• Anonym (Jeanettes)

    Kan jag visa svagt plus på äl +6?

    Sambon och jag har försökt i nästan ett år, varje gravtest har jag kollat igenom på tusen olika sätt för få det lilla hoppet.

    Har tagit äl tester då jag skulle ha äl enligt min app den 23 mars. Enligt testerna så hade jag äl den 31:a mars, 1:a april eller 2:april (tog inte testerna i tid då jag jobbade dygnspass). Fick även en ägglossning blödning som varade 4 dagar - kändes inte alls som mens och blev även dubbelkollad av barnmorska. Senaste dagarna har jag haft ett häftigt humör, gråter för ingenting. Har fått en liten illamående igår (kan vara annat med) men idag när jag tog gravtest så dök det upp ett streck, lite mörkare än det vita. Har aldrig haft det så innan och jag har köpt minst 28243 gravtest.. vågar man hoppas?

  • Svar på tråden Kan jag visa svagt plus på äl +6?
  • Anonym (Fertilitetsspecialisten)

    Jag skulle säga nej normalt kan man inte se något 6 dagar efter ägglossning eftersom ägget börjar fästa i livmodern tidigast ca dag 6 Och efter det tar en några dagar innan Hcg ens börjar utsöndras. Så det torde inte finnas något Hcg i ditt urin också om ägget börjat fästa redan. Men du kan ha ägglossat tidigare än du tror och då kan du vara gravid och det kan synas på et test. Man brukar säga att strecket ska vara rosa, inte grått, så kolla om det börjar bli rosa i morgon! :)

  • Anonym (.)

    Den lilla ägglossningsblödning du fick kan ju ha varit en nidblödning, när ägget fäste (om du kan ha haft ägglossning ett tag innan du trott, tex den 23e mars som du skulle enl appen). I så fall skulle du kunna visa svagt positivt 6 dagar senare. Jag fick själv ett mycket svagt positivt test 6 dagar efter införsel av ett 5 dagar gammalt embryo, så 11 dagar efter befruktning. Jag har svårt att bedöma bilden, men helt kört är det inte.

  • Anonym (Jeanettes)

    Det som fick mig att undra om det verkligen var nidblödning var att den kom 31:e mars rosa flytning efter samlag. Sen i 4 dagar varade den, rött men annan konsistens. Sen kom denna vågor under de 4 dagarna, medan min vanliga mens var mer jämn och mer mensont. Jag hade en värk men inte samma. Några nätter sen vaknade jag av en smärta på ena sidan. Tänkte inte mer än så. Igår reagerade jag på min sambon matlagning, dofterna var mer intesiva och han tyckte jag överdrev då jag inte noterat det tidigare. Tack för era ord. Lite hopp får man :)

  • Anonym (Jeanettes)


    Fler foton... Ska ta nytt test imorgon och se hur det går :)
  • Anonym (Fertilitetsspecialisten)
    Anonym (Jeanettes) skrev 2020-04-07 12:43:57 följande:

    Fler foton... Ska ta nytt test imorgon och se hur det går :)


    Jag ser inget på dessa nya foton, tyvärr. Det låter lite skumt att du skulle reagera på dofter redan 6 dagar efter ägglossning. Då åker ägget/embryot runt i din livmoder och har inte ens fäst sig och kan egentligen inte därför påverka dig eller din urin och ni har egentligen inget gemensamt än (dvs inte synas på test heller). Först då ägget fäst sig och bonat in sig några dagar börjar Hcg stiga till en sådan nivå att det kan synas på test och att det kan börja ge symtom i vanliga fall. Men det är ju möjligt att du ägglossat tidigare och är längre kommen :)
  • Anonym (Jeanettes)

    Ja precis :) Börjar undra om det inte var tidigare jag hade äl än vad jag trodde. Ska försöka inte förstöra upp det och ta det som det kommer men i verkligen ser man ett tjockt streck vilket gjorde mig förvånad. Hoppas på starkare streck imorgon!

Svar på tråden Kan jag visa svagt plus på äl +6?