• Sat 18 Apr 2020 21:49
    4310 visningar
    101 svar
    101
    4310

    Äta det som serveras eller ge annan mat?

    Ibland det ena ibland det andra, så det beror på. Kvällens kåldolmar slipper han pga stark aversion, han får fiskpinnar.

  • Sat 18 Apr 2020 22:15
    #13

    Ofta räcker det med enkla modifieringar - t ex gör vi hemmagjord pizza eller gratäng lägger jag ingen ost på pojkens del, då han inte gillar ost. Beställer vi köpepizza brukar vi samtidigt beställa lite kycklingvingar åt honom (tror jag har stans enda unge som inte gillar pizza). Har helt slutat laga en del saker, t ex potatismos, då varken barn eller make är så förtjusta i det. 'Tvingar' mig själv att äta ärtor, då det är de andras favorit, fast jag inte gillar dem, men mixade med majs funkar det helt ok.

    Så, försöker modifiera maten, istället för att laga 2 rätter eller ge annat alltför ofta.

  • Sun 19 Apr 2020 14:15
    #28
    Majan78 skrev 2020-04-19 08:44:05 följande:

    Tycker alltid att denna diskussion är spännande. Det finns väl ingen vuxen som lagar mat till sig själv som den inte vill äta, varför ska barnen tvingas göra det? Om jag inte gillar tomater köper jag ju inte det till mig själv, varför ska jag göra nåt annat mot barnen??

    Här lagar vi mat som de flesta gillar, men man kan få nåt annat om jag vet i förväg att det inte funkar. Annars smakar man och äter av det man kan.


    Jag lagade havregrynsgröt åt mig själv ett antal gånger innan jag faktist började tycka om det. Likaså åt jag naturell youghurt som ett dåligt substitut för fil ett antal veckor innan det började bli gott. Grönkål är väl ett annat, bara som exempel.

    Provar du aldrig nya rätter som ibland inte blir vad du trodde?

    Och som sas ovan, ibland lagar man ju mat som resten av familjen gillar fast man kanske inte gillar det själv. Gör du aldrig det?
Svar på tråden Äta det som serveras eller ge annan mat?