Inlägg från: brallison |Visa alla inlägg
  • brallison

    Fråga till storstadsborna - vad ska ni göra i Påsk

    Intressant att veta hur folk planerar att spendera Påskhelgen i stora städer.

    Omröstning
    Du måste logga in för att rösta eller se resultatet av omröstningen.
  • Svar på tråden Fråga till storstadsborna - vad ska ni göra i Påsk
  • brallison
    hammarhajen skrev 2020-04-08 23:14:39 följande:

    Varför är det så¨intressant att veta hur det ser ut just i storstäder?

    Covid-19 finns även på mindre orter. Man är inte mer smittsam eller giftig bara för att man råkar bo i en stor stad. 


    Egentligen bara för att undvika kommentarer - vi bor i ett samhälle på 100 pers, så det är ingen fara att hälsa på folk, så vi ska ha en stor fest
  • brallison
    Anonym (Allvarligt) skrev 2020-04-09 01:29:53 följande:

    Stannar hemma ensam sjuk... Jag har varit väldigt försiktig och började vara hemma redan i slutet av februari. Gick ut 3 gånger... Två gånger och handlade och engång hem till pojkvännen som hade varit hemma utan symtom (alltså inte träffat folk alls) i en vecka. (innan dess hade han åkt tåg och spårvagn till jobbet)... Han var HELT OCH HÅLLET symtom fri och som sagt vi väntade en vecka då jag är i riskgrupp så vill ville minimera riskerna... Men antingen har han helt och hållet utan symtom (fortfarande utan symtom) smittat mig, eller så har jag blivit smittad på ICA trotts rigorösa regler kring handtvätt och alkogel och en extrem försiktighet från min sida... Detta är inget skämt, det smittar så mycket mer och lätt än vad folk förstår!!!


    Jag är nu inne på min tredje vecka, och det jobbigaste är att det går fram och tillbaka hela tiden!! Jag är trött hela tiden, men alla andra symtom kommer och går. I söndags hade jag för första gången seriös andnöd, jag har haft ont i lungorna och hostat lite ett gäng dagar på raken tidigare men i söndags var jag rädd... Smak och lukt var spännande när de försvann... har fått tillbaka min smak någorlunda normalt, men mitt luktsinne är fortfarande konstigt, doft hallucinationer när inget luktar och istället tomt när det borde vara lukt... Huvudvärken från helvetet som kommer och går, tungt att andas vissa dagar (hjälper att ligga på mage!! Tips till andra drabbade!) Så slut i kroppen att jag kan sitta och somna, vissa dagar har jag inte kunnat vara vaken mer än 15 minuter i stöten. Stå upp och laga mat, duscha osv är inte att snacka om, tack gode gud för hemkörning och min pojkvän som kommer och lämnar saker utanför dörren...  


    Så ja jag kommer sitta ensam här hela påsken. Alla ni som tänker träffa folk "för ni har ju inga symtom".ni är vansinnigt egoistiska och naiva... Hoppas för er skull att ni inte smittar någon som precis som jag försökt hålla sig frisk. Hoppas ni inte blir så sjuka att ni kräver värd själva, inte så mycket för er skull som för att blir det kris här så upptar ni plats för någon som inte var egoist och bara brydde sig om sig själv så som ni gjort.... Hoppas ni skäms... 


    Hoppas du blir frisk snart! Solig
  • brallison
    Limeblad skrev 2020-04-09 12:02:28 följande:
    Menar du allvar?
    Ja, varför inte? Jag tror att i andra regioner (dvs de som inte är så drabbade av corona) så tycker folk generellt att det är ingen fara, att risken för smitta är minimal, så de tänker annorlunda hur man ska göra/bete sig. Och då menar jag inget illa om dem - vi bara bor i olika område och därmed reagerar olika. Skulle jag bo i ett "mindre drabbat område" skulle jag kanske själv tänka annorlunda. Så, det var mitt mål - att försöka ha så renodlad omröstning som det kunde vara när det gäller stora städer.
  • brallison
    Anonym (eh) skrev 2020-04-09 13:32:48 följande:
    De vill uppnå flockimmunitet, hur fasen ska man uppnå det om inte folk får umgås?
    Ja, det vill dem. Frågan är vill vi? Ingen av dessa experter riktigt bryr sig om hur många som ska stryka med tills vi är där...
  • brallison
    Anonym (eh) skrev 2020-04-09 17:03:54 följande:

    Förresten är det någon som vet hur lång tid det skulle ta om vi gick på att få flockimmunitet i Sverige? 60% infekterade minst säger de väl.


    De antar att det behövs 60% av befolkningen. Största problemet är att ingen vet hur länge man är immun (dvs coronavirus som vilket förkylningsvirus som helst kan mutera (kanske gör redan nu), dvs det kan vara t o m så att man kan aldrig uppnå flockimmunitet. Hur löser vi det?
  • brallison
    Anonym (stadsbo, men ej storstad) skrev 2020-04-10 19:59:54 följande:
    Skippa kinesiska studier och se till ....typ hela resten av världen.

    De andra snälla coronavirusen vi har kan mycket väl ha börjat som covid och många dog. Sedan kom immunitet, de flesta får det som barn och blir milt sjuka.
    Det är just det jag gör - tittar på hela världen, och ser att ingen vet än exakt hur det är.
    Vi har ingen immunitet till andra coronavirus - det är ju virus som ger oss alla förkylningar och vi alla (typ alla) blir sjuka flera ggr per år.
Svar på tråden Fråga till storstadsborna - vad ska ni göra i Påsk