• Anonym (Hm)

    Älska sin hund lika mycket som sitt barn?

    Jag har en kompis som inte har några barn än, men som vill ha det i framtiden. Däremot har hon en hund, som hon älskar otroligt mycket.

    Hon säger att den dagen hon får barn så kommer hon älska hunden exakt lika mycket som sitt barn. Hon säger även att hon kommer älska sin framtida kille lika mycket och det kan jag förstå, men hunden?

    Jag har själv hund och barn, även sambo. Mitt barn och min sambo älskar jag såklart mest, men mitt barn allra mest. Självklart älskar jag även vår hund, men i min värld kan jag inte älska någon mer än vårt barn. Min sambo resonerar likadant.

    Hur tänker ni?

  • Svar på tråden Älska sin hund lika mycket som sitt barn?
  • Anonym (Yes)
    Anonym (Tös) skrev 2020-04-19 22:15:53 följande:

    Inga problem ?


    Haha vad har du för hund själv? Hur gammal är du? O är du seriös typ? :P
  • Drottningen1970

    Äh. Det tror hon nu, men precis som alla normalfungerande så kommer hon att fatta att så inte är fallet när hon väl får barn. Man tror bara det när man är en barnlös djurägare. Det gjorde även jag.

    Inget att hänga upp sig på.

  • Anonym (Beatrice)
    VickanD skrev 2020-04-19 22:08:36 följande:

    Tänker att man är nog inte frisk om man älskar sitt husdjur lika mycket som sin partner och barn. Det låter bara sjukt, i mina öron. Självklart bör man älska sin partner mer än vad man älskar sitt husdjur och definitivt mer än sitt barn! Hade dumpat min kille om vi hade haft en hund och han sa att han älskade den mer än mig. Låter helt galet. Och kärleken man känner för sitt barn.... inget kan mäta sig med det. Inget.

    Hon kommer fatta först när hon får en kille och barn.


    Jag älskar min hund mer än min sambo, även om jag såklart älskar honom med. Väldigt mycket. Men hunden är på många sätt mitt livselixir, min trygga hamn, mitt andrum. Jag mår som bäst när jag är med henne, och vi behöver få vara tillsammans i vår lilla bubbla avskilda från resten av världen nån gång om dagen för att jag ska må bra. Hon ger mig en sorts välbefinnande som människor - barn eller sambo eller nära vän - inte kan.

    Sen älskar jag förstås mitt barn med. Och mer, kanske. Det är så svårt att mäta, för det är så olika sorters kärlekar. Båda två är de klart viktigaste figurerna i mitt liv, men jag vet ju att min tid med hunden tyvärr är ytterst begränsad. Det är kanske därför man distanserar sig en smula ändå. Barnet ska ju förhoppningsvis överleva en själv liksom.

    Det jobbiga i mitt fall är att hunden inte gillar barn, och det visste vi sen innan. Ändå valde vi att utöka familjen. Så det är lite jobbigt att vakta hela tiden. Gick iväg och hämtade en sak i ett annat rum vid ett tillfälle, och då bet hunden bebisen. Så det är jobbigt att skydda sitt barn från sin bästa vän, och vice versa. Önskade verkligen att det inte var så. Men det säger ju en hel del att jag fortfarande älskar hunden, och att det aldrig fanns på kartan att ens omplacera henne. Och det blir bättre med tiden; nu börjar de kunna leka ihop och risken att barnet råkar göra hunden illa (så att hunden i sin tur gör barnet illa) minskar ju för var dag.

    Och jag älskar mitt barn så jääävla mycket, jag blev helt knockad av den omedelbara, översvallande kärleken. Men ville belysa att man faktiskt kan älska sin hund väldigt högt med. Och fortsätta ha dem i soffan och sängen och gå långa promenader och aktivera dem mentalt på brukshundklubben flera gånger i veckan, även om man har barn.

    Och hade jag aldrig skaffat barn hade jag fortfarande fått uppleva den stora kärleken. Fast till en hårboll istället. Blir lite less på vissa föräldrars överlägsenhet i den här frågan. Jag spenderar varje vaken minut av dygnet tillsammans med min hund. Efter femton år kommer jag ha spenderat VÄLDIGT mycket mer tid ihop med henne än vad föräldern på den höga hästen har gjort med sitt femtonåriga barn. Barn är inte lösningen på allt, för alla.
  • Anonym (Mi)

    Jag älskar mina hundar men det är skillnad mot kärleken till mina barn. Den dag hundarna dör är djupt sorglig, men det hör ändå till. Jag börjar nästan gråta vid bara tanken på att förlora ett barn, har svårt att se att jag någonsin skulle komma över om ett av mina barn dog före mig.

    Men i vanliga vardagssituationer kan jag känna samma kärlek till både hundar och barn och inte säga att den ena är djupare.

  • Anonym (Ronny Ronnysson)

    Jag tänker på det som står i vår Bibel här i Örjans Ord som jag är med i: Älska din hund såsom din nästa.

    Så står rä! Dä ä rätt!

  • Anonym (Ronny Ronnysson)
    fjanten skrev 2020-04-19 19:45:31 följande:

    Men spelar det någon roll? Varför hålla på att göra en grej av att rangordna de man älskar..?


    Alla måste rangordnas efter vem som älskas mest o minst!
  • smulpaj01

    Jag har en kvinnlig bekant/vän. Hon är en jättegullig och fin människa, men när hon sa att hon älskar sin hund mer än hon någonsin har älskat sina 3 barn har jag svårt att se på henne på samma sätt.

  • Anonym (.)

    Det är väl klart man älskar sitt barn mest. Hon förstår inte för det är jättesvårt att förstå innan man får egna barn. Den kärleken går inte att jämföra med något annat i världen.

    Men sen är det klart man kan älska många olika människor och djur. Men kärleken till ens barn är alltid starkast.

  • viseversa
    smulpaj01 skrev 2020-04-20 01:50:04 följande:
    Jag har en kvinnlig bekant/vän. Hon är en jättegullig och fin människa, men när hon sa att hon älskar sin hund mer än hon någonsin har älskat sina 3 barn har jag svårt att se på henne på samma sätt.
    Ja det ÄR konstigt. Jag älskar såklart mina barn mest men min hund var oroligt älskad av alla i familjen och kom fab inte långt efter barnen. Sen är det tur att kärleken räcker till flera och att det inte behöver vara en tävling. Men låter som din vän haft några anknytningsproblem. 
  • Elin P

    Har man inte barn så kan man säkert tänka så att man skulle älska hunden lika mycket. Men sen om man får barn tror jag det är ytterst få som skulle tveka att tex rädda barnet före hunden om det brann.

Svar på tråden Älska sin hund lika mycket som sitt barn?