• Anonym (kjnbh­g)
    Mon 30 Mar 2020 09:04
    1021 visningar
    30 svar
    -1
    30
    1021

    Bröllop i Coronatider

    Jag ska på bröllop om två veckor och är behjälplig till brudparet. 


    Diskussioner om bröllopets vara eller icke vara är inget jag kommer att ge mig in i, bröllopet blir av nu. 

    Min fråga gäller en av gästerna som nu inte vill komma och blev sur när jag sa att det är hennes val. Det är en syster till brudgummen som det handlar om. 

    Det kommer att vara 49 personer inkl vigselförrättaren och det sker utomhus, ingen fest efteråt, den tas om ett år. Orsaken till att de tar det nu är för att de har närstående äldre som kanske inte lever nästa år, eller ens om ett halvår. Dessa ska följa vigseln via dator, de ska alltså inte komma på bröllopet vilket de inte skulle ha gjort redan innan pga deras hälsa och avståndet. Äldsta personen på plats kommer att vara brudens pappa, en pigg och aktiv 61-åring. 


    Det är gott om plats, vigseln sker på brudparets brygga och gästerna ska stå på ängen vid bryggan. Ingen behöver stå nära någon annan osv, dessa personer är friska, utan symptom och arbetar allihop och ingen kommer dit om de får symptom. Det är brud och brudgums mammor och pappor samt syskon till dem båda samt några vänner. De har många syskon vardera, därav att de blir så pass många ändå när syskonens partners och barn kommer. 

    Så, nu vet ni förutsättningarna. 


    Det som nu orsakat rabalder och sura miner är att systern meddelade att eftersom det nu inte blir någon middag så kommer hon ta med sig sin nya pojkvän och hans dotter. De var inte tillsammans när inbjudningarna skickades ut utan kommer att ha varit tillsammans i två månader vid bröllopet. När hon började hela konkarongen hade de varit tillsammans i en månad. Jag sa då nej med hänvisning till att man bara får vara 50 personer numer pga av corona och hon tyckte jag var larvig. 


    Sen har hon ringt sin bror och hans blivande fru och öst galla över mig varpå hennes bror sa att reglerna är inget jag har hittat på. Systern ringde då upp mig igen och snäste att jag får lösa problemet för får hon inte ta med sig sin pojkvän kommer inte hon heller. Varpå jag sa att det är valfritt, hon får välja som hon vill, jag kommer inte att backa och riskera att brudparet bötfälls. 

    Nu ringer hon andra gäster och klagar på mig (struntar jag i, min uppgift i livet är inte att göra henne nöjd) MEN hon försöker även få andra att stanna hemma istället så hon kan få ta med sin pojkvän och då gjorde jag något som inte var så välbetänkt, jag talade om att oavsett om vi får tio avbokningar så är han inte välkommen ändå. Jag var rätt less på henne vid det här laget. 

    Hennes bror vet vad jag sa och han skrattade och sa att systern nog mött sin överman, hon är nämligen van att få som hon vill sa han. Han tog alltså inte illa upp utan har bjudit alla syskon oavsett hur mycket de umgås eller inte, denna syster umgås han nästan aldrig med. 

    Så, vad tycker ni jag ska göra? Låta henne få som hon vill om det blir någon avbokning eller stå fast? 

  • Svar på tråden Bröllop i Coronatider
  • Anonym (kjnbh­g) Trådstartaren
    Mon 30 Mar 2020 09:15
    #4
    Anonym (Mimmi) skrev 2020-03-30 09:11:07 följande:

    Stå fast, annars kommer du ses som en velpotta som bara är att köra över.
    Vad ska den där pojkvännen dit att göra öht? Han känner väl inte ens brudparet? Och hans unge till på köpet? Varför?


    För att han är mannen i hennes liv, den hon ska tillbringa resten av sitt liv med osv. Och hans barn är minsann en del av hennes liv också nu och ska inte uteslutas! 
    Och det är hans barnvecka och systern tänker inte låta dottern känna sig utanför, de är en FAMILJ nu! Hennes ord alltså, så vitt jag vet har systern aldrig ens träffat dottern, den veckan kommer att bli första gången. Personligen anser jag det inte så himla lämpligt att man börjar med att släpa med dottern till ett bröllop med okända men det är ju min åsikt. 
    Dottern är inte så jätteliten, 12 år, men ändå. 
  • Anonym (kjnbh­g) Trådstartaren
    Mon 30 Mar 2020 09:46
    #6
    Anonym (Mimmi) skrev 2020-03-30 09:21:09 följande:
    Haha, vilken knäppgök!

    Nej, som sagt, stå fast vid ditt ord. Pojkvännen och dottern stannar hemma och passar inte galoscherna så stannar hon också hemma.

    Vill ungen ens gå på bröllop hos människor hon aldrig träffat??? 
    Kan man säga ja. Jag står vid mitt ord och jag har ju brudgummen bakom mig, jag vill bara inte det ska bli konstig stämning på bröllopet med övriga syskon. 

    Orten vi bor på är rätt liten så jag vet vem killen i fråga är och känner flickans mamma lite. Om hon tar efter sin mamma det allra minsta så kanske, mamman är suuuuperomantisk och älskar allt sånt som har med bröllop osv och har gjort sen iaf gymnasiet som vi gick ihop. 
  • Anonym (kjnbh­g) Trådstartaren
    Mon 30 Mar 2020 10:40
    #10
    Anonym (Mimmi) skrev 2020-03-30 10:31:09 följande:
    Hon uppmanar till lagbrott, fattar hon ens det?
    Är det du som arrangerar alltihop så är det du som blir bötfälld, alternativt brudparet. 
    För att en utomstående med bihang måste vara med... enligt en tjurig människa som beter sig som en barnrumpa.

    Fråga henne, om hon fortsätta att terrorisera dig, om hon är villig att betala en eventuell bot.
    Vet inte om hon fattar det, jag sa dock att det är olagligt med sammankomster med fler än 50 personer och vi var redan 49.

    Två till blir 51 och ja, en person extra ÄR inte mycket, men i nuläget ÄR det ett lagbrott. 
    Har iaf pratat med brudgummen igen och han sa att om de fort farande är ihop när festen blir av nästa år så är han välkommen då givetvis, dock inte dottern då festen kommer att vara barnfri iom att det nu blir vid två olika tillfällen. 
Svar på tråden Bröllop i Coronatider