• Elin P
    Sat 18 Apr 2020 21:53
    4307 visningar
    101 svar
    101
    4307

    Äta det som serveras eller ge annan mat?

    Om jag lagar något som jag vet att barnen inte tycker om brukar jag laga något annat åt dem också. Men vill att de ändå smakar all mat. Ett av mina barn är kräsen, de andra två har mycket lättare att kunna äta allt. Den kräsna sonen har dessutom problem med migrän som lätt triggas av hunger, och får ett fruktansvärt humör om han ätit dåligt. Så därför brukar jag vara rätt generös med att erbjuda mat han äter. Han gillar pasta, korv, köttbullar, pannkakor, pizza och liknande "barnrätter" bäst. Så jag brukar ha sånt i frysen som är lätt att fixa åt honom ifall han inte äter. Tycker inte det är något stort problem eftersom hans repertoar av rätter ändå är hyfsat stor.

  • Elin P
    Sat 18 Apr 2020 22:00
    #8
    Anonym (S) skrev 2020-04-18 21:55:36 följande:

    Jag och min syster har alltid fått äta det som serveras, och har tack vare det lärt oss äta i princip allt. Sen kanske man inte måste ge en 8-åring pannbiff med oliver i. Det var först när vi blev runt 15 som vi kunde få något annat IBLAND då man lärt sig vad man gillar och inte. T.ex. klarar jag fortfarande inte av blodpudding


    Jag tycker också det är viktigt att barnen provar att smaka allt vi äter, men tvingar inte om det är tvärstopp. Till och med surströmming äter mina barn (även den kräsna sonen konstigt nog). Men jag tror också det är lite medfött om man har lätt eller svårt för att kunna äta all mat. Vi har behandlat våra tre barn lika men det är ändå så att mellanbarnet är mycket mer kräsen. Åt den äldsta och yngsta kan man servera det mesta utan gnäll. Så det är nog individuellt hur lätt det går. Att uppmuntra nyfikenhet och att våga testa är bra men det får inte bli mycket negativt och tvång.
Svar på tråden Äta det som serveras eller ge annan mat?