Inlägg från: theotherone |Visa alla inlägg
  • theotherone

    Misstänkt pollenöverkänslighet + corona

    Mitt ena barn (6 år) är troligen överkänslig mot pollen. Så fort pollensäsongen satte igång började näsan rinna, och har runnit sedan dess (i tre veckor). Grejen är att i.o.m. Coronakrisen, så får inga barn med minsta lilla tecken på eventuell luftvägsinfektion vistas på förskolan, så de skickar hem mitt barn på grund av rinnande näsa. Barnet har nu varit hemma i tre veckor utan att kunna gå till förskolan. Pollensäsongen lär pågå ett bra tag till, och det funkar inte att bara hålla barnet hemma hela tiden. Barnet är fullt friskt, och mitt vanliga arbete blir lidande.

    Hur kommer man vidare? Läkare lär inte vilja ta emot eftersom en lätt överkänslighet mot pollen inte klassas som sjukdom, förskolan tar inte emot såvida det inte finns ett läkarintyg på pollenallergi eller liknande.

    Tips?

  • Svar på tråden Misstänkt pollenöverkänslighet + corona
  • theotherone

    Läkemedel är inte aktuellt, man ska alltid rådfråga läkare innan man ger allergimedicin till barn. Har kontaktat VC, men har svårt att tänka mig att de kan prioritera detta så här i coronatider.

    Det borde finnas fler familjer som har just detta bekymmer just nu, kan jag tycka.

  • theotherone

    Fick svar från distriktsläkare på VC. Medicinering eller utredning är inte aktuellt, rådet var att ?vädja till förskolepersonalens sunda förnuft?. Får försöka det på måndag så får vi se vad de säger.

Svar på tråden Misstänkt pollenöverkänslighet + corona