• Anonym (Kisse­n)
    Wed 22 Apr 2020 08:03
    742 visningar
    7 svar
    7
    742

    Hindra katten från att vara på soffan

    Att hindra katten från att vara i soffan med galler tror jag inte på, dels kan du ju inte använda soffan själv då och så kan du inte leva och du gör inget åt grundproblemet, kattens beteende, så den kommer bara att börja kissa i sängen istället.

    Hör av dig till säljaren och fråga om de haft problem med att katten kissat inomhus. Om den inte gjort det är det antagligen stress efter flytten eller att den känner sig instängd på för liten yta.

    Om den kissade inomhus hos dem också är det ett annat slags problem som måste hanteras på ett annat sätt.

    Börja ta ut den på promenader i sele och fundera på om det är något annat i hemmiljön som kan stressa den. Kommer den bra överens med den andra katten?

    Vi flyttade från ett hus till lägenhet i stan, en stor 4:a men vår äldsta katt klarade tyvärr inte omställningen från utekatt till innekatt och började kissa i sängarna vilket den aldrig gjort förut. Hon blev deprimerad, gjorde galna rusningar runt i lägenheten och började sitta bakom en blomkruka och stirra apatiskt i väggen. Vi fick tyvärr avliva henne för vi hittade inget nytt hem till henne där hon kunde gå ut. Synd för det var en fin katt och en fenomenal råttjägare.

Svar på tråden Hindra katten från att vara på soffan