Inlägg från: KillBill |Visa alla inlägg
  • KillBill

    Regeringen vill ta ett steg mot diktatur

    Anonym (Hold my beer) skrev 2020-04-05 10:52:38 följande:

    Och du har inte läst nyheterna sedan dess, att man inte kommer att fortgå med förslaget? Tänker att det är lite sent att uppröra sig över något som är gamla nyheter och inte ens kommer att genomföras.


    Ja det är ytterst märkligt att nattuw postar ett inlägg om ett remissförslag som inte längre är aktuellt.


    https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/awQjd5/regeringen-backar-om-forslaget-till-utokat-mandat


    Om man läser artikeln så framgår det att syftet med remissen var att se till att lagförslaget skulle ha så brett stöd som möjligt (regeringen ville fånga upp synpunkter innan man lade ett skarpt förslag för riksdagen och syftet var alltså att få möjlighet att justera förslaget). Eftersom remissen läckte till media har regeringen nu valt att justera remissen.


     


    Värt att notera är att två partier Sverigedemokraterna och Kristdemokraterna gillade det förslag som nattuw menar var ett steg mot diktatur.  Det skulle vara intressant att höra vad nattuw anser om KD och SD som var beredd att stötta ett förslag som han menar är ett steg mot dikatur.


    https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/b5vXPk/regeringen-forsoker-utoka-sin-makt
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Anonym (Moder Svea) skrev 2020-04-06 06:55:14 följande:

    Vi har en svag minoritetsregering som nu vill få rätten att regera själv utan parlamentariskt stöd en tid. Det känns inte demokratiskt, det känns som Tyskland 1933.

    Anledningen är bland annat att samma regering i snart sex års tid, trots ett av världens högsta skattetryck, och trots upprepade uppmaningar från EXPERTER som det nu plötsligt är så himla viktigt att lyssna på, helt enkelt skitit i att se över samhällets krisberedskap!

    Först är man ansvarig för kaoset, sen vill samma människor ha mer ansvar för att ordna upp saker och ting?

    Fy fan..


    Några kommentarer.

    1. Våra grannländer har i princip redan de rättigheter som regeringen presenterade i den första remissen till en tillfällig smittskyddslag som tagits fram med anledning av Corona pandemin


    2. SD och KD ställde sig bakom den första lagrådsremiss regeringen presenterade. Vad tycker du om att SD och KD var beredd att ställa sig bakom lagstiftning som fick dig att tänka på Tyskland 1933?


    3. Regeringen lyssnade på kritiken från bl.a. M och L och har nu justerat förslaget till tillfällig smittskyddslag så att riksdagen får rätt att omgående upphäva beslut som regeringen fattar med anledning av Corona pandemin.


    4. Regeringens förslag ska presenteras för riksdagen som kommer rösta om förslaget.


    5. Det var allianspartierna M, KD, L och C som i samband med avregleringen av apoteksmarknaden beslutade om att apoteksbolaget inte längre skulle ha beredskapslager av viktiga mediciner.


    6. Ansvaret för den medicinska krisberedskapen vilar på respektive region. I Sveriges storstäder Stockholm, Göteborg och Malmö har regionerna borgerligt styre. 


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Anonym (Moder Svea) skrev 2020-04-06 23:46:06 följande:
    5 & 6

    Ja, det var allianspartierna som som avreglerade apoteken. Kan varit rimligt med tanke på att det i större delen av världen finns privatägda apotek, till och med i socialistländer världen över. Även Sverige hade ju det in på 70-talet.

    Att man ändå inte tillgodosåg behovet av beredskapslager för viktiga läkemedel är däremot mycket problematiskt ja. Det håller jag med om men nu har den nuvarande statsministern haft nästan sex år på sig att försöka börja göra nåt åt problemet. Vad har hänt?

    Man kan om man vill vara lite elak misstänka att man medvetet inte velat rätta till vissa av borgerlighetens snedsteg eftersom det då hela tiden finns nåt att klaga över och några att skylla på. Men så konspiratoriskt lagd är inte jag. Jag nöjer mig med att misstänka ointresse och inkompetens.

    Det nära grannlandet Finland visar att det går alldeles utmärkt att ha privatägda apotek och decentraliserad sjukvård, samt i förekommande fall även privata sjukvårdsaktörer på marknaden OCH SAMTIDIGT ha beredskapslager med materiel och läkemedel. Om viljan finns politiskt!

    Sedan Moderaterna, Kristdemokraterna och övriga borgerliga partier privatiserade apoteken och gjorde sig av med det nationella beredskapslagret av läkemedel har ansvaret för att lagra mediciner inför allvarliga händelser vilat på regionerna. De tre största regionerna; Stockholm, Västra Götaland och Skåne alla har borgerligt styre och det har visat sig att de inte har tagit ansvar för att hålla beredskapslagret av läkemedel trots påstötningar från socialstyrelsen. I stället får vi höra moderata landstingspolitiker skylla på andra och beklaga sig över att ingen såg situationen komma..


    https://www.dn.se/ledare/amanda-sokolnicki-svenonius-kan-inte-skylla-materielbristen-pa-andra/


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Konservativ skrev 2020-04-08 08:10:58 följande:

    Åter igen kan ungerska parlamentet ta tillbaka Orbans befogenheter när som helst precis som i Sverige. Det är ingen skillnad. Enda skillnaden är att vänstermedia hatar Orban.


    Frågan är varför du ljuger om detta? 
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    FDFMGA skrev 2020-04-09 08:18:42 följande:
    Lobotimerad, är det någon slags skvader - en korsning mellan legitimerad och lobotomerad.

    Jag tror inte att man måste vara en legitimerad tuting för att tro att regeringen vill införa diktatur - det handlar nog snarare om att man flytt in i en sagovärld.

    Hur är det nu en del sagor avslutas, just ja - Snipp, snapp, snut, så var sagan slut.
    Den som skrev inlägget kanske hade fått i sig lite för mycket flour? 
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill

    nattuw skrev 2020-04-11 11:06:10 följande:
    De hade tydligen redan tagit nästa steg. Nu skall skall straffen skärpas. Ett gammalt populistförslag som kommit till heders igen.
    ( www.svd.se/regeringen-vill-se-hardare-straff-for-unga )
    Du cirterar dig själv och länkar till en artikel som är en månad gammal. Fick du panik efter att ha läst senaste Sifo?
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    nattuw skrev 2020-04-11 11:06:10 följande:
    De hade tydligen redan tagit nästa steg. Nu skall skall straffen skärpas. Ett gammalt populistförslag som kommit till heders igen.
    ( www.svd.se/regeringen-vill-se-hardare-straff-for-unga )

     Nu vill Moderaterna inrätta en ny lagstiftning som gör att regeringen får mer befogenheter i kristider. Vad tycker du om att Ulf Kristersson orbaniserar moderaterna?

    https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/zGJeGr/kristersson-m-vill-se-ny-krislag-i-sverige


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    nattuw skrev 2020-04-11 20:59:08 följande:
    Läs trådstarten. Där finns svaret.

    Kan du utveckla? Ulf Kristersson leder moderaterna, ett oppositionsparti och han anser också att regeringen ska ha mer makt i krissituationer (något som andra regeringar i norden redan har). Ditt resonemang blir rätt ihåligt när det visar sig att oppositionen i princip tycker som regeringen och när det visar sig att regeringar i Sveriges grannländer redan har de befogenheter som svenska politiker avser att regeringen borde ha.


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    nattuw skrev 2020-04-14 19:32:12 följande:
    Vad skulle din reaktion bli om samma förslag lagts av en minoritetsregering som leddes av Nordiska Motståndsrörelsen. Skulle du velat att de skulle få mer makt? Vad skulle kunna hända om "Svenska Islamska staten" skulle bli nästa valraket och lyckas bilda en minoritetsregering i ett system där mer makt samlats hos regeringen?

    Vilken barnslig fråga. Oavsett regering så bör den ha befogenhet att agera vid en pandemi. Det föreslag som regeringen fått stöd för är kopplat till Coronapandemin, är tidsbegränsat under 3 månader och varje åtgärd som regeringen fattar beslut om kan prövas av riksdagen .


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    nattuw skrev 2020-04-16 23:36:31 följande:
    Om du tycker att det är en bra ide att ge ökade maktbefogenheter till vem det än månde vara bara de har en pandemi att skylla på så är allt i sin ordning. Särskilt i Ungern.

    Den Svenska regeringen har bett om och kommer få ökade befogenheter att under perioden den 18 april till den sista juni snabbt ta vissa beslut (dock inte beslut som strider mot grundlagar) för att kunna agera mot pandemin MEN riksdagen får möjlighet att dra tillbaka att den typen av snabb-beslut om riksdagen är av en annan uppfattning. Oppositionen ställer sig bakom regeringens förslag.


    I Ungern kan regeringen styra med dekret och helt utan inblandning av det ungerska parlamentet och detta gäller till vidare/så länge som corona krisen varar (problemen med corona antas kunna vara i flera år). Bl.a. har Viktor Orbán och hans regering beslutat att den som sprider "falska" nyheter om coronaviruset och regeringens sätt att bekämpa viruset ska kunna dömas till 5 års fängelse..


    Din jämförelse med Ungern är alltså tokig och den typen av jämförelser som du ägnar dig åt för att smutskasta regeringen är inget annat än barnsliga.


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
Svar på tråden Regeringen vill ta ett steg mot diktatur