Inlägg från: Anonym (Ann) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Ann)

    Fråga till storstadsborna - vad ska ni göra i Påsk

    Besöker våra barn i annan stad.

  • Anonym (Ann)
    brallison skrev 2020-04-09 13:56:12 följande:
    Ja, det vill dem. Frågan är vill vi? Ingen av dessa experter riktigt bryr sig om hur många som ska stryka med tills vi är där...
    Alla länder vill ha flockimmunitet, det är enda sättet när man har en pandemi.

    Så du tror att myndigheterna struntar i hur många som blir sjuka eller dör? Vad har du för belägg för det? Då hade de ju kunnat strunta i alla rekommendationer...
  • Anonym (Ann)
    Anonym (eh) skrev 2020-04-09 14:50:33 följande:
    Nej långt från alla, men det är blandat, och det är så många som bara följer vad myndigheter säger och som inte tänker efter och forskar mer kring det.

    Jag förstod redan från första början när Tegnell började komma mer i media att det var flockimmunitet som de ville ha, men blev hela tiden motsagd av andra som sa "men de säger ju att de inte ska vill det". Men det gäller ju att läsa mellan raderna och lägga ihop ett och annat de sagt så förstår man, och de säger de inte vill ha det för de vet att det är ett negativt ord. Men om man läser på lite om vad Tegnell har för ideér från artiklar han skrivit så är han helt inne på flockimmunitet och att han inte tror på att folk klarar av att isolera sig och bl a därför är det inte en bra ide. Han och regeringen spelar med folks liv, och särskilt de svaga i samhället. Fy fasen!
    Vad är lösningen om det inte blir flockimmunitet?

    Alla länder strävar dit.
  • Anonym (Ann)
    Anonym (eh) skrev 2020-04-09 16:52:02 följande:
    Ett vaccin är lösningen, och en lockdown är främst till för att jämna ut kurvan så inte sjukhusen överbelastas, samt för att köpa sig tid för att utveckla mediciner och vaccin, och sedan vet nog inte nån riktigt hur man går framåt. FHM säger att de vill göra samma sak, men låter ändå viruset få röra sig fritt bland folk till stor del, och jag förstår inte hur de tänkt sig att de ska kunna plana ut kurvan med den strategin utan att sjukhusen överbelastas? 

    Att låta viruset få röra sig fritt och döda människor, bara för att vi ska få en bättre ekonomi tycker jag är förkastligt och omoraliskt. 
    Det är det Sverige gör. Ser till att smittspridningen går långsamt. Och vi har vidtagit åtgärder för att sakta ner spridningen. 

    Om du inte tror att dålig ekonomi med massarbetslöshet skördar liv är du naiv. Folk kanske inte får Corona på sin dödsattest, men väl något annat. Det är de som har sämst i samhället som förlorar mest på dåliga tider. Dvs gamla, barn i dysfunktionella familjer, de som förgäves väntar på operationer osv osv.  För att inte tala om alla som går i personlig konkurs.
  • Anonym (Ann)
    Anonym (Allvarligt) skrev 2020-04-09 17:10:18 följande:
    Hur har du missat att FHM ganska så länge nu har avrått från ALLT resande och då specifikt hänvisat till att man inte skall resa iväg över påsken! Har du levt under en sten? Eller bara valt att blunda?? SKÄRP DIG! 
    Ja, det är konstigt att folk gnäller över brist på information, när det hela tiden pratas om det, både på TV och i radion. Presskonferenser varje dag. Men det är kanske dom som inte nyttjar PS, utan nöjer sig med Netflix, som missar.
  • Anonym (Ann)
    Anonym (Egoister bryr sig ej) skrev 2020-04-09 19:31:36 följande:
    De som förgäves väntat på operationer är väl en grupp som hade vunnit på kraftigare åtgärder? Desto färre som behöver vård för Corona samtidigt, är vad jag förstår mer gynnsamt för dem som behöver canceroperationer mm. Nu går de flesta resurser till att vårda coronapatienter.
    Nej, så fungerar det inte. Man bemannar upp efter behov, hade vi haft färre med Corona inlagda, så hade man ändå ställt in sådant som inte är akut, för att kunna spara på sjukvårdspersonal,  eftersom de ska orka väldigt länge. Samt att vi inte vet när toppen kommer, då måste vi vara beredda.

    Tror du på allvar att man i t ex Italien gör en massa operationer på sina sjukhus?
Svar på tråden Fråga till storstadsborna - vad ska ni göra i Påsk