.

    Självklart kan jag också dra ihop en lång lista med andra i min närhet som är värre drabbade och även en lista över det jag har att vara tacksam för i livet.

    Men som sagt, meningen var inte att vi skulle tävla i elände utan att vi bara skulle få ägna oss åt en liten stunds självömkan. Ibland är det ju precis det som krävs för att man ska inse att det finns värre saker här i världen och kunna släppa och gå vidare.

Svar på tråden Stora Gnäll-tråden om allt vi har fått ställa in pga Corona