• Tue 7 Apr 2020 13:42
    28524 visningar
    715 svar
    715
    28524

    Regeringen vill ta ett steg mot diktatur

    Anonym (Moder Svea) skrev 2020-04-06 23:52:31 följande:

    Vad sen gäller våra grannländer så ja det finns mycket man skulle kunna ta efter om man vill.. Jag säger inte att jag nödvändigtvis personligen eftersträvar Natomedlemskap, liberalare alkohollagar, betyg från ettan, striktare invandring, minimalt asylmottagande, högre försvarsbudget, egenmedhavda smörgåsar i stället för lagad lunch på förskolor och i skolor, friare vapenlagstiftning m.m.

    Men det kan vara värt att påpeka att så kan lagstiftningen se ut i våra grannländer! Vi kanske kan fatt egna beslut från fall till fall?


    Så du menar att regeringen inte förstår att Natomedlemskap, liberalare alkohollagar, betyg från ettan, striktare invandring, egentillverkade smörgåsar och friare vapenlagstiftning är verksamma metoder för att besegra coronaepidemin.

    Regeringen förstår tydligen sig inte på de insikter navelpetarhögern har att förmedla, vare sig det gäller corona eller något annat.

    Och diktaturen som navelpetarna varnat för är strax här. Det verkar som alla partier utom möjligen bönsyrsepartiet är för att ge regeringen utökade befogenheter.Solig
    Anonym (Moder Svea) skrev 2020-04-06 06:55:14 följande:

    Vi har en svag minoritetsregering som nu vill få rätten att regera själv utan parlamentariskt stöd en tid. Det känns inte demokratiskt, det känns som Tyskland 1933.

    Fy fan..


    Skämt åsido. Friare vapenlagstiftning hjälper inte. Det skulle bara innebära att sjukvårdens redan ansträngda resurser togs i anspråk för att plåstar om diverse existenser som skjutit sig själva i foten när de försökt pricka ett virus.
  • Thu 9 Apr 2020 08:18
    #52
    Anonym (idiotsverige) skrev 2020-04-08 20:42:24 följande:

    Ringde regeringen idag.. tyvärr sitter det bara otrevliga klimakteriekärringar i växeln och folk är aldrig på plats, de andra man pratat med tidigare bryter såpass mkt att man inte ens förstår vad de säger. För att inte tala om idiotministrarna. Jag tror det är nåt fel på dem, flour i vattnet på rosenbad eller nåt. Alltså på allvar, det måste vara nåt som gör dem helt dumma i huvudet. Nån slags kemikalie eller nåt.. jag vet inte. De saknar helt folkvett och bryr sig varken om rikets säkerhet eller medborgarnas. Skulle aldrig jobba på en myndighet med risk för att bli lobotimerad , NEJ TACK !


    Lobotimerad, är det någon slags skvader - en korsning mellan legitimerad och lobotomerad.

    Jag tror inte att man måste vara en legitimerad tuting för att tro att regeringen vill införa diktatur - det handlar nog snarare om att man flytt in i en sagovärld.

    Hur är det nu en del sagor avslutas, just ja - Snipp, snapp, snut, så var sagan slut.
  • Thu 9 Apr 2020 13:46
    #54
    -1
    KillBill skrev 2020-04-09 09:19:03 följande:
    Den som skrev inlägget kanske hade fått i sig lite för mycket flour? 
    Mm, det kan vara en trigger för självömkan - eller suffering som det brukar kallas när man berättar att man ringt regeringen men stött på patrull i form av "klimakteriekärringar" och invandrare.

    Nåväl - regeringens ambitioner att införa diktatur tilldrar sig uppenbarligen en betydande uppmärksamhet från Åsa-Nisse-högern.
  • Thu 9 Apr 2020 22:14
    #56
    nattuw skrev 2020-04-09 20:43:55 följande:

    Den socialdemokratiska orbaniseringen tycks ha lönat sig. Enligt Sifos väljarbarometer ökar stödet för S medan V, C och SD backade. Jag undrar när S tar nästa steg.


    Alla är inte så klarsynta som du och andra som förstår att det är diktaturen som sveper in över SverigeGlad
  • Fri 24 Apr 2020 10:15
    #81
    nattuw skrev 2020-04-24 08:51:41 följande:
    När någon redan på förhand har bestämt sig för att inte förstå så spelar det ingen roll hur tydlig jag är.
    Men det är sällan svårt att förstå dina tankegångar, i den här tråden att regeringen vill öka sin makt, gå mot diktatur och att pandemin är regeringens ursäkt eller medel för att uppnå målet.

    Att förstå hur någon resonerar måste inte nödvändigtvis innebära att man instämmer, det kan till och med innebära att man anser att tankegången är fullständigt befängd.

    Problemet generellt för konspirationsteoretiker är att de utanför sitt kotteri anser sig missförstådda och sällan förstår varför deras teorier om det fruktansvärda som är på väg att hända möta av en gäspning, en axelryckning eller ibland ett överseende skratt.

    Mina favoritberätetlser här på FL är Gudasänds teorierom att inte bara solen utan hela universum kretsar kring jorden, jorden som dessutom är ihålig och befolkas av rymdvarelser som i hemlighete övervakar och styr oss. Föredelen med Gudasänds berättelser är att de inte var lika politiserade som dina.
  • Sun 17 May 2020 14:51
    #98
    Padirac skrev 2020-05-17 14:12:01 följande:
    Jovisst, månen är gjord av ost, jorden är platt, ingen människa har satt sin fot på månen heller och så är det ju inte trovärdigt att vända sig till experter ....

    Så berätta mer om dessa saker du föreställer dig, när du har dessa upplevelser och vad du gjort för att få dem.. för du har väl inte sett dem, eller?  inre syner?    
    Va?

    Ifrågasätter du de telepatiska krafterna hos de nyauktoritära.

    Det lär ju finnas många sätt att avslöja regeringens planer att ta livet av människor. Man kan rota runt i sitt härskna navelludd och få uppenbarelser eller som den nyauktoritära som för något år sen berättade om avslöjande strålning man kan ta in genom att peta in piprensare i näsan.

    Man kan inte annat än påstå att de nyauktoritäras forskningsinsatser är banbrytande i sitt slag.
  • Thu 21 May 2020 10:42
    -2 +1
    nihka skrev 2020-05-20 18:14:23 följande:

    Hahaha! En gång en foliehatt alltid en foliehatt. Foliehatten består men föremålet växlar. Det är så här megofonhögern vilar i väntan på att någon ska börja bry sig om Åkessons existens igen


    Ja, Åkessonabstinens tycks vara ett tillstånd som med all önskvärd tydlighet visar att källarplanet inte alltid är den lägsta nivån 
  • Sat 23 May 2020 16:57
    -1
    nattuw skrev 2020-05-23 16:47:27 följande:
    Inlägget baserades på den kritik mot förslaget som framförts av advokatsamfundet och statsvetare. Två grupper som har till uppgift att granska lagförslag och statsmakt och vars åsikter därmed kan tillskrivas en högre trovärdighet än de ledarskribenter och krönikörer som också varit kritiska.
    Aha, Advokatsamfundet har enligt din tolkning ansett att "Regeringen vill ta ett steg mot diktatur".

    Du kan inte ha förväxlat Advokatsamfundet med Nättomtarnas Riksförbund?
  • Sun 24 May 2020 10:48
    Padirac skrev 2020-05-23 18:29:48 följande:
    Gott att höra att advokatsamfundet och statsvetare anses vara trovärdiga källor.

    Synd att den kritik som framförts inte verkar ha kunnat sättas in i ett trovärdigt eller ens relevant sammanhang.

     
    Jag läste igenom kritiken från Advokatsamfundet och det är tydligt att nattuw inte förstått den. Statsvetare är ju däremot ett oprecist begrepp - och det kan ju tänkas att det finns någon som kallar sig statsvetare som precis som nattuw tror att regeringen hade för avsikt att ta ett steg mot diktatur.

    Det finns ju folk till alltSkrattande

    För övrigt finns det andra betraktelser av ungefär samma art som nattuws här på FL, t ex denna:

    https://www.familjeliv.se/forum/thread/80422182-corona-och-neutrala-mainstream-media
  • Sun 24 May 2020 15:41
    Padirac skrev 2020-05-24 12:26:47 följande:
    Ja, jag uppfattar det hela som ett flagrant försök att tillskriva regeringen SL2 auktoritära ambitioner på samma sätt som SD gör med S i sin 'bruna film'

    Det är beklämmande att se intellektuell ohederlighet som apar efter den bruna propagandan som SDs kommunikationsavdelning har gjort till sitt kännetecken.

    Det är en märklig fixering SDsvansen och vurmare har vid att försöka klä på andra sina egna bruna kläder.
    Kan ju också vara så att man inte begriper bättre utan verkligen tror att regeringen planerar för att införa diktatur.
Svar på tråden Regeringen vill ta ett steg mot diktatur