• Anonym (lila)

    Kejsarsnitt eller vaginal förlossning?

    Ebo88 skrev 2020-04-07 16:31:35 följande:

    Jag har gjort 2 k-snitt och 1 vaginal födsel.

    Första k.snittet var 2017. Vår som kom i v.25 och det blev akut k.snitt då han låg i säte.

    Vaginal födsel 2018. Inga skador. Sydde inte ens.

    K.snitt december 2019. Det blev ett akut snitt igen då vår flicka satt i säte.

    Började må dåligt när jag låg under observation på uppvaket efter snittet. Under k.snittet hade det råkat bli en rispa på en hinna vid urinblåsan. Den lilla rispan hade läckt och jag hade en blödning på 2.6 lite blod i buken. Det blev akut operation och tre dagar efter spenderade jag på IVA. Fick bara vara med min dotter några korta stunder om dagen.

    Detta är min erfarenhet. 1 snitt som gick bra, ett som gick betydligt sämre och 1 vaginal födsel.

    Jag personligen hade velat föda vaginalt om jag hade chansen. Om vi väljer att skaffa fler barn så kommer jag inte ha ett val utan då blir det k.snitt eftersom jag redan har genomgått 2 stycken.

    Det finns risker med vaginal födsel men även k.snitt. Jag hade aldrig i min vildaste fantasi kunnat tro att det som hände vid k.snittet skulle drabba mig. Jag vill gärna ha ett fjärde barn med taken på att det ska gå fel igen skrämmer mig otroligt mycket.

    Visst finns det som sagt risker med vaginal födsel också, men då jag har bra erfarenhet av en vaginal födsel så hade jag valt det. Jag hade på ett sätt en bra upplevelse med k.snitt innan också.

    Der som hände mig dock händer extremt sällan sa läkarna. Dom sa själva att det var ett enormt slarvfel utav dom.


    Skrämmande! 
    Men jag tänker också att det är lättare att det blir skador när det är akut snitt. Så egentligen borde man ju jämföra endast planerade snitt med VF. 
Svar på tråden Kejsarsnitt eller vaginal förlossning?