• Anonym (Hm)

    Älska sin hund lika mycket som sitt barn?

    Jag har en kompis som inte har några barn än, men som vill ha det i framtiden. Däremot har hon en hund, som hon älskar otroligt mycket.

    Hon säger att den dagen hon får barn så kommer hon älska hunden exakt lika mycket som sitt barn. Hon säger även att hon kommer älska sin framtida kille lika mycket och det kan jag förstå, men hunden?

    Jag har själv hund och barn, även sambo. Mitt barn och min sambo älskar jag såklart mest, men mitt barn allra mest. Självklart älskar jag även vår hund, men i min värld kan jag inte älska någon mer än vårt barn. Min sambo resonerar likadant.

    Hur tänker ni?

  • Svar på tråden Älska sin hund lika mycket som sitt barn?
  • Anonym (Hanna)
    Gameofthrones skrev 2020-04-21 09:33:43 följande:

    Jag skulle offra lika mkt som jag gör med mina barn, vad vore jag då som familjemedlem annars?

    Mina Siberan huskeys,är smarta, lugna, lekfulla, agility, lydiga, snälla, otroligt fina personlighter.
    Barnens kaniner är lekfulla, älskar agility, ligger raklånga i soffan i stortsett hela dagen, går på toa, äter, gosas som våra hundar. 

    Så varför kan man inte älska sina djur som sina barn? Man älskar dem på helt olika sätt och behandlar dem som man själv vill bli behandlad. 


    Vem avlivar du helst? Ditt barn eller någon av dina hyskeys?
  • Anonym (Beatrice)
    Anonym (Hanna) skrev 2020-04-21 10:41:33 följande:

    Vem avlivar du helst? Ditt barn eller någon av dina hyskeys?


    Vilket av dina barn avlivar du helst?
  • Ess
    Anonym (animal) skrev 2020-04-20 23:15:59 följande:

    Fast älskar du dina föräldrar och syskon mindre än dina barn? Jag tror inte det. Som jag skrev tidigare bara för att man älskar fler lika mycket innebär inte det att kärleken minskar per person. Det är inte en viss mängd kärlek man har att ge. Jag kan givetvis inte veta man jag är rätt säker på att jag kommer älska ett barn lika mycket som övriga familjen. Sen kan jag givetvis inte veta men allt är ju hypotetiskt även om du skulle älska ett nytt barn lika mycket som det som du har nu. Det vet du ju inte heller. Däremot kan du anta det. 


    Jag älskar mina barn mer än mina föräldrar.

    Likadant när jag hade hund, hade jag blivit tvungen att välja så hade hunden åkt utan tvekan.

    Jag älskar alla mina tre barn lika mycket.
  • Anonym (Hanna)
    Anonym (Beatrice) skrev 2020-04-21 11:22:15 följande:
    Vilket av dina barn avlivar du helst?
    Äh, hur är den frågan relevant? det är ju inte så att man brukar avliva barn. Däremot sker det dagligen med husdjur. 

    Jag skulle inte avliva något av mina barn.  
  • Anonym (Cissi)
    Anonym (Beatrice) skrev 2020-04-21 08:35:11 följande:

    Lycka till att göra det på en öde ö när allt handlar om att överleva. Du hade behövt sova med en machete under huvudkudden. Ett gift par kan ju knappt åka och campa ihop i en vecka utan att relationen krackelerar.


    De flesta människor slår inte ihjäl sina varandra. Och få skulle slå ihjäl det enda sällskap man hade. Nu pratar jag om människor generellt. Det finns undantag men ingen jag skulle välja ta med mig.
  • Anonym (Hanna)
    Anonym (Beatrice) skrev 2020-04-21 11:22:15 följande:
    Vilket av dina barn avlivar du helst?
    Dessutom är husdjur inte barn, de är djur, går inte att jämföra ens. 
  • Anonym (Beatrice)
    Anonym (Hanna) skrev 2020-04-21 11:59:28 följande:

    Äh, hur är den frågan relevant? det är ju inte så att man brukar avliva barn. Däremot sker det dagligen med husdjur. 

    Jag skulle inte avliva något av mina barn.  


    Nä, och vad tror du det beror på? Jo, att barnen ?ska? överleva oss. Har du haft en äldre släkting som varit svårt sjuk utan något hopp om att tillfriskna? Som bara ligger och väntar på att dö? Som uttryckligen vill det? Där ser jag aktiv dödshjälp som det enda humana. Likaså med väldigt gamla och sjuka djur, som helt enkelt inte orkar eller vill mer.

    Men att avliva en ung, frisk hund eller sitt barn? Ja, då tycker jag det går att skicka tillbaka frågan: vilket av dina barn skulle du helst avliva?
  • Anonym (Beatrice)
    Anonym (Cissi) skrev 2020-04-21 11:59:44 följande:

    De flesta människor slår inte ihjäl sina varandra. Och få skulle slå ihjäl det enda sällskap man hade. Nu pratar jag om människor generellt. Det finns undantag men ingen jag skulle välja ta med mig.


    Du pratar om tillvaron på en öde ö, där maten rimligtvis är eller blir ordentligt begränsad. Du tror alltså att ni vackert skulle svälta ihjäl ihop, sittandes på en klipphäll diskuterandes Voltaire? Eller du tänker dig nån sorts paradistillvaro med oändligt med frukter och bär och mat, rent sötvatten, lagom soligt, kanske till och med en bal toalettpapper som flyter i land en gång i månaden?

    Du har inte så mycket för dina berikande och intressanta diskussioner när maten bara räcker till en av er.

    Jämför det med en hund som är en skaplig jägare, behöver äta betydligt mindre och är ett förträffligt sällskap oavsett blodsockernivå eller att den inte duschat på en månad.
  • Anonym (Beatrice)
    Anonym (Eller) skrev 2020-04-21 06:36:39 följande:

    Du uttalar dig väldigt självsäkert kring vilket som är det ?självklara? och ?naturliga? här, så jag antar att ditt resonemang inte är hämtat ifrån psykologiska eller beteendevetenskapliga studier, utan din egen magkänsla.

    Personligen brukar jag inte resonera utifrån att ?Jag känner såhär och har den här erfarenheten, så det måste vara det normala?-perspektiv, Jag tycker inte att det tänkare sig särskilt intellektuellt eller framför allt smickrande, men när du nu har den ingången att personen ovan inte kan förstå för att hen själv inte har barn, känner jag mig ändå lockad: Jag har barn, och partner, och har haft hund. Jag älskar/älskade dem alla otroligt mycket, sådär så att det känns som att hjärtat rinner över (du som också har erfarenhet av partner, hund och barn förstår hur jag känner).

    Älskar jag barnet mest? Jag har ingen aning, för jag vet inte ens hur jag skulle börja försöka jämföra. Jag vet inte heller vad det skulle vara bra för. Skulle jag prioritet barnet högst? Ja, av tusen praktiska, rationella och känslomässiga skäl (däribland mina egna förväntningar på min roll som förälder, samt risker för barnets känslomässiga utveckling om hen inte kände sig prioriterad). Behöver jag jämföra vem jag älskar mest? Nja, det verkar bror på vem man går till, men enligt nån slags moral-streber på familjeliv borde jag göra det och dessutom med självklarhet känna att kärleken till barnet är heeeeelt unik.

    Lägg av i att försöka diktera andra människors kärlekskänslor och kategorisera dem som normala eller onormala. Du framstår bara som dumkonservativ. (Och för målgruppens skull kan jag ju förtydliga att jag med det syftar på daterad, och inte på något politiskt).


    SÅ bra!
  • Alessia

    Jag har aldrig förstått eller kunnat sätta mig in i detta att gradera sin kärlek: t ex älska sitt barn nr 2 mest och sedan nr 1 och därefter make/maka... Poängsätta kärlek liksom.
    Älskar man så älskar man! Jag älskar utan inbördes ordning mina hundar mina föräldrar mina vänner mina barn min man ...

Svar på tråden Älska sin hund lika mycket som sitt barn?