Inlägg från: Konservativ |Visa alla inlägg
  • Konservativ

    Regeringen vill ta ett steg mot diktatur

    Om svenska politiker ska kritiseras för något så inte är det för att de gör för mycket. Tvärtom är de ju helt handfallna. Sverige har mer koronafall och fler döda än de flesta andra länder.

    Trots att jag är helt mot denna regering så måste man inse att det är ett undantagsläge. Att det inte funnits lagstiftning tidigare är båda blockens fel. Beredskapen mot svåra situationer har försummats och istället har man sysslat med genustrams.

    Sen har jag svårt för att man automatiskt är emot allt som den politiske motståndaren är för. Trump pratar om att hydroclorochine kan vara en lösning. Ja, då kommer vips vänterfolk genast och säger att jamen någon åt akvariumrengöring och dog av det. Som om det skulle vara relevant. Samma åt amdra hållet naturligtvis. Så jävla barnsligt.

    Sveriges beredskap är god, sa Per Albin Hansson. Lögn då och lögn nu.

  • Konservativ

    Åter igen kan ungerska parlamentet ta tillbaka Orbans befogenheter när som helst precis som i Sverige. Det är ingen skillnad. Enda skillnaden är att vänstermedia hatar Orban.

  • Konservativ
    Anonym (??) skrev 2020-04-08 08:28:25 följande:

    Varför sprider du felaktig info, jag har sett det i en annan tråd också?

    I korthet innebär den nya nödlagen att Orbán får styra med dekret, utan att parlamentet tillfrågas. Alla eventuella val och folkomröstningar ställs in. Och det är regeringen ? läs Orbán ? som avgör hur länge detta tillstånd ska vara.


    Kan du ungerska och har läst lagen?
  • Konservativ

    Kan meddela församlingen här att de ungerska undantagslagarna avskaffats. En rimlig reaktion från vänstern är 'mea culpa'. Men det är nog för mycket begärt

  • Konservativ
    KillBill skrev 2020-07-24 10:25:04 följande:

    Ungern är en auktoritär regim även utan de tillfälliga undantagslagarna (som bara var toppen på ett isberg). 


    Den faktaresistenta vänstern har talat.
  • Konservativ
    nihka skrev 2020-07-25 08:54:37 följande:

    Och vad är det för fel på Ungern, Polen och Ryssland? Va, va, va? Demokratin, yttrandefriheten och mänskliga rättigheter frodas väl där och vi talar ju om föregångsländer för SD


    När det gäller Polen och Ungern är det mycket riktigt yttrandefrihet. Men det är klart, om man tror på den vedervärdiga statsTv:n i Sverige så tror man inte det. De ungrare jag känner, och de gillar inte Orban, men de säger att inga journalister grips för att de kritiserar regeringen.

    Poängen är i alla fall att om Orban får särskilda befogenheter så säger media i Sverige att han är diktator men om Finlands statsminister får särskilda befogenheter så säger media inget om det. Det är så förljuget att det liknar ingenting.
  • Konservativ
    KillBill skrev 2020-07-25 10:26:18 följande:

    Bor du under en sten? Den översta  artikeln är publicerad i dag på morgonen. Den andra artikeln är ca 1,1/2 år gammal. Om man påstår att Ungern har riktig press- och yttrandefrihet så ljuger man.

    www.expressen.se/nyheter/ungrare-i-protest-mot-medieattacker/

    www.svt.se/kultur/medier/ungern


    Och hur många av demonstranterna greps, dödades eller avskedades? Säg namnen så ska jag ändra mig.

    Vänstermedierna du använder litar jag i te på för fem öre.
  • Konservativ

    Den som vill kan ju läsa Amnestys Ungern för 2019. Inga konkreta saker utan nästan bara 'ngo anser'. Bilda er egen uppfattning.

    Faktum kvarstår: när Orban får extra befogenheter är det hemskt, när Norges statsminister får extra befogenheter är det bara bra. Hycklare.

Svar på tråden Regeringen vill ta ett steg mot diktatur