• EpicF

    Sjukskriva ett barn för mental ohälsa

    Anonym (??) skrev 2020-04-19 18:15:53 följande:

    Jag svarade på två olika saker, att det inte finns några fysiska orsaker till måendet (alltså att inga prover behövs) och att vi inte kan träffa någon för att vi inte kan riskera att smittas. Att barnet inte mår bra har inte med viruset att göra.


    Då får du helt enkelt vänta tills det är tryggt enligt sig att träffa en läkare (för en läkare på en vc är relativt tryggt) eller tills mittan är över.
  • EpicF
    Anonym (??) skrev 2020-04-19 18:21:13 följande:

    Men det går ju inte, barnet behöver sjukskrivas NU.


    Ta barnet till en läkare (fysiskt) och se om läkare bedömer att sjukskrivning behövs.

    Sedan funderar jag på hur du tänker en sjukskrivning ska hjälpa? Vid psykisk ohälsa kan behandling behövas, även för barn.
  • EpicF
    Anonym (??) skrev 2020-04-19 19:58:00 följande:

    Barnet är redan hemma och det är inga problem från skolans håll med den biten, däremot klarar hen verkligen inte av pressen från skolan just nu. Är ärligt talat orolig att hen ska gå in i väggen.

    Gå om skulle aldrig komma på tal, det är en högpresterare det gäller som alltid har bra resultat.


    Då får du ta barnet till läkare eller kontakta bup för att få till en åtgärdsplan. Sjukskrivning kommer förmodligen inte hjälpa, om ens läkare får på den linjen.

    Oavsett om man är högpresterande så kan man gå om en årskurs om än inte klarar av skolarbetet. Och om barnet då sjukskriva så blir troligen att gå om en årskurs.
  • EpicF
    Anonym (??) skrev 2020-04-20 10:42:12 följande:

    Hen måste ändå göra inlämningar som de andra, men på anpassad nivå.

    Hen tillhör hab pga npf-diagnos. Har ingen regelbunden kontakt med dem, hen har föredragit att gå till skolkuratorn som är väldigt bra på den här skolan. Har pratat med hab men de gör inget utan möte där de träffar hen.


    Då gör du bäst i att få till ett möte med hab.
Svar på tråden Sjukskriva ett barn för mental ohälsa