• Anonym (Förbr­ukad kärrin­g)
    Sat 11 Apr 2020 21:00
    2581 visningar
    44 svar
    44
    2581

    Hur acceptera ett liv utan sex?

    Jag var ensamstående från start, barnet är nu 7 år.


    Redan inom några år efter barnets födelse hamnade jag i klimakteriet. All sexlust är borta och torr som ett fnöske - det är som en kemisk kastrering.


    Finns inte en chans i värden att det skulle funka att ha sex någonsin igen. Jag saknar mitt gamla jag som kunde känna pirr, attraktion och åtrå. Allt detta styrs av hormoner tydligen.

  • Anonym (Förbr­ukad kärrin­g)
    Sat 11 Apr 2020 22:56
    #38
    assessorsgatan skrev 2020-04-11 21:45:53 följande:

    Nej, man ska inte acceptera ett liv utan sex . . . sex är nyckeln till intimitet och tillika kittet till en bra relation. Visst, intimitet är inte enbart sex men den existerar inte utan sex! Nu, när jag äldre än jag tror(!), så har jag fattat att de flesta vuxna, innerst inne, vill ha ett bra sexliv. Det andra livet rulla ju på hur vi än väljer-trots Corona och allt vad det kan innebära. Barnen växer, våra partners utvecklas(eller invecklas) och vi själva tittar in i tunnel och ser olika ljuspunkter långt där borta.


    Sex är inget för äldre, har kvinnan passerat klimakteriet så är det kört. Men det är tydligen tabu att prata om. Själv var jag bara lite över 40  - man kan tyvärr inte få allt här i livet.
  • Anonym (Förbr­ukad kärrin­g)
    Mon 13 Apr 2020 05:48
    #41
    Anonym (Me) skrev 2020-04-12 23:17:30 följande:

    Varför är det kört när kvinnan passerat klimakteriet?


    Sjunkande hormonnivåer gör att all lust försvinner och det blir kruttorrt. Det går inte längre ens att känna attraktion.

    Man får andra värderingar; som att vara tacksam att man inte har någon allvarlig sjukdom. Att ens barn lever och är frisk. Även om man förstås saknar aitt gamla jag fast man vet att den tiden aldrig kommer tillbaka.

    Det är annat för män, de kan ha lust hela livet.
Svar på tråden Hur acceptera ett liv utan sex?