• Anonym (Love)

    Värre att föda barn under Covid-19 än på 1800-talet

    Ganska historielöst va? 


    Nej det är inte hela världen att föda utan lustgas eller annan smärtlindring, folk gör det hela tiden. 


    Du får föda på sjukhus, om något allvarligt händer så kommer du och ditt barn ha alldeles utmärkta förutsättningar för att komma ut därifrån utan större skador.


    Lustgas och en partner som håller handen är bara lullull som man kan ha i tider då det fungerar, men kan plocka bort lika lätt utan att det riskerar någons liv och hälsa. 


    Men du kan ju välja att föda som på 1800-talet om du vill om du tycker det verkar bättre. Dvs hemma, utan smärtlindring, utan sjukvårdsutbildat personal osv. Men visst, då kan ni ju välja att partnern får hålla dig i handen. 

  • Anonym (Love)
    Anonym (53) skrev 2020-03-30 14:35:38 följande:

    Jag förstår TS, ska själv föda närsom (bf+3 idag) o är rädd o orolig hur förlossningsvården ska påverkas av detta kaos.

    Folk som gnäller om att gravida inte är en riskgrupp eller är dem enda som får offra något har tydligen ingen förståelse för förlossningsrädda.

    Vissa förlossningar nekar ju partner även om dem är friska. Helt sjukt


    Eller så har man förståelse, men inser oxå att vården inte kan anpassa sig efter irrationella rädslor. 


    Jag är en av de som hade väldigt mycket förlossningsrädsla efter min första förlossning, som gick helt åt helvete. Det tog 5 år av terapi innan jag kom över tröskeln, och vågade bli gravid.


    Trots det så insåg jag både då och nu att vården kan inte anpassa sig efter min känsla, och barnet kommer att födas, vare sig man vill det eller inte. Och mycket riktigt, det planerade ks flög ut genom dörren eftersom sonen bestämde sig att komma i vecka 29. Utan både lustgas och pappan på plats.
    Och tänk, det gick det oxå. Väldigt bra faktiskt. 


    ibland får man faktiskt bita ihop och göra det bästa av rådande situation. Trots att man är en snöflinga.

  • Anonym (Love)
    Anonym (Hanna) skrev 2020-03-31 17:13:26 följande:

    Vågade du bli gravid redan efter 5 år så var nog din förlossningsrädsla inte särskilt stor. Mitt barn är 13 år och jag har inte vågat bli gravid än... 

    För jäkligt att lustgasen tas bort (har dock inte läst det själv, litar på TS). Att föda barn är väldigt traumatiskt och många behöver alla smärtlindring de kan få och då skall man självklart få det!


    Så kan det ju vara. Men dom som nu är gravida och riskerar att få låta bli EN av ganska många olika smärtlindringar har ju uppenbarligen övervunnit sin rädsla dom oxå.

    Och dom som har så stor förlossningsrädsla att dom inte vågat bli gravida, dom kommer inte drabbas av att partnern inte kanske får vara med....
  • Anonym (Love)
    Anonym (Jobbig sits) skrev 2020-04-05 22:43:28 följande:
    Personer som blivit beviljade snitt pga förlossningsrädsla blir nu nekade bara veckor innan barnet ska födas. Appropå att dom som är rädda inte vågat bli gravida... På många ställen får partner inte medfölja oavsett förkylningssymptom eller inte.

    De som nu blivit nekade snitt får heller ingen hjälp med sin rädsla eftersom klinikerna där du kan få den hjälpen är stängda. Att få prata med psykolog online är tydligen inget som erbjuds.

    Dessa kvinnor sitter seriöst och överger om det går att åka utomlands för att få ett snitt. Med bara veckor kvar till bf alltså.

    De kommer få föda ensamma på sjukhus med enbart barnmorska. Som inte har tid att närvara hela tiden i rummet. Med allra största sannolikhet kommer detta bli oerhört traumatiskt för dessa kvinnor och förstöra deras liv till stor del.

    Att inte dessa kvinnor kan få undantaget att ha med sin partner, som inte har förkylningssymptom, är för mig totalt obegripligt

    Ja. Jag vet precis hur det är, för det är precis vad som hände mig. Lovad planerat snitt pga rädsla. Det blev inte så kan jag säga.


    Men jag överlevde det också, och det kommer dessa kvinnor också fixa, det är faktiskt bara att bita ihop och gilla läget. 

Svar på tråden Värre att föda barn under Covid-19 än på 1800-talet